Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurlarına Göre En İyi Yerli 10 Korku Filmi

Onedio Okurlarına Göre En İyi Yerli 10 Korku Filmi

En iyi yerli korku filmlerinin, Onedio okurları tarafından oylanmasını istemiştik. Anketimiz sonuçlandı.

İşte en iyi yerli 10 korku filmi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Üç Harfliler: Beddua

10. Üç Harfliler: Beddua

IMDb 6,7

Liseden arkadaş olan 4 genç kız Melek, Burcu, Eda ve Ayla yıllar sonra bile birlikte olarak arkadaşlıklarını sürdürmektedirler. Yaşamları gayet güzel giderken, hayatlarına Havel'in girmesiyle bir anda her şey tersine döner. Havel şaman bir kadındır. Hayatları artık çekilmez ve zor bir hal alan kızların, kim tarafından edildiğini belli olmayan bir beddua ile de başları derde girer. Sizi geren ve germekle kalmayıp korkudan gözünüzü kırpmayacağınız Üç Harfliler: Beddua filmi 2018 yılında vizyona girdi. Onedio okurları tarafından seçilen en iyi yerli korku filmleri arasında 10. sırada yer alıyor.

9. Baskın: Karabasan

9. Baskın: Karabasan

IMDb 5,8

2016 yılında vizyona giren film de bir gece çağrı üzerine Osmanlı karakoluna giden beş polisin başına gelenleri anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Can Evrenol yaparken, başrollerinde ise Görkem Kasal, Ergun Kuyucu, Muharrem Bayrak gibi isimler yer alıyor.

8. Siccin 5

8. Siccin 5

IMDb 5,6

Ailesi ile birlikte yaşayan 12 yaşındaki Hale, sadece babasını hiç tanımamıştır. Gördüğü korkunç kabus sonrası hayatı değişen Hale, babasının onu eski bir eve çağırdığını görür. O ev ise Hale'nin dedesinin evidir. Bu evde çok önceden bir ayin gerçekleşmiştir. Hem Hale'nin değişimi hem de ayin sonrası hayatları asla eskisi gibi olmayan ailenin başına gelenler korkutucudur. Yönetmen koltuğunda Alper Mestçi yer alan devam filmi 2018 yılında vizona girdi.

7. Helak: Kayıp Köy

7. Helak: Kayıp Köy

IMDb 4,4

Bir suça karışan Özkan, ailesi ile beraber kaçmak zorundadır. Kaçtıkları köyde yaşanan paranormal olaylar aileyi etkilemeye başlar. Buradan kaçmaya çalışırken daha da içine çekilen ailenin yaşadıkları korku seyirciyi de etkisi altına alır. Yönetmenliğini Özgü Bakar'ın yaptığı film, Aksaray, Nevşehir ve Tuz Gölü çevresinde çekimi yapılmıştır.

6. Siccin 2

6. Siccin 2

IMDb 6,4

2015 yılında vizyona giren ve bir devam filmi olan Siccin 2 mutlu evlilikleri olan çiftin, çocuklarını bir kaza sonrası kaybetmeleri ile mutluluklarının yitirmesini konu alır. Hicran'ın yaşadığı enterasan olaylar ise bu olayların üzerine psikolojisi iyice bozulur. Zamanla kendine büyü yaptırıldığını öğrenen Hicran bu büyüden kurtulmak için yollar arar. Yaşanılan olaylar, çekimler ve müzikler ile korku temasını sonuna kadar hissedeceğiniz filmin yönetmenliğini Alper Mestçi yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Karadedeler Olayı

5. Karadedeler Olayı

IMDb 3,4

1989 yılında bir köyde yaşanan enteresan gelişmeler gazetelere yansır. Bir gazeteci, bu olaylar üzerine köye giderek araştırma yapmak ister. Köyde aldığı sürece pek bir şey yakalayamayan gazeteci, kamerasını köydeki bir çocuğa bırakarak gider. Bundan sonra da yaşanılan olaylar hiç normal değildir. Jandarmalar tarafından gazeteci göz altına alınır. Amatör kamera çekimi ile gerçekçiliği katlamış olan filmin yönetmenliğini Erkan Bağbakan yaptı.

4. Siccin 3: Cürmü Aşk

4. Siccin 3: Cürmü Aşk

IMDb 6,5

2016 yılında vizyona giren filmin konusu iki çocukluk arkadaş olan Orhan ile Sedat'ı konu alıyor. Zamanla Sedat'ın kız kardeşi Kader'e aşık olan Orhan, Kade ile evlenerek yollarını birleştirirler. Bir süre sonra Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatının değişmesine neden olur. Sedat ile Orhan'ın arasının bozulması nedeniyle Kader'i kaybetmekten korkan Orhan korkunç şeyler yapacaktır. Yönetmen koltuğunda Alper Mestçi otururken, başrollerinde ise Büşra Apaydın, Adnan Koç ve Cem Uslu yer alıyor.

3. Musallat

3. Musallat

IMDb 6,1

Birbirine aşık olan Nurcan ve Suat'ın mutluluklarına gölge düşmesi ile başlarına bir bela musallat olur. Huzurları ve en çok da sevgilerinden olan çifte rahat vermeyen bir şeyler vardır. Alper Mestçi'nin yönetmenliğini yaptığı 2007 yılında vizyona giren filmin başrollerinde Burak Özçivit ve Türkü Turan yer alıyor.

2. Dabbe: Cin Çarpması

2. Dabbe: Cin Çarpması

IMDb 6,7

2013 yılında vizyona giren filmde kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrayan Kübra zor dönemlerden geçer. Yaşadıkları yerde alışık oldukları bu durumlar halkı şaşırtmamaktadır. Psikiyatrist olan Ebru, Kübra'nın eski bir arkadaşıdır. Tedaviye hem psikiyatrist hem de cin çıkaran hoca ile devam edecektir. Bu olaylar yaşanırken köydeki herkesi rahatsız eden şeyler ortaya çıkmaya başlar. Yönetmenliğini Hasan Karacadağ'ın yaptığı film Onedio okurları tarafından en iyi ikinci yerli korku filmi seçildi.

1. Dabbe: Bir Cin Vakası

1. Dabbe: Bir Cin Vakası

IMDb 5,8

Ankara'da yaşayan Ceyda'nın eşi Sinan'a ve kızları Burcu'ya bir şey musallat olur. Aileyi sürekli rahatsız eden cin için eve bir kamera kaydı tutulacaktır. Akıl sağlığını yitirdiklerini düşünenler bu kayıt sayesinde gerçeği öğrenecektir. Yönetmenliğini Hasan Karacadağ'ın yaptığı film 2012 yılında korku severlerle buluştu. Onedio okurları tarafından ise en iyi yerli korku filmi seçildi.

Bu içeriklere de bakabilirsin👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
24
10
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Üyes

Bunlara film bile denmez

kenan öz

niye konuları sallayarak yazmışlar anlamadım.