Görüş Bildir
Haberler
Omicron'u İlk Tespit Eden Doktor Konuştu: 'Olağan Dışı Semptomları Var'

Omicron'u İlk Tespit Eden Doktor Konuştu: 'Olağan Dışı Semptomları Var'

Deniz Gök
28.11.2021 - 09:29 Son Güncelleme: 29.11.2021 - 11:12

Güney Afrika'da tespit edildikten sonra başta Nu varyantı denilen fakat Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Omicron' olarak adlandırılan koronavirüs varyantı ile ilgili çarpıcı açıklama Güney Afrikalı bilim insanı ve doktor Angelique Coetzee'den geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Afrika Doktorlar Birliği’nin başkanı olan ve 30 yıldır hekimlik yapan Dr. Angelique Coetzee, yeni varyantı tespit eden ve bu konuda uyarıda bulunan ilk doktor olarak tarihe geçti. Uzmanları ve yetkilileri bu konuda  uyaran Dr. Coetzee, ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantı ile ilgili konuştu.

Varyantı ilk tespit eden isimlerin başında gelen bilim insanı, hastalığın getirdiği semptomları ve etkilerini kamuoyuna açıkladı.

"Semptomlar olağan dışı fakat hafif geçiyor"

"Semptomlar olağan dışı fakat hafif geçiyor"

İngiliz basınına konuşan Güney Afrikalı doktor, semptomların diğer varyantlarda görülenlerden farklı olduğunu söyledi. Dr. Coetzee, “Semptomlar olağan dışı fakat hafif geçiyor. Fakat varyant aşı olmayanları ve yaşlıları çok etkileyebilir” dedi.

"Koku ve tat almada sıkıntı yok ama..."

"Koku ve tat almada sıkıntı yok ama..."

Sözcü'de yer alan habere göre; 18 Kasım’da aşırı yorgunluk gösteren ve  diğer semptomları da gösteren dört kişilik bir aileye baktıktan sonra Güney Afrika Aşı Danışma Komitesi’ne bilgi veren Coetzee, “Semptomları daha önce tedavi ettiğim hastalardan çok farklıydı ve daha hafif geçiyordu. Aşırı yorgunluk ve halsizlikleri vardı” dedi.

Şu ana kadar test sonuçları pozitif çıkan yaklaşık 20 hastası olduğunu dile getiren Coetzee, “Bunların çoğu genç erkekler. Hastaların yarısı aşı olmayanlar ve Omicron hastalarının hiçbiri koku ya da tat alma hissini yitirmedi” dedi.

Coetzee, “Omicron varyantı hastalarında bir ya da iki gün kas ağrısı ve yorgunluk gibi semptomlar oluyor. Hafif bir öksürük olabiliyor fakat bu hastalarda tat ve koku kaybı bulunmuyor” ifadesini kullandı.

6 yaşındaki bir kızın semptomlarının ve durumunun çok değişik olduğunu aktaran Coetzee, “Küçük hastamın ateşi çok yüksekti ve bir dakika içindeki nabzı da çok hızlıydı. Hastaneye kaldırmalı mı diye düşündüm fakat beklemeye karar verdim ve iki gün sonra tekrar baktığımda daha iyi olduğunu gördüm” dedi.

Hastalarının önceden bir sağlık sorunu olmadığını ve durumlarının iyi olduğunu söylerken, “Şeker hastası ya da kalp hastaları için ya da aşı olmayanlar ve yaşlılar için bu hastalığın etkileri çok daha farklı olabilir” ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
19
12
11
10
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
karabacak kadriye

dünya kırılsa bizim milletin umrunda değil bu durum,millet ac ac.hastalık beni bulsada ölsem diyeni duydum,maske yok aşı olmuyor adama bulaşmadı hiç sapasağl... Devamını Gör

Ilyas Ipek Uyar

Doktorun söylediklerinin içerisinde olumlu şeyler de var. Media korku pompalayıp duruyor. Bahsettiği etkiler daha hafif etkiler.

Ebru Tüzgen

Okuduğuma göre ne ağır bir belirti neden ölüm veya kalıcı hasar olluşuyor. Peki neden medyada korkuyla anlatılıyor?