Görüş Bildir
Haberler
Ölümünün 70.yılında Anne Frank

Ölümünün 70.yılında Anne Frank

Anıl Güler
13.03.2015 - 19:55 Son Güncelleme: 14.03.2015 - 12:42

1945 yılında Bergen-Belsen toplama kampında tifüsten hayatını kaybeden, 2.Dünya Savaşı'nın ve Yahudi Soykırımı'nın simge isimlerinden Anne Frank öleli 70 sene oldu.

*Yazdığım bilgiler tamamen wikipedik'tir. Anne Frank'ten ve yaşanan bu olaydan haberdar olmayan insanların bu site yoluyla haberdar olması geniş bir kitleye yayılması için galeriyi yaptım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne'in babası Otto Frank bir banka görevlisiydi. 1929 Büyük Buhran'ı ile işleri kötüye gidince 1933 yılında iş ilişkilerini kullanarak Hollanda'ya gitmenin bir yolunu buldu. Adolf Hitler'in Hollanda'ya girmesiyle birlikte, buradaki Yahudiler'e Almanya'daki gibi kısıtlamalar getirildi. Anne, ablası Margot'la birlikte sadece Yahudiler'in okuduğu bir okulda eğitim almaya başladı

Yahudilerin kendi işlerini kurmaları ve işletmeleri yasak olduğu için babası işlerinin başına yakın bir dostunu geçirdi. Temmuz 1942'de Anne'nin ablası Margot'a bir celp geldi ve SS merkezine çağırıldı, Yahudi olarak işaretlendi. Anne Frank, 14 yaşındayken Otto Frank'ın Prinsengracht'taki ofis binasının arkasında bulunan gizli bölmede saklanmaya başladı. Beraberlerinde yakın dost oldukları 4 kişi daha vardı. Burada bir hapis hayatı yaşadılar ve ailelerin dış dünyayla bağlantısını, ihtiyaçlarını Otto Frank'ın sekreteri Miep Gies sağladı.

On üçüncü yaş gününde kendisine hediye edilen bir ajandayı günlük olarak kullandı ve saklandıkları iki yıl boyunca yaşanan olayları günü gününe yazdı.  İki yıl sonra saklandıkları yer polis tarafından basıldı.

Frank ailesi ve diğer aile trenle Polonya'daki Auschwitz toplama kampına gönderildi. Bir süre sonra Anne Frank ve diğer ailenin üyeleri farklı toplama kamplarında yaşamlarını yitirdiler. Aynı yılın sonbaharında Anne Frank ve ablası Margot, Bergen-Belsen kampına gönderildi. Margot ve Anne burada tifüsten hayatlarını kaybettiler.

Auschwitz'de kalan baba Otto Frank, Kızıl Ordu'nun gelmesiyle kamptan kurtuldu. Baba Frank'ın elinde, eski sekreteri Miep'in kendisine ulaştırdığı Anne'nin günlüğü vardı ve bu günlüğü defalarca okudu. Sonra bir kopyasını profesör bir arkadaşına gönderdi. Yakın çevresinin baskısıyla da günlüğünü yayımlamaya karar verdi. İlk olarak 150 bin adet basıldı. Bu baskıyı daha birçok baskı takip etti. Anne Frank'ın günlüğü 60 dile çevrildi ve en çok satanlar listesine girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne Frank'in Günlüğü

Anne Frank'in Günlüğü

Anne Frank'in bir arkadaşının defterine yazdığı şiir

Anne Frank'in bir arkadaşının defterine yazdığı şiir

Soldaki sayfanın köşelerinde ise 'FOR-GET-ME-NOT', beni unutma yazıyor...

Şiir

Dear Juultje,

What shall I write here?

Wait, Dear Juul, I have an idea:

Good health and all the best!

Be good be full of zest,

And whatever fate may be divining,

Remember every cloud has a silver lining.

In memory of your friend

Anne Frank

1939, Anne Frank'in (soldan ikinci) 10.yaş günü. Soldan beşinci sırada da defterine şiir yazdığı arkadaşı Juultje

1939, Anne Frank'in (soldan ikinci) 10.yaş günü. Soldan beşinci sırada da defterine şiir yazdığı arkadaşı Juultje

Dünyanın acımasız ve içi kötülükle dolu insanlardan bir gün arınması dileğiyle... Huzur içinde yat...

Dünyanın acımasız ve içi kötülükle dolu insanlardan bir gün arınması dileğiyle... Huzur içinde yat...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
7
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın