Görüş Bildir
Haberler
Online Oyun Dünyasının Kralları: 2000'li Yıllardan Bu Yana Milyonlarca Oyuncunun Saatlerini Verdiği 19 MMORPG

Online Oyun Dünyasının Kralları: 2000'li Yıllardan Bu Yana Milyonlarca Oyuncunun Saatlerini Verdiği 19 MMORPG

MMORPG türü oyuncuların hayatlarına girdikten sonra çıkmak bilmeyen, oynayan için zaman algısını değiştiren ve unutulmaz anılara kapı açan diyarlara davet sunar. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncunun tek bir dünyada buluştuğu bu tür yapımlar bizi fantastik diyarlara ya da galaksinin en uzak köşelerine götürür.

Bu listemizde oyun dünyasının en unutulmaz yapımlarını listeledik. İşte seveni tarafından hala oynanan en iyi MMORPG oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Star Wars: The Old Republic

1. Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic oyuncuları Star Wars evreninde uzun bir maceraya davet ediyor ve Güç'ü diledikleri gibi kullanmaya çağırıyordu. Yapım başta eleştirilere maruz kalsa da Star Wars severler için unutulmaz deneyimler sunmuştu.

2. EVE Online

2. EVE Online

Detaylı yapısıyla oynayana adeta akademik çalışma yapıyormuş hissini veren EVE Online ise zamanı bol olan oyuncuları galaksinin ücra köşelerine çağırıyor.

3. Guild Wars 2

3. Guild Wars 2

MMORPG türünün belki de en güvenilir ve en sarsılmaz oyunlarından biri olan Guild Wars 2 sadık oyuncu kitlesiyle yoluna devam ediyor.

4. Neverwinter

4. Neverwinter

Dungeons and Dragons evreninde Drizzt Do'Urden ile omuz omuza savaşma şansı sunan Neverwinter, başlarda Türkçe dil desteğine sahip olmuş ve ülkemizde de büyük rağbet görmüştü. Daha sonra bu desteği kaybeden oyun yoluna tökezleyerek devam ediyor.

5. Lord of the Rings: Online

5. Lord of the Rings: Online

Yüzüklerin Efendisi severler için bir Silmaril mücevheri kadar çekici olan Lord of the Rings: Online ise nostaljik grafikleri ve zamansız yapısıyla efsaneler arasında yerini koruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lineage II

6. Lineage II

Başlayanın bitiremediği, oynayanın bir türlü bırakamadığı Lineage II ise zamanın sınavına karşı başarıyla duran en iyi MMORPG oyunlar arasında yer alıyor.

7. ArcheAge

7. ArcheAge

Kendime huzurlu bir yuva kurayım, gemi inşa edip denizlere açılayım diyenler için nefis bir seçenek olan ArcheAge keyifli oynanışı ve yenilenmiş sürümüyle severek oynanmaya devam ediyor.

8. New World

8. New World

Amazon Games tarafından geliştirilen New World son yılların en tartışmalı MMORPG'lerinden biri oldu. Sancılı geliştirme sürecine rağmen oyun başarılı bir çıkış yaptı.

9. Albion Online

9. Albion Online

Duyurulduğunda çok ses getiren ve birçok oyuncu tarafından severek oynanan Albion sevimli yapısı ve Ultima'yı örnek alan oynanışıyla başarılı MMORPG'ler arasında karşımıza çıkıyor.

10. Path of Exile

10. Path of Exile

Listemizdeki oyunlar arasında en detaylı karakter geliştirme sistemine sahip olan izometrik MMORPG Path of Exile, Diablo aşıklarını MMORPG elementleriyle tanıştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Final Fantasy XIV

11. Final Fantasy XIV

Günümüzün en başarılı MMORPG'lerinin başında gelen Final Fantasy XIV ise yeni genişleme paketiyle macerayı bir üst seviyeye taşıyor. World of Warcraft'la beraber çukura düşen oyuncular Final Fantasy XIV merdiveniyle kurtuluyor.

12. TERA Online

12. TERA Online

Başarılı grafikleriyle döneminde pek popüler TERA Online ise maalesef ölü online oyunlar arasında yerini aldı. Oyunun Steam üzerindeki aktif oyuncu sayısı bugün itibarıyla ancak 6'yı geçti.

13. World of Warcraft

13. World of Warcraft

Türün öncüsü ve oyun dünyasının tartışmasız olarak en büyük yapımlarından biri olan World of Warcraft, geride bıraktığı 17 yılda milyonlarca oyuncuyu etkiledi ve genişleme paketleriyle unutulmaz bir serüvene davet çıkardı.

 Kelimenin tam anlamıyla bir efsane olan WoW, son yıllarda sabit bir düşüşe geçti ve Blizzard'ın yanlış kararlarıyla sonu uçurum olan bir yola girdi.

14. RIFT

14. RIFT

Oynayanın binlerce saat oynadığı RIFT ise maalesef üç haneli oyuncu sayısıyla bir gün her MMORPG'nin tadacağı ölümle tanıştı.

15. CABAL Online

15. CABAL Online

Unutulmaz MMORPG'ler arasında yer alan CABAL Online milyonlarca oyuncunun aylarını verdiği bir yapım olsa da günümüzde ölü oyunlar kervanına katılmış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Elder Scrolls Online

16. Elder Scrolls Online

Bugün bir MMORPG'ye başlamak isterseniz karşınıza çıkacak en iyi seçeneklerden biri kesinlikle Elder Scrolls Online olacaktır. Aktif oyuncu yapısını yıllardır koruyan ESO yeni genişleme paketiyle stabil bir şekilde yola devam ediyor.

17. Metin2

17. Metin2

Metin2 listemizdeki diğer MMORPG örneklerine kıyasla pek çok açıdan geri kalsa da ülkemizin en ikonik oyunları arasında yer alıyor. Unutulmaz yapım birçok gencin aylarını alıp götürdü.

18. Knight Online

18. Knight Online

Türkiye'de MMORPG denince akla gelen bir diğer yapım olan Knight Online ise ülkemizde milyonlarca oyuncuyu hakimiyeti altına almıştı.

19. Ultima Online

19. Ultima Online

Sadece MMORPG türünün değil, oyun dünyasının tahtında oturan Ultima Online sayısız oyuncunun fani hayatı terk etmesini ve bambaşka bir dünyada kaybolmasını sağlamıştı. Yüksek lisanslıların bile hatırlamayacağı yapım efsanelerin en başında geliyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CloneJesus

silkroad online olmayan mmorpg listesi mi olur?

Uğur Balaban

19 favorim, vazgeçilmezim. Kendisi tüm MMORPGlerin atasıdır. 1998 yapımı ve 99'da bu oyunla tanışmıştım. Hem paralı hem parasız sayısız sunucu (shard) da oyn... Devamını Gör

Finn Schmidt

Harika bir oyun listesi, neredeyse herkese katılıyorum.