Görüş Bildir
Haberler
Oruçluyken Lazer Epilasyon Yaptırmak Günah mı? Oruç Tutarken Lazer Epilasyon Yaptırılabilir mi?

Oruçluyken Lazer Epilasyon Yaptırmak Günah mı? Oruç Tutarken Lazer Epilasyon Yaptırılabilir mi?

Ömer ÖNDER
01.04.2022 - 11:45

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan ayı hakkında merak edilen konular araştırılmaya başladı. Oruç tutarken lazer epilasyon yaptırılabilir mi sorusu merak edilen konuların arasında. Ramazan ayında orç ibadetini yerine getirmek isteyen ve lazer epilasyon seansları bulunan pek çok kişi, Ramazan ayında lazer epilasyon yaptırmanın günah mı olduğunu internette arıyor. Peki Ramazanda lazer epilasyon yaptırmak günah mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte insanlar oruç ibadetlerini yerine getirirken, bir yandan da Ramazan ayı hakkında merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Bunlardan birisi de Ramazan ayı içerisinde lazer epilasyon yaptırılabir mi sorusu. Lazer epilasyon seansı olan pek çok kişi bu konunun yanıtını arıyor. Peki Ramazan ayında lazer epilasyon yaptırılabilir mi? Oruçluyken lazer epilasyon yaptırmak günah mı?

Oruçluyken Lazer Epilasyon Yaptırmak Günah mı?

Oruçluyken Lazer Epilasyon Yaptırmak Günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazanda lazer epilasyon yaptırmak ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey Yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin dışındaki bölgelerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir. Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, erkek olsun kadın olsun yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de bu kısma bakması ve dokunması helal değildir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 187,194-195).

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın