Görüş Bildir
Haberler
Pala ve Benzinle Saldırdı, ‘İyi Hal İndirimi’ Aldı

Pala ve Benzinle Saldırdı, ‘İyi Hal İndirimi’ Aldı

Antalya’da iki üniversite öğrencisine palayla saldıran ve üniversitelileri yakmaya çalışan saldırgana “iyi hal indirimi” sonucu sadece 10 ay 26 günlük hapis cezası verildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya’daki Kobani eylemleri sürecinde gözaltındaki arkadaşlarına destek vermek için Antalya Adliyesi önünde bir araya gelenlerden Mustafa Cihan Yılmaz ve Vural Köse adlı üniversitelilere “Deli Gaddar” yazılı palayla saldıran ve üniversitelileri benzin dökerek yakmaya çalışan Süleyman Harmankaya’nın yargılanmasına Antalya 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Karar duruşmasında Harmankaya suçlamaları kabul etmezken, adliye önündeki gruba ellerinde neden Türk bayrağı olmadığını sorduğunu, bunun üzerine saldırıya uğradığını iddia ederek beraatını istedi. Harmankaya, yanında neden benzin, çakmak ve pala taşıdığı sorusuna ise yanıt veremedi.

Mahkeme heyeti ise “iyi hal indirimi” yaptı ve Harmankaya’ya sadece 10 ay 26 gün hapis ve 400 lira para cezası verdi.

'Yeni saldırılara yol açan bir karar'

Duruşma çıkışında bir açıklama yapan üniversitelilerin avukatı Hakan Evcin, palalı saldırgana verilen cezanın az olduğunu ve caydırıcı olmadığını söyledi. Evcin, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Üniversitelilerden Mustafa Cihan Yılmaz ise kararın, bu saldırılara yol açan bir biçimde sonuçlandığını belirtti. Yılmaz, “ Dışarıda insanlara palayla saldıran ve yakmaya çalışan birine mahkemede iyi hal indirimi verilmesi bu saldırıların rahatlıklar yapılabileceği anlamına geliyor ” dedi.

Sendika.Org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
7
3
2
1
0