Görüş Bildir
Haberler
Pereira'dan Monaco Maçı Yorumu: Risk Almayacağız

Pereira'dan Monaco Maçı Yorumu: Risk Almayacağız

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda yarın Monaco ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve başarılı defans oyuncusu Simon Kjaer basın toplantısı düzenledi. Bu maça hazırlanacak ideal sürelerinin olmadığını söyleyen Pereira, 'Şu anda çok hızlı oynayacak, risk alacak bir kapasitemiz yok' dedi. 

Yarın sahaya kaptan olarak çıkacak Kjaer ise, 'Kaptanlık beni değiştirmeyecek. Ben her zaman bu takıma yardımcı olmaya çalıştım, bundan sonra da olmaya devam edeceğim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımının Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ile karşılaşmanın oynanacağı Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. 

Çok iyi bir takımla karşılaşacaklarını ve turu geçmek istediklerini vurgulayan Pereira, şöyle devam etti:

'Monaco iyi savunma yapıyor. Agresif olarak savunmada iyi organize oluyorlar. Topu kazandıklarında hızlı oyuncularıyla kontrataklar üretebiliyorlar. Eleme maçları hatalarla şekillenir. Anahtar, iyi konsantre olmak. Geçişleri iyi yapmalıyız. Çok risk alamayız böyle bir eleme turunda. Haldır huldur önde basmaya çalışırsak, fazla risk alıp hatalara sürüklenebiliriz. Takımımız olgun olmalı, hata yapmamalıyız. İki maçın sonunda turu geçen belli olacak. Bunu aklımızdan çıkarmadan mücadelemizi sürdürmeliyiz. Çok hızlı oynayacak kapasitemiz yok şu anda. Sahada yarın zeki olmalıyız.'

'Normal bir sezon öncesi geçirmedik'

Yaklaşık 4 haftadır çalıştıklarını belirten Pereira, 'Alışık olduğumuz normal sezon öncesi geçiremedik. Tatil için az zamanımız oldu. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olanlar geç döndü. 3 oyuncumuz cezalı. 3 oyuncumuz da sakat. 4 haftalık hazırlık sürecimiz vardı. 2 hafta tam takım çalıştık. Bu seviyedeki bir maça hazırlanmak için ideal süreyi bulamadık. Bu şartlarda bile maçı kazanacak kapasitedeyiz. Hırslı ve realist olmalıyız. Böyle turlarda ufak hatalar her şeye mal olabilir. Anları çok iyi oynamalıyız. Maçın anahtarı bu.' ifadelerini kullandı.

Pereira, Robin van Persie'nin sakatlığından dolayı yarın oynayamayacağını söyledi. 

'2 farklı sistemden oynamalıyız'

Pereira, takımda denediği 3-5-2 sistemi hakkında da bilgi verdi.

Geçen sezonun sonundan beri bu sistem üzerinde düşündüğünü vurgulayan Pereira, 'Bu takımın 2 sistemi birden oynayabilmesi gerekir. Bu gereklilik için yeni sistemde kararı verdim. Türkiye Ligi'nin yapısından dolayı bu kararı aldım. 2 farklı sistem oynayabilmek istedim. Cebimizde alternatif sistem olması lazımdı. Bu yapıyı yıllardır tanıyorum. Yeni bir sistem değil benim için. Zamana ihtiyacımız var.' diye konuştu.

Basın toplantısını takip eden gazeteciler, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Pereira'nın doğum gününü kutladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kaptanlık beni değiştirmeyecek"

"Kaptanlık beni değiştirmeyecek"

Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi Simon Kjaer, takımın 3. kaptanı oldu.

Volkan Demirel ve Mehmet Topal'dan sonra bu görevi üstlenecek olan Kjaer, bununla ilgili soru üzerine, 'Ben yapabildiğim en büyük katkıyı yapmaya çalışacağım. Kaptanlığın tabii ki sizin üzerinize yüklediği şeyler var ama bu beni değiştirmeyecek. Ben her zaman takımıma yardımcı olmaya çalışacağım. Ne insan olarak ne de futbolcu olarak değişmeyeceğim. Bu noktada olmaktan dolayı mutluyum.' değerlendirmesinde bulundu.

Volkan Demirel'in sakatlığı ve Mehmet Topal'ın cezası nedeniyle forma giymesi durumunda Kjaer yarın sahaya takım kaptanı olarak çıkacak.

AA, NTV Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın