Görüş Bildir
Haberler
Profesörden Öğrenciye Etek Boyu Nedeniyle Hakaret: 'Üniversiteye Girişi Yasaklandı'

etiket Profesörden Öğrenciye Etek Boyu Nedeniyle Hakaret: 'Üniversiteye Girişi Yasaklandı'

Profesör Atilla Girgin'in, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan bir öğrenciye etek boyunu kısa bulduğu için 'O... musun sen, pavyon mu burası' şeklinde hakaret ettiği, tepki gösteren diğer öğrenciye darp girişiminde bulunduğu iddia edildi. Dekanlık olayla ilgili inceleme başlattı. Öğrenciler Girgin'in üniversiteye girişinin yasaklandığını aktardı, savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri M.Ç. ve S.O dekanlık katında oturuyordu. Bu sırada, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde görev yapan ancak doktora jüriliği için İstanbul Üniversite'ne gelen Profesör Atilla Girgin ile karşılaştılar. İddiaya göre Girgin, S.O.'ya eteği kısa olduğu gerekçesiyle 'O... musun sen, pavyon mu burası' şeklinde ifadeler kullandı. M.Ç., Girgin ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı: 

'Hakarete uğrayan S.Ç. çok normal olarak şoka girdi. Ben de 'Nasıl giyinemez bundan size ne' dedim. O da 'Hayır efendim burası okul, kuralları var. Burası pavyon değil, giyinemez' dedi. Çıkışmaya başladı ve sesini yükseltti. Ben de 'Hangi okulun kuralları, hangi yönetmelikte bu kural var' sorusunu yöneltince o da küfür etmeye başladı.'

"Elini kaldırıp yumruk atmaya çalıştı"

"Elini kaldırıp yumruk atmaya çalıştı"

Olayın yaşandığı yer

Girgin'in üzerine yürüdüğünü öne süren M.Ç. 'Bana bağırmaya devam etti. 'Kimliğini vereceksin, bana böyle efelenemezsin' diyerek çeneme dokundu. Ben de kimliğimi vermedim, direttim. O esnada bir öğrenci Girgin'i kolundan tuttu ve geri çekti. Kolundan tutunca daha da şahlandı, elini kaldırdı ve yumruk atmaya çalıştı. Üzerime yürüdüğü kameralarda da var' diye konuştu.

"Üniversiteye girmesi yasaklandı"

"Üniversiteye girmesi yasaklandı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan büyük destek gördüklerini de kaydeden M.Ç. 'Bu hoca geçen yıl da yüksek lisans öğrencileriyle sorun yaşamış, öğrenciler de hakkında şikayetçi olmuştu. Bu yaşadığımız olaydan sonra da artık İstanbul Üniversitesi'ne kapıdan girmesi bile yasaklandı. Bunu bize okul yönetimi söyledi. Atilla Girgin'in Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeki bütün jürilikleri ve yüksek lisans tez danışmanlığı görevlerinin hepsi iptal edildi. Artık okula misafir olarak bile giremeyecek, okul böyle bir karar aldı' diye konuştu.

M.Ç. 'Bu olay münferit bir olay değildir. Kadının mini eteği ve pavyon muhabbetinden hakaretlere kadar hepsi cinsiyetçiliktir. Girgin hakkında suç duyurusunda önümüzdeki günlerde bulunacağız' şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi: "Tasvip etmemiz mümkün değil, inceleme başlattık"

İstanbul Üniversitesi: "Tasvip etmemiz mümkün değil, inceleme başlattık"

Tepkiler üzerine açıklama yapan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'Fakültemizde, 24 Aralık Salı günü gerçekleştirilen bir doktora jürisinde, üye olarak yer alan ve halen bir vakıf üniversitesinde profesör unvanıyla görev yapmakta olan bir öğretim üyesinin, jüri sonrası fakültemizden ayrılmadan hemen önce koridorda karşılaştığı iki kadın öğrencimize yönelik hakareti ile ilgili derhal inceleme başlatılmıştır. Üniversitemizin ve fakültemizin, öğrenci odaklı anlayışı ve bilim etiğine tam bağlılık yönündeki değerleri çerçevesinde, yaşanan bu durumun tasvip edilmesi mümkün değildir. Dekanlığımız, konuyla ile ilgili tüm süreçlerin takipçisi olacaktır. Öğrencilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
682
256
83
37
18
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

gizli sapık bunlar işte. gerçekten ahlaklı olsa etek boyuna laf da söylemez eteğin boyunu görmez bile. ulaşamayınca kendilerini kaybediyorlar.

pembesusamuru1

1 gecede profesör yapılan, türkiye dişina çıktıkları anda akademik anlamda bomboş olan yobaz, gerici, bağnaz ve sapık onlarca akademisyenden biri. istanbul a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kıçımın profesörü. Adam ol önce. Namus bekçiliği yapacağınıza işinizi layığıyla yapın.