Görüş Bildir
Haberler
Partnerlerin Ayrı Yatakta Uyumalarının Sağlığa Etkisi Olup Olmadığını Açıklıyoruz!

Partnerlerin Ayrı Yatakta Uyumalarının Sağlığa Etkisi Olup Olmadığını Açıklıyoruz!

Aybk Y.
11.06.2022 - 07:31

Her üç kişiden biri yalnız yattıklarında daha iyi uyuduklarını söylüyor. Horlamadan sıcaklık tercihlerine kadar, giderek daha fazla çiftin birlikte uyuma normunu kırmaya karar vermesinin birçok nedeni olabilir. Ve birçoğu için ayrı yataklarda yatmak ilişki sorunlarının bir işareti değil, daha iyi hale getirmenin bir yoludur.

Sizler içim ayrı yataklarda uyumaya karar verirseniz ne gibi potansiyel faydalar elde edebileceğinizi bulmaya karar verdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Daha iyi uyuyabilirsiniz.

1. Daha iyi uyuyabilirsiniz.

Ayrı uyku alanları seçmek, daha derin ve daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir. Bir araştırmaya göre, çiftlerin %25'inden fazlası ayrı yatakları tercih ediyor ve hatta bazıları farklı odalarda uyumayı tercih ediyor. Anket ayrıca, kadınların uyku bozukluğuna karşı daha hassas olduklarını ve erkeklere göre daha fazla ihtiyaç duydukları uykuyu kaybettiklerini söylüyor.

2. İlişkinize faydası olabilir.

2. İlişkinize faydası olabilir.

Yeterli uyku almak, herkes için kesinlikle gereklidir ve uzun vadede ilişkilerinizi de etkileyebilir. Psikologlar, eğer partnerler sürekli olarak birbirlerini uyandırıyorlarsa, zaman içinde birikmeye başlayan bir gerginlik olduğuna ve sonunda ilişkilerde sorunlara yol açabileceğine inanırlar. Ayrı yataklarda uyumak daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir ve ilişkinizdeki sorunları önleyebilir.

3. Sağlığınız için daha iyi olabilir.

3. Sağlığınız için daha iyi olabilir.

Yatağınızı partnerinizle paylaşıyorsanız, uykunuzun bölünme ihtimali daha yüksektir. Sürekli olan uyku eksikliği, yüksek tansiyon, diyabet ve hatta kalp yetmezliği gibi oldukça ciddi sağlık komplikasyonlarına yol açabilir. Arada bir yalnız uyuyabilmek doktorların tavsiyesi olabilir.

4. Cilt sağlığınızı etkileyebilir.

4. Cilt sağlığınızı etkileyebilir.

Yalnız uyumak, güzelliğinizi etkileyebilir, ancak henüz ayrı bir yatakta uyumaya tam olarak hazır değilseniz, iki ayrı yorganla uyumayı denemek isteyebilirsiniz. Bu, geceleri daha iyi uyumanızı sağlar ve cildinize fayda sağlayabilir. Cildiniz siz uyurken yeni kolajen ürettiği için yeterince uyku almak cildinizin daha uzun süre dolgun ve parlak kalmasına yardımcı olabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın