Görüş Bildir
Haberler
Orman Yangınlarında Son Durum: Hangi İlde Orman Yangınları Sürüyor?

Orman Yangınlarında Son Durum: Hangi İlde Orman Yangınları Sürüyor?

Türkiye yaklaşık olarak sekiz gündür orman yangınlarıyla boğuşuyor. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaşanan yangınlar, ciğerlerimizi yakıyor ve ormanlarımızı yok ediyor. İlk olarak Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını, kısa sürede yayılarak ilçe merkezine kadar yayılmıştı. Sonrasında art arda çıkan yangınlar, Muğla’nın Marmaris ilçesine büyük yıkıma neden oldu. Yetkililer, özellikle Türk Hava Kurumu’na ait uçakların yangın söndürmede kullanılmadığı için eleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devam eden orman yangınları hakkın bilgilendirmede bulundu. Peki, hangi ilde orman yangınları devam ediyor? İşte bizleri kahreden orman yangınlarında son durum…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hangi İlde Orman Yangınları Devam Ediyor?

Hangi İlde Orman Yangınları Devam Ediyor?

Türkiye, orman yangınları mücadelesine sekizinci günde devam ediyor.

Bakanlığın açıkladığı son bilgiye göre, Antalya'da 2, Muğla'da 5, Isparta, Denizli, Balıkesir ve Manisa'da birer yangın sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın bölgeleri olan Muğla'da tedavisi devam eden 36 hasta olduğunu ve 1 kişinin vefat ettiğini, Antalya'da ise tedavisi devam eden 11 hasta olduğunu ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye’ye Azerbaycan, İran, Rusya ve Ukrayna’nın yanı sıra, Avrupa Birliği’nden de İspanya ve Hırvatistan orman yangınlarını söndürmede destek veriyor.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın