Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın Tutuklanması İçin Sosyal Medyada Kampanya Başlatıldı! Mehmet Ceyhan Kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın Tutuklanması İçin Sosyal Medyada Kampanya Başlatıldı! Mehmet Ceyhan Kimdir?

Sunay Korkmaz
07.05.2021 - 11:49

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a karşı sosyal medyada 'MehmetCeyhanTutuklansın' etiketiyle bir kampanya başlatıldı. Peki, Mehmet Ceyhan kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Noel Baba Derneği Başkanı Muammer Karabulut, Prof. Mehmet Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunun ardından 'Ruhsatı bulunmayan ve yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir,' açıklamasında bulundu.

Suç duyurusuyla birlikte sosyal medyada da "MehmetCeyhanTutuklansın" etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Suç duyurusuyla birlikte sosyal medyada da "MehmetCeyhanTutuklansın" etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Yeni Akit gazetesi sosyal medya paylaşımlarını 'Mason uzantısı Rotary Kulübü'nden aldığı ödülü gururla paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs sürecinde yaptığı çelişkili açıklamaları sebebi ile kamuoyunun tepkisi çekmişti. Sosyal medyada bugün, 'Mehmet Ceyhan tutuklansın' çağrısı yapıldı,' ifadeleriyle haberleştirdi.

Yeni Akit'in haberinde, 'Pandemi ile mücadele sürecinde önce kendisini Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi olarak tanıttı. Bir süre sonra geri adım atarak, ‘Ben Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi değilim. Açıklamalarım Sağlık Bakanlığı'nı bağlamaz.’ dedi. Sürecin en başında 'Maske koruyucu değil' ifadesini kullanmış, birkaç ay sonra ise 'Maskesiz sokağa çıkanlar cezalandırılmalı.’ diyecek kadar yön değiştirmişti. Son olarak da aylarca yaptığı 'tam kapanma' çağrısı uygulamaya girdiği gün 'Tam kapanma böyle olmaz' dedi. Vatandaşların, sürekli birbiri ile çelişen ifadeler kullanarak kamuoyunun kafasını karıştıran Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a tahammülü kalmadı,' şeklinde saldırgan ifadeler kullanıldı.

Mehmet Ceyhan hakkında sosyal medyada açılan hastag şu anda Türkiye gündeminde dokuzuncu sırada yer alıyor:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl aynı üniversitede çocuk sağlığı ve hastalıkları eğitimine başladı ve 1985 yılında bu eğitimi tamamladı.

1983-85 yılları arasında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi'nde yaptığı çalışmalar sonucunda bilim uzmanlığı derecesini aldı.

Eğitim sürecinin ardından 1985-87 yılları arasında askerlik hizmetini Adana Askeri Hastanesinde, zorunlu hizmetini ise Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getiren Mehmet Ceyhan, 1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti oldu.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları yandal ihtisası yaptı. 1995 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü oldu. 1998 yılında A.B.D’nde Cincinnati Childrens Hospital’da, Çocuk Enfeksiyon Bölümü’nde çalıştı. Dr. Ceyhan 1985 yılında Gürson Çocuk Sağlığı Vakfı, Cihat Tahsin Gürson Araştırma Ödülü’nde birincilik, 1986 yılında ikincilik; 1988 yılında ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) teşvik ödülünü kazandı. İmmünizasyon serolojik ve klinik etkinliği, enfeksiyon hastalıklarının moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, enfeksiyon epidemiyolojisi ve bakterilerde antibakteriyal ilaç genlerinin tanımlanması üzerinde çalışmaktadır. Halen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlıklarını ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürüten Dr. Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın