Görüş Bildir
Haberler
Orhan Pamuk'a 'Kırmızı Saçlı Kadın'daki Ensest İfadeleri Gerekçesiyle Suç Duyurusu

etiket Orhan Pamuk'a 'Kırmızı Saçlı Kadın'daki Ensest İfadeleri Gerekçesiyle Suç Duyurusu

Batuhan
01.04.2016 - 13:42 Son Güncelleme: 01.04.2016 - 16:05

Elektrik mühendisi Yavuz Konuk, ‘ensest ilişki’ iddiasıyla Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un ‘Kırmızı Saçlı Kadın’ isimli romanının toplatılması için suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suç duyurusunda kitabın 114’üncü sayfasındaki ensest ilişkiyle ilgili sözlerin ‘Türk örf, adet ve ahlaki değerlerine’ aykırı olduğu, yazarın ensest ilişkiyi çokça görülen ve çeşitleri olan bir olaymış gibi anlattığı belirtildi.

Kitabın toplatılmasını ve bu bölüm kitaptan çıkarıldıktan sonra tekrar yayımlanmasını talep eden Konuk, Türk halkından özür dilenmesini ve ‘Türk halkına hakaret’ davası açılmasını da istedi.

Pamuk’un suç duyurusuna konu olan ‘Kırmızı Saçlı Kadın’ kitabının 114’üncü sayfasındaki ifadeler şöyle: 

İstanbul’da iki çeşit hikâye okur tarafından çok seviliyor, ucuz gazetelerde çok yayımlanıyordu. Birincisi; oğlu askerde, hapiste, uzaktayken babanın, genç ve güzel geliniyle yatması, olayı fark eden oğulun babayı öldürmesiydi. Çok işlenen ve sayısız çeşitlemeleri olan ikinci cins cinayet ise, cinsel açlık içindeki oğulun, bir cinnet anında zorla anasıyla yatmasıydı. Bu oğulların bazıları kendilerini durdurmaya ya da cezalandırmaya çalışan babalarını öldürüyordu. Toplum tarafından en çok nefretle karşılanan oğullar bunlardı. Ama toplum onlardan babalarını öldürdükleri için değil, zorla analarıyla yattıkları için nefret ediyor, adlarını bile anmak istemiyordu.”

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
408
139
114
40
26
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Çetiner

bence kitap yerine insanların toplatılması lazım

Ersel Ümit

ensar vakfındaki toplu tecavüz olayını örtbas etmeye çalışıp hepimiz ensarız diyen zihniyet kurgu olan bir kitap hakkında suç duyurusunda bulunuyor.nasıl bir... Devamını Gör

Melisa Kaltan

O paragrafta Orhan Pamuk ensest ilişkileri normal bulduğunu belirtmemiş, olayların vurgularını dile getirmiştir. Çok yanlış bir zihniyet.