Görüş Bildir
Haberler
Polisiye Edebiyatı'nın En İyi Temsilcilerinden Biri Olan Agatha Christie’nin En İyi 15 Kitabı

Polisiye Edebiyatı'nın En İyi Temsilcilerinden Biri Olan Agatha Christie’nin En İyi 15 Kitabı

Aslı Sarıtaşmasumiyet müzesi
25.12.2022 - 06:47 Son Güncelleme: 12.01.2023 - 17:08

Polisiye tutkunlarının en sevdiği yazarlardan biri olan Agatha Christie, dedektif hikayeciliği ile de biliniyor. Her kesime hitap eden kitapları ile dikkat çekiyor. Biz de polisiye edebiyatının en iyi temsilcilerinden biri olan Agatha Christie'nin bazı kitaplarını buraya derledik. İşte, Agatha Christie'nin mutlaka okumanız gereken 15 kitabı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. On Kişiydiler

1. On Kişiydiler

On Kişiydiler, Agatha Christie'nin en çok satan kitaplarından biridir. On Küçük Zenci adıyla bilinen kitap ırkçılık içermesin diye 'On Kişiydiler' olarak değiştirilmiştir. Kitapta Avrupa, savaşın eşiğindedir. Her biri ürkütücü sırlar taşıyan on kişi, Devon kıyısına davet edilirler. Devon adasındaki ıssız bir malikaneye giden on kişiye bir sürpriz beklemektedir. Ev sahibi malikanede yoktur. Bu on kişi geçmişteki karanlık sırları ile baş başa kalır. Sırlarını anlattıkça ölmeye başlarlar.

2. Doğu Ekspresinde Cinayet

2. Doğu Ekspresinde Cinayet

Doğu Ekspresinde Cinayet, korku ve gerilim türünde bir kitaptır. Karlar altında bir trende herkesten uzakta yaşanan entrika dolu bir yolculuğu anlatıyor. Trende Amerikalı yolculardan biri bıçaklanarak öldürülür. Katilin kim olduğu bulunmaya çalışıyor. Sonu tahmin etmeyeceğiniz bir şekilde bitiyor. Bu kitapta Orient Ekspres'te işlenen gerçek bir cinayetten esinlenilmiştir. Ayrıca üç kere sinemaya uyarlanmıştır.

3. Cinayet Alfabesi

3. Cinayet Alfabesi

Cinayet Alfabesi, gizem ve polisiye türünde bir kitaptır. Alfabe sırasına göre kurbanlarını öldüren katil, ABC tren tarifesini de kurbanların yanına bırakmaktadır. Ayrıca bir sonraki cinayet işleyeceği konumu da bırakarak dedektifle dalga geçmektedir. Poirot bu psikopatın düşüncelerinden ve cinayet işleme metodundan fazlasıyla etkilenir. Katili bulmaya karar verir.

4. Filler de Hatırlar

4. Filler de Hatırlar

Filler de Hatırlar, fillerin beyin gelişmişliğine ve hafızaların üstünlüğüne gönderme yapar. Ariadne Oliver'in tek kusuru saç biçimini sık sık değiştirmesidir. Hemen her modeli denemiştir. Ancak bugün saç modelinin o kadar da önemli olmadığını bilmektedir. Çünkü şapka takacaktır. Daha önce hiç böyle bir şeye kalkışmamıştır.

5. Şahidin Gözleri

5. Şahidin Gözleri

Şahidin Gözleri, Agatha Christie'nin farklı karakterleri kullandığı romanıdır. Biliyorsunuz ki Agatha Christie Hercule Poirot karakteri ile tanınmıştır. Bu romanda kahraman Arthur Calgary adında bir jeofizikçidir. Romanda Londra'nın zengin ailelerinden Argyle 'in malikanesinde korkunç bir cinayet işlenir. Öldürülen zengin, başarılı, güzel kadın Argyle olduğu anlaşılır. Oğlundan şüphelenirler ve oğlu hapishanede zatürreden yaşamını yitirir. İki yıl sonunda ise Doktor Arthur ortaya cinayetle ilgili yeni bilgiler atar. Oğlu suçsuzdur. Bu da katilin yeniden harekete geçmesine neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son Evdeki Tehlike

6. Son Evdeki Tehlike

Son Evdeki Tehlike, Agatha Christie'nin 1932 yılında yazdığı bir romandır. Roman kahramanı ise Hercule Poirot 'tur. İngiltere'nin Cornwall sahillerinde emekliliğini geçirmekte olan Hercule Poirot güzeller güzeli Nick Buckley'in başına gelen kazayı duyar. Bunu duyunca tekrar dedektifliğe soyunmaya karar verir. Nick'in arabasının freni boşalmıştır. Bir de genç kızın şapkasında kurşun deliğini fark etmiştir. Kıza yardım edecektir. Acaba katili kimdir?

7. 16.50 Treni

7. 16.50 Treni

16.50 Treni, sıradan bir günde inanılmaz bir olayın yaşanışını anlatır. Yan yana gelen iki trende korku filmlerini aratmayacak bir cinayet yaşanır. Bunlara tanık olan ise bir kadındır. Elspeth çaresizlikte baktığı vagonun penceresinden bir kadının boğazının sıkıldığını görür. Kadının cansız bedeni yere yığılır ve vagon hareket eder. Bu düğümü çözebilecek olan kişi ise Jane Marple adında bir kişidir. Bakalım düğüm çözülecek mi?

8. Ölüm Adası

8. Ölüm Adası

Ölüm Adası, Karayip güneşinin tadını çıkaran Miss Marple 'in huzursuz günlerini aratır. Sıcak hava romatizmalarına iyi gelmiştir. Ancak bu cennet yerde heyecandan eser yoktur. Daha sonra otelin müşterilerinden emekli bir subayla tanışır. Bu kişi Marple 'in tatiline renk katar. Emekli subayın anlattığı katilin öyküsü dikkatini çeker. Fotoğrafını göstermek üzereyken birden vazgeçer. Marple emekli subayın katili otelde gördüğüne yorar. Ardından bu cennet adada peş peşe cinayetler yaşanır.

9. Cesetler Merdiveni

9. Cesetler Merdiveni

Cesetler Merdiveni, sabah uyanan Bantry ailesi kütüphanelerinde genç kadın cesedi bulur. Kadın şık gece elbiselidir ve makyajı yüzüne gözüne bulaşmıştır. Bu kadın kimdir? Buraya nasıl gelmiştir? Dedikodular baş göstermeden esrarengiz olayı aydınlatması için Marple 'dan yardım isterler.

10. Ölüm Sessiz Geldi

10. Ölüm Sessiz Geldi

Ölüm Sessiz Geldi, Styles St. Mary köyündeki olayları anlatır. Styles köşkünde son zamanlarda garip olaylar yaşanmaktadır. Köşkteki yaşlı kadın Emily 'Hepsi, ama hepsi köpek balığından farksızlar' diye mırıldanarak köşkten ayrılır. Köşkten ayrılınca kötü olaylar yaşanmaya başlar. Köşkün havası değişmiştir. Dedektif Poirot efsanevi zekâsını kullanarak olayı çözümleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nil'de Ölüm

11. Nil'de Ölüm

Nil'de Ölüm, huzurlu tatili sırasında balayında olan bir kadının öldürülmesiyle kendisini bir cinayet soruşturmasında bulan dedektif Hercule Poirot'un hikayesini konu ediyor. Linnet Doyle, yeni kocası ile birlikte balayı için Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk Linnet’in acımasızca öldürülmesiyle son bulur.

12. Ölüm Çığlığı

12. Ölüm Çığlığı

Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır.

13. Esrarengiz Sanık

13. Esrarengiz Sanık

Genç, iyi kalpli, nazik ve güzel bir kız olan Elinor Carlisle, Mary Gerard adlı bir kızı öldürmekle suçlanır. Tüm kanıtlar onun aleyhinedir. Ancak onun suçsuzluğuna inanan bir kişi vardır. O da olayın çözülmesi için canla başla çalışan Hercule Poirot'dur.

14. Beklenmeyen Şahit

14. Beklenmeyen Şahit

Beklenmeyen Şahit, ürettiği onlarca yapıtla sinemanın en zengin ilham kaynaklarından biri olan Agatha Christie’nin yazdığı bir hikayeden uyarlanıyor. Film cinayetle suçlanan bir adamın duruşmasını beyaz perdeye yansıtır. Ünlü avukat Sir Wilfrid Robarts sağlık problemleri nedeniyle mesleğine ara verdiği bir dönemde ortaya çıkan bu dava için işine geri döner.

15. Sonuncu Kurban

15. Sonuncu Kurban

Dedektif Hercule Poirot, arkadaşı Ariadne Oliver'ın çağrısı üzerine hafta sonunda temsili bir cinayet oyununu izlemek için Devon'daki tarihi bir malikâneye gider. Oyunun hazırlıkları sırasında oyuncuların davranışları şüphe çekicidir. Daha da kötüsü oyundaki kurban rolündeki kişi öldürülür.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın