Görüş Bildir
Haberler
Onedio'dan Dev Hizmet: KOBİ ve Esnaflara Sosyal Medya ve Dijital Dünya Yönetimi Önerileri

Onedio'dan Dev Hizmet: KOBİ ve Esnaflara Sosyal Medya ve Dijital Dünya Yönetimi Önerileri

Onedio'dan Dev Hizmet: KOBİ ve Esnaflara Sosyal Medya ve Dijital Dünya Yönetimi Önerileri

Teknolojinin her geçen gün ilerlediği dünyamızda bu gelişmeyi takip edemeyen küçük - büyük birçok işletme kapanmak zorunda kalıyor. Kuaför, bakkal, elektrikçi, hırdavatçı gibi birçok küçük işletme teknolojinin gereği olarak sosyal medya ve dijital dünyada kendine yer edinmeyi gündemine taşıyor. Kimisi elini cebine atıp profesyonel destek alıyor, kimisi de kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çabalıyor. Bu içerikte sosyal medya ve dijital dünya uzmanlarından toparladığımız bilgiler ile tüm işletmelere yol göstereceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook

Günümüzde en çok kullanılan sosyal platform olma özelliğini elinde barındıran Facebook'ta kişi profili, grup ve işletme sayfası oluşturulabilmektedir. İşletmelerin yaptığı en büyük hata işletme adıyla grup ve kişi profili oluşturmaktır. Facebook işletmeler için adı üstünde 'işletme sayfaları' oluşturma seçeneği sunmaktadır. Gruplar ve kişi profilleri kısıtlı sayıda (sadece üye ve arkadaşlara) kişiye erişim sağlarken işletme sayfalarında erişilebilecek kişi sayısı sınırsızdır. Sektörünün ne olduğu fark etmeksizin her işletmenin bir tane Facebook işletme sayfası bulunmalıdır.

Kaynak: http://inet-tr.org.tr/inetconf14/bild...

Instagram

Son tüketiciye hitap eden, ürünleriyle görsel zenginlik sunan tüm işletmelerin Instagram hesabı olmalıdır. Özellikle duygulara hitap eden, beğeni unsuruyla hedef kitleyi satın almaya teşvik eden moda evi, kuaför, restoran gibi işletmeler için hayati önem taşır. Burada önemli olan Instagram profilinin herkese açık olmasıdır. Hashtagler de sizi doğru potansiyel müşteriye ulaştırmada büyük etkiye sahiptir.

Kaynak: http://www.dijitalajanslar.com/intern...

Twitter

Yapılan araştırmalara göre Twitter kullanan kişiler bu platformu daha çok bilgi almak için kullanmaktalar. Dolayısıyla katılmış olduğunuz etkinlikler, aldığınız ödüllerle bilgileri bu platformda paylaşabilirsiniz. Ayrıca duyurularınızı yapmak ve gündemi takip etmek için de Twitter oldukça kullanışlıdır. Özellikle B2B işletmeler için mutlaka kullanılması gereken bir platformdur.

Kaynak: https://webrazzi.com/2014/07/17/genar...

LinkedIn

LinkedIn'in de Facebook ile benzer bir işleyişi vardır. Kişi profili oluşturabilir, gruplar ve işletme sayfaları açabilirsiniz. Bu platform kurumsal şirketlerde çalışan, iş arayan ve iş verenleri bir araya getiren profesyonel bir platformdur. Hizmet sektöründe yer alıyorsanız mutlaka bu platformda kendi adınıza bir kişi profili açmalı, hedef kitleniz olabilecek bağlantılar kurmalısınız.

Kaynak: http://eticaretmag.com/linkedin-rehberi/

Web Site

Kullanıcılar çoğu zaman internete girip 'Kadıköy'deki tesisatçılar', 'Çankaya'daki elektrikçiler', 'Alsancak blabla marka servisi' diye aramalar yaparak işlerini hallederler. Gerek yoğun çalışma hayatı gerekse internetin rahatlığına alışkanlığımız sebebiyle gelişen bu davranış 'evimizin tesisatçısı', 'mahallenin elektrikçisi' gibi kavramları yok etmiştir. Bu sebeple hangi işi yapıyor olursanız olun, işletmenizin internette var olması gerekir. Bunun için kendinize bir web sitesi yaptırabilir, Google hesabınızla Google Maps'e kayıt olabilir, bilgilerinizi sektörel bilgi toplayan sitelere (Firma seç gibi) gönderebilirsiniz.

Kaynak: http://pbstasarim.com/blog/kurumsal-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Logo

Hangi sektörden olursanız olun, bir logonuzun olması sizin rakiplerinizden ayrılmanızı ve profesyonel görünmenizi sağlayacaktır. Logoya ayıracağınız bütçe ilerleyen zamanlarda size fazlasıyla geri dönecektir. Bir web siteniz olsun ya da olmasın, sosyal medyada kullanmak için dahi bir logo şarttır. Logonun kullanıcı zihninde yarattığı algılar (Örneğin; Gıda sektöründe bir firmanız var ve tasarım yapılacaksa kesinlikle kırmızı renklerin kullanılması gerekmektedir. Kırmızı psikolojik olarak acıktırdığı için gıda işlerinde satışları artırmak amacıyla kesinlikle tercih edilen bir renktir. Satış firmalarından örnek vermek gerekirse mavi renk ferahlatıcı hissettirmektedir. Eğer hizmet sektöründeyseniz mavi ve yeşil tonları kullanılarak güven telkin edebilirsiniz) farklıdır. Bu sebeple mutlaka profesyonel destek alınmalıdır. Logo için freelance (bir şirkete bağlı olmadan) çalışan kişilerden hizmet alınırsa fiyat çok daha uygun olacaktır.

Kaynak: http://www.wise.tv/blog/dogru-ve-idea...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın