Görüş Bildir
Haberler
Psikoloji Testi: Bastırılmış Kişiliğini Ortaya Çıkarıyoruz!

Psikoloji Testi: Bastırılmış Kişiliğini Ortaya Çıkarıyoruz!

Sena Erdoğdu
02.10.2023 - 09:03 Son Güncelleme: 02.10.2023 - 20:48

10 soruda psikolojinin derinlerine inip, bastırılmış gerçek kişiliğini ortaya çıkarıyoruz!

Haydi testeee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Kendini yalnız hissettiğin anlarda ne yapıyorsun?

3. Kendini yalnız hissettiğin anlarda ne yapıyorsun?

4. Sence sen hayatını kontrol edebilen biri misin?

5. Hiç tanımadığın insanların olduğu bir ortamda kendini nasıl hissedersin?

5. Hiç tanımadığın insanların olduğu bir ortamda kendini nasıl hissedersin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu an her şeyi bırakıp gidemiyorsan seni ne tutuyordur?

7. Hayatında senden daha fazla sözü geçen biri var mı?

8. Hayatında en büyük sırlarını bilen kim var?

9. Birine kızgınlığını nasıl belli edersin?

9. Birine kızgınlığını nasıl belli edersin?

10. Son olarak bunlardan hangisi sen değilsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin bastırılmış kişiliğin; dışa dönük kişilik...

Dışa dönüklük senin gizli kalmış kişiliğin... Evet, sen bir içe dönük bir karaktersin. Bu, çocukluk yıllarından beri seninle birlikte büyüyen bir özellik. Duygularını gizlemeyi, onları kendi iç dünyanda yaşamayı tercih ediyorsun ve bu duygularını başkalarıyla paylaşmaktan kaçınıyorsun. Ancak bu bastırılmış dışa dönüklük, hayatında birçok boşluğun da ana kaynağı oluyor. İnsanlar seni çözmekte zorlanıyorlar çünkü hislerini ve düşüncelerini saklama eğilimindesin. Bu bastırılmış kişilik, seni daha sessiz, daha sakin bir karaktere büründürürken, içindeki o coşkulu ve enerjik kişiyi de kısıtlıyor. Bu durum, kendini tam anlamıyla ifade etmene engel oluyor ve belki de seni gerçekten tanımayı isteyenlere karşı bir duvar örüyor. Kendine has bu içe dönüklüğün, belki de hayatındaki bazı eksikliklerin anahtarı olabilir. Kim bilir, belki de içindeki bu coşkulu kişiliği serbest bırakmak, hayatına yeni bir soluk getirebilir. Böyle gördüğün ve böyle öğrendiğin her şeyin değişme zamanı gelmiş olabilir. Kendi içindeki sesleri duymalı ve gerçek karakterini ortaya çıkarmalısın. Bastırılmış bu karakterin senin içinde büyük eksiklikler yaratıyor.

Senin bastırılmış kişiliğin; öz güvenli kişilik...

Senin bastırılmış kişiliğin; öz güven kişiliği... Bu öz güven problemi senin hayatında büyük eksiklikler yaratıyor. Bu eksiklik, belki de farkında olmadan, hayatının her anında seninle birlikte. Çocukluk yıllarından beri seninle olan bu sessiz yol arkadaşın, belki de en büyük düşmanın. Kendini tam anlamıyla ifade edememen, her ortama girdiğinde içinde bir yerlerin sıkışıyor gibi hissetmen, tüm bunlar bastırılmış kişiliğinin belirtileri. Bir nevi, içindeki o öz güvenli kişinin çığlıkları bunlar. Bu çığlıklar, hem eğitim hayatında hem de kariyerinde büyük etkiler yaratıyor. Kendini yetersiz hissettiğin anlar, bazen bir ortamdan kaçmak istediğin zamanlar... Bunlar senin içindeki o öz güvenli kişinin seni uyardığı anlar... Kendini başarılı görmeme, kendini duymama, hatta kendinle ilgili olan bütün iyi duygulara kulağını kapama... Bunlar aslında senin kendini koruma mekanizmaların. Ancak unutma ki, bu duyguların hepsi geçici. Kendine inanmayı öğrendiğinde, içindeki o öz güvenli kişi de ortaya çıkacak. Ve o zaman, hayatının her anında başarıya ulaşabileceğini göreceksin.

Senin bastırılmış kişiliğin; özgür düşünceli kişilik...

Senin bastırılmış kişiliğin, özgürlükçü kişilik... Belki de içindeki özgürlükçü ruhun, bütün iplerini kırmak, zincirlerini parçalamak ve hayatın tüm renklerini doyasıya yaşamak istiyor. Ancak, belki de bu düşüncelerin sana biraz korkutucu geliyor. Çünkü bir hayatın var. Sorumlulukların, beklentilerin, korkuların var. Her birimizin içinde bir yerlerde, düşüncelerimizden bağımsız hareket etme, belki de sadece ve sadece kendimiz için yaşama arzusu yatar. Bu bastırılmış karakter, içimizdeki bu özgür ruh, zaman zaman başını kaldırır ve bizden sesini duymamızı ister. Ancak çoğumuz, bu sesi duymaktan kaçınıyoruz. İşte bu noktada, duymak istemediğimiz bu konular, hayatımızın en beklenmedik dönemlerinde karşımıza çıkıyor. İçimizdeki özgürlükçü kişilik, aslında bizim en gerçek halimiz. Ancak, bu yanımızın bastırılması, hayatımızı tam anlamıyla istediğimiz gibi yönlendiremediğimizi, belki de kendimize olan inancımızı yitirdiğimizi gösteriyor. Biraz cesaret, biraz da kendimize güvenle, tüm bu bastırılmış duygularımızı serbest bırakabiliriz. Kim bilir, belki de hayatın tüm renklerini doyasıya yaşamanın tam zamanıdır.

Senin bastırılmış kişiliğin; güvenilir kişilik...

Senin bastırılmış karakterin, güvenilir kişilik... Bir maske takıp, gizemli bir karaktere bürünmüşsün. İçindeki gerçek seni, o saf ve temiz ruhu saklıyorsun. Güven duygusunun eksikliği senin en büyük handikapın. Hayatındaki herkes, sanki bir yabancı gibi geliyor sana. Kendini ne kadar anlatırsan anlat, bir yandan da saklanıyorsun. İnsanlar, bu karmaşık duyguların içinde seni tam anlamıyla tanımakta zorlanıyorlar. Çünkü sen, aslında onlara tam anlamıyla güvenmiyorsun. Herkesin her an sana zarar verebileceğini düşünüyor, bu yüzden de kendini koruma altına alıyorsun. Bu güven problemi, çocukluğundan beri seninle. O küçük çocukken yaşadığın güvensizlik hissi, bugün de senin peşini bırakmamış. Ancak bu duyguyu aşabilmen için, herkesin sana zarar vermeyeceğini kabullenmen ve bu gerçeği içselleştirmen gerekiyor. Bu, belki de hayatında yapman gereken en zor şey olabilir. Ancak unutma ki, güven duygusu, hayatın her alanında sana yardımcı olacak bir duygudur. Kendine ve insanlara güvenmeyi öğren, ve bu şekilde hayatın daha da güzelleşeceğini gör.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
9
7
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Senin bastırılmış kişiliğin; dışa dönük kişilik... Herkesin içinde çıkarmasaydık yahu neyse madem çıkardık… İçimize ata ata bi başına oturup düşüne düşüne bu... Devamını Gör

moonlight

Senin bastırılmış kişiliğin; özgür düşünceli kişilik...

Nurcan Güneri

Senin bastırılmış kişiliğin; güvenilir kişilik...