Görüş Bildir
Haberler
Oyun Sektöründen 'Gizli İhracat Şampiyonu' Çıktı: Mount&Blade

etiket Oyun Sektöründen 'Gizli İhracat Şampiyonu' Çıktı: Mount&Blade

ATKN
17.11.2016 - 15:07

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren yerli oyun firması TaleWorlds, Türkiye'nin gizli ihracat şampiyonlarının belirlendiği yarışmada Mount&Blade oyunuyla şampiyon oldu. Firma, bugüne kadarki 7 milyon satışın yüzde 96'sını yurt dışına yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dünya Gazetesi iş birliğinde, ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla Türkiye'nin gizli ihracat şampiyonları belirlendi. Yeni ürün, pazar ve ürün çeşitliliği, katma değeri yüksek ürün ve ihracat performansının artırılması gibi ölçütlerle ihracatçıların değerlendirildiği yarışmada 10 kategoride ödül verildi.

Yarışmanın 'özgün ürün' kategorisinde Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün-pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştirilen firmaların başvuruları değerlendirildi. Bu kategorinin şampiyonu dijital oyun sektöründen çıktı.

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren yerli oyun firması TaleWorlds, Mount&Blade oyunuyla büyük bir ihracat başarısına imza atarak başarısını kategori şampiyonluğuyla tescilledi.

Firma oyunda kullandığı tüm teknolojileri Ankara stüdyosundaki mühendislerle geliştiriyor.

Firma oyunda kullandığı tüm teknolojileri Ankara stüdyosundaki mühendislerle geliştiriyor.

Tüm dünyaya oyunun yanı sıra oyun geliştirme teknolojilerini de satan firma, bu şekilde diğer oyun şirketlerinin de yeni oyunlar geliştirmesine olanak sağlıyor.

Bu anlamda yazılım ve teknoloji ihracatı da gerçekleştiriliyor.

TaleWorlds, bugüne kadar 7 milyon oyun satışına imza attı, satışların yüzde 96'sı ise yurt dışına yapıldı...

TaleWorlds, bugüne kadar 7 milyon oyun satışına imza attı, satışların yüzde 96'sı ise yurt dışına yapıldı...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mount&Blade oyunu 212 ülkeye satıldı. 

Bu ihracat yapılırken diğer sektörlerden farklı olarak, hava, kara ya da deniz yoluna ihtiyaç duyulmadı, nakliyeden doğabilecek herhangi bir sıkıntıdan etkilenilmedi. 

Dijital dünyanın sunduğu olanaklarla aynı anda tüm dünyaya ulaşılarak bu ihracat başarısı elde edildi.

Oyun, satışa çıktığı ilk ay dünyanın en çok satan oyunları sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

Oyun, satışa çıktığı ilk ay dünyanın en çok satan oyunları sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

Firma, geçen yıl ODTÜ Teknokent'te Orta Ölçekli Firmalar kategorisinde, çalışan başına en çok ihracatı gerçekleştirerek 'ihracat yoğunluğu' ödülü aldı.

Sektördeki otoriteler birçok kez 'en iyiler' listelerinde oyuna yer verdi.

Oyun, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında hem dijital hem kutulu olarak çıkan ilk yerli PlayStation ve Xbox oyunu olma özelliği taşıyor.

Firma, çalışmalarını sürdürdüğü ve merakla beklenen serinin ikinci oyununu gelecek yıl satışa çıkarmayı planlıyor.

'Olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor'

'Olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor'

TaleWorlds Genel Müdürü Ali Erkin, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, dijital oyun sektörünün ihracatta önemli aktör haline gelme yönünde ciddi adımlar attığını söyledi.

Sektörde yıllık 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştığına işaret eden Erkin, şöyle konuştu:

'Oyun sektörünün bir bileşeni olarak böyle bir ödüle değer bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, bizim için olduğu kadar 10 milyar dolar ihracat hedefleyen dijital oyun sektörü için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Bakanlıkların, ilgili kurumların sektöre gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekleri çok önemsiyoruz. Bu tür olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor.

Ödül almanın yanı sıra yüksek katma değerli ihracat alanında ödüle layık görülmüş olmak, oyun geliştiricilerin yaptığı çalışmalara verilen önemi göstermesi açısından çok kıymetli. Devletimizin devamlı destekleriyle inşallah nice yerli oyun geliştiricilerimiz ihracat şampiyonu olacaklar. Bu alandaki yüksek katma değerli sürdürülebilir ihracatımız artarak devam edecek.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
337
84
24
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?