Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurları Seçti! İşte En İyi Yabancı Komedi Filmleri

Onedio Okurları Seçti! İşte En İyi Yabancı Komedi Filmleri

Geçtiğimiz günlerde sizin oylarınıza sunduğumuz anketimiz sonuçlandı!

 İşte en iyi 10 yabancı komedi filmi.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Baby's Day Out

10. Baby's Day Out

IMDb 6,2

3 kişi tarafından kaçırılıp, fidye istenecek olan bebek bir türlü yakalanamaz. Belki 3 kişinin beceriksizliği belki de bebeğin şansı yanında olacak ki film boyunca maceralı bir yolculuğa şahit oluyorsunuz. Yönetmenliğini Patrick Read Johnson'ın yaptığı Baby's Day Out filmi 1994 yılında seyirci ile buluşmuştu.

9. Modern Times

9. Modern Times

IMDb 8,5

Charlie Chaplin'in baş yapıtlarından biri olan Modern Times, 1929 ekonomik krizini yansıtan bir film. Gerçekçi yorumları ve insanı içine alıp düşünmeye sevk eden filmde Şarlo'nun yoğun çalışma temposunu kaldıramayıp, türlü yanlışlar yapmasını ve bu nedenle akıl sağlığı yerinde olmadığına karar verilip, akıl hastanesine yatırılmasını konu alan bir komedi filmi. Kara mizahı hissedeceğiniz  ve belki de yakınlık kuracağınız bu film Onedio okurlarına göre 9. sırada yer alıyor.

8. The Naked Gun

8. The Naked Gun

IMDb 7,6

Bir dedektiflikten çok sakarlığı ile ön plana çıkan Frank Drebin, en yakın arkadaşı bir operasyon sırasında vurulunca tatilini sonlandırıp, Los Angeles'a döner. Bu sırada öğrendiği gizli bir suikasti bozmak için çabalasa da onun yerine ortalığı karıştırmayı başarır. Leslie Nielsen'ın canlandırdığı Frank Drebin karakteri ile eğlendiğiniz ve heyecanlandığınız anlara şahit olacaksınız. Devam filmleri de olan The Naked Gun ilk defa 1988 yılında seyirci ile buluşmuştu.

7. The Grand Budapest Hotel

7. The Grand Budapest Hotel

IMDb 8,1

20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemi anlatan The Grand Budapest Hotel filminin başrol karakteri Gustave H. otelin bütün işleriyle, en ince ayrıntılarına kadar ilgilenen bir konsiyerj görevlisidir. Otele çalışmak üzere gelen Zero Mustafa ile yakın bir dostluk kuran Gustave'ın ihtiyar sevgilisi Mademe D. vefat eder. Bunun üzerine paha biçilemez bir tablo Gustave'a miras kalır. Bu mirastan sonra ortalığın karışması da çok sürmez. Artık Gustave ve Zero'yu büyük bir macera bekliyordur. 2014 yıl yapımlı filmin başrollerinde Ralph Fiennes, Tony Revolori ve F. Murray Abraham yer alıyor.

6. Ted

6. Ted

IMDb 6,9

Noel gecesi dilediği bir dileği gerçek olan John artık konuşan bir oyuncak ayıya sahiptir. Uzun yıllar John ile birikte yaşayan Ted artık bir oyuncaktan daha çok insan özellikleri taşıyordur. İstemediği tek şey John'u paylaşmak olan Ted onu bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'den bile kıskanır. John ise artık hayatına kendi başına devam etmesi gerektiğini fark eder. 2012 yılında seyirci ile buluşan filmin başrol oyuncuları; Mark Wahlberg, Mila Kunis, Joel Mçhale'dır Herkes tarafından çok evilen filmin yönetmeni ise Family Guy'un yapımcılarından Seth Macfarlane.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dumb and Dumber

5. Dumb and Dumber

IMDb 7,3

Kirli, dağınık bir evde yaşayan üstelik işlerinde de pek bir istikrar tutturamayan Llyod Christmas ve Harry Dunne birbirinden saf iki arkadaştır. Llyod özel limuzin şoförlüğü yaparken güzel ve zengin bir kadını havaalanına götürür. Bu sırada da ona aşık olur. Kadın arabadan inerken çantasını arabada unutur. Peki sizce çantayı arabada unuttuktan sonra ne olur? Jim Carrey, Jeff Daniels ve Brady Bluhm'un başrolünde yer aldığı 1994 yıl yapımlı film Onedio okurları tarafından en iyi 5. film oldu.

4. Deadpool

4. Deadpool

IMDb 8,0

Wade Wilson eski bir özel kuvvetler görevlisidir. Görevden ayrıldıktan sonra kendi kurallarının geçerli olduğu hayatında yaşarken Vanessa ile tanışır. Her şey güzel giderken kanser olduğunu öğrenen Wade, bu süreci izlememesi için Vanessa'dan ayrılır. İyileşme umuduyla tedaviyle başlasa da bu sadece bir yan etki olacaktır. Bütün bunları atlattıktan sonra üstün yeteneklere sahip olan Wade için artık tek bir şey söz konusudur o da intikam almaktır. Deadpool'u pek fazla sevmesek de ortaya mükemmel bir film çıktığına şahit olmuş olduk. 2016 yılında vizyona giren Deadpool'un başrolünde Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein yer alıyor.

3. Home Alone

3. Home Alone

IMDb 7,6

Çocukluğumuz belki de en keyifli filmlerinden biri olan Home Alone 1990 yılında seyirci ile buluşmuştu. Ailesi Fransa'ya tatile giden Kevin, yanlışlıkla evde unutulur. Yapması gereken ise hırsızlara karşı evini korumaktır. Özellikle Harry ve Marv'ın, Kevin'in evini soyma girişimleri acı bir tecrübe ile son bulacaktır. Başrollerinde Macaulay Culkin, Catherine O'Hara, Joe Pesci yer alıyor.

2. 3 Idiots

2. 3 Idiots

IMDb 8,4

Evet Onedio okurlarına göre en iyi 2. film 3 Idiots oldu. 2009 yılında vizyona giren filmin konusu; hem aynı üniversitede aynı bölümü okuyan aynı zamanda yurt arkadaşı olan Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi dostluklarını bize yansıtırken aynı zamanda eğlenceli bir dille eğitim sistmini eleştirir. Dünyaca üne kavuşmuş Hint yapımı filmin başrolünde; Aamir Khan, Madhavan ve Kareena Kapoor yer alıyor.

1. The Hangover

1. The Hangover

IMDb 7,7

Onedio okurlarına göre en iyi yabancı komedi filmi The Hangover seçildi. İlk filmi 2009 yılında gösterime giren filmin konusu; arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekarlığa veda partisi için Las Vegas'a giden dört arkadaş, sarhoş oldukları gecenin sabahında odalarında bir kaplan, tavuk ve ağlayan bir bebek ile uyanırlar. Peki sizce o gece ne olmuştur? Maceralı, eğlenceli ve sıradışı mizah anlayışları ile karşınıza çıkan The Hangover'ın başrollerinde Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis yer alıyor.

Bunlar da ilgini çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
15
13
7
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

3. Home Alone favorim.

Gizem Yenikler

10, 3. Home Alone aklıma hep çocukluğumu getiriyor.