Görüş Bildir
Haberler
TV
Türk Dizilerinde Ölümün Ayırdığı Çiftler

Türk Dizilerinde Ölümün Ayırdığı Çiftler

N'oluyo Tv
02.06.2015 - 11:48 Son Güncelleme: 06.06.2015 - 13:15

Mutlu Son Mu? O da Ne?

Tecrübesizlikten olsa gerek çılgın oğlan kızın gözlerinin içine bakıp “Ölüm bile bizi ayıramaz” dedi. Kaç defa öldü ki? Bunu nerden bilebilirdi. Kız, esas oğlanın gözlerinin içine bakıp duygusallaştı. Deli oğlan hiç ölmediği için geniş geniş konuşuyor. Kız da bir anda anasından, babasından görmediği şefkati oğlanda gördüğü için gözyaşları sel oluyor akıyor. 'Durun bu böyle olmaz' diyerek sahneye dalmak istiyorum. Ayakları yere basan bir hikaye olmasını için 'ne Mahmut Abi, ne de Aynur Teyze, bizi sadece ölüm ayırır bebişim' demesi gerekiyor. Kızın da 'ay ne kadar realist sevgilim var' diyip bir kez daha aşık olması gerekiyor. Tabi ki söz konusu Türk televizyonları olunca durum böyle olmuyor. Süper kahraman, bilim kurgu, aksiyon gibi eksiklerimizi genel olarak süper aşıklarla gideriyoruz.

Gerçekliğe bir an olsun yakalamış olan senaristlere selam ederek, Türk televizyonlarında ölümün keskin bir biçimde ayrıldığı çiftleri listeledim.

Kaynak: http://noluyo.tv/haber/900/mutlu-son-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşk-ı Memnu

noluyo.tv

Bu aşkın sonunun iyi olmayacağını zaten biliyorduk. Çünkü kitabını okumuştuk. Zaten kitabı olsa da olmasa da Türk dizilerinin en güzel tarafı hiç spoiler tehlikesi olmaması olabilir. Çünkü izleyen herkes ne olduğunu bile bile izliyor. Velhasıl kelam garip bir dizi kültürümüz var. Sadede gelecek olursak, Bihter aşkının mı yoksa takıntılarının mı kurbanı oldu bilinmez. Sonunda mutlu olamadığı kesin.

2. Ezel

noluyo.tv

Ezel, Türk televizyonun mihenk taşlarından bir tanesidir. 'Ben sadece belgesel izliyorum' diyenler bile diziyi soluksuz izlemiştir. Yıllarını oyunculuğa vermiş Tucel Kurtiz'le Türk halkının tanışmasını sağladı. Hatta öyle bir noktaya geldi ki Tuncel Kurtiz artık Ramiz Dayı olarak anılmaya başlandı. Kendisinin adını bu kadar geçirmişken özlediğimizi de belirtelim. Ezel'in de sonunda aşıklar kavuşamamıştı.

3. Yaprak Dökümü

noluyo.tv

Bana göre bir ölümsüz eseri öldürmek için yapılmış bir diziydi. Reşat Nuri Güntekin acaba kitabı yazarken hiç aklından bugünler geçmiş miydi? Bu sorunun cevabını hiç bir zaman alamayacağız. Öte yandan şahsi fikrim bir yana ülke genelinde herkes en az bir kere Yaprak Dökümü hakkında 'çok uzattılar abi' demiştir. Ali Rıza Bey sonunda tabi ki öldü.

4. Adını Feriha Koydum

noluyo.tv

Zengin çocuk, fakir kız gibi alışkın olmadığımız bir konusu vardı. Bizi ters köşe yapmıştı. Sonunda ise hiç bir şey beklediğimiz gibi olmadı. Feriha için bir final olsa da Emir kendi yolunu seçti. Emir'in yoluna ise reyting engelli çıktı. 'Gittiğin yol yol değil evlat' diyerekten o yolu da kapattı.

5. Menekşe ile Halil

noluyo.tv

Kıvınç Tatlıtuğ'nun hayatımıza kesin olarak kazınacağını Menekşe ve Halil'le anladık. Artık ülkemizde 'Kıvanç kadar yakışıklı' 'Kıvanç kadar seksi' gibi ölçü birimleri olmaya başlamıştı. Kıvanç Tatlıtuğ artık sadece bir yakışıklı oğlan değil. Yakışıklılık için ölçü birimiydi. O değil de Menekşe ile Halil'in sonu gerçekten ağlatmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dudaktan Kalbe

noluyo.tv

Burada ölüm yok. 'Benim olacaksın ya da kara toprağın' sözünün belini büktüler ve esas kızımız dizinin kötü adamıyla evlendi. Çok eski olduğu için diğer detayları hatırlamakta zorluk çekiyorum. Ancak zamanında Dudaktan Kalbe fanları bu durumdan hiç memnun olmamışlardı. Kendilerini aldatılmış ve terk edilmiş olarak hissettiler.

7. Behzat Ç

'Kimi sevsem zarar görüyor' klişesinin son örneklerinen biri de Savcı Esra ile Behzat Ç. aşkıydı. 'Olsun biz de mutsuz oluruz' diye başladıkları ilişkileri, gerçekten de mutsuz sona ermişti.

8. Kurtlar Vadisi

Polat ile Elif'in dillere destan aşkının ölümle biteceğini sanmıyorduk belki ama öyle olmuştu. Kötü bir trafik kazası sonrası Elif ölmüştü ve Polat kime elini sürse kurutmaya o günden sonra başladı.

9. Yılan Hikayesi

Zeyno sayesinde keçilerini sayma konusunda uzman olan Memoli'nin en acı günü Zeyno'nun hem evlendiği hem de düğününde öldürüldüğü gündü.

10. Leyla İle Mecnun

Efsane hikayenin efsane kahramanları tabi ki kavuşamayacaktı, aksi olsa olmazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öyle Bir Geçer Zaman Ki

11. Öyle Bir Geçer Zaman Ki

İki kulaç atayım derken hızını alamayıp ölümüne yüzdü. El sallayarak, gülerek gitti ama onun böyle değişik fantezileri var. Hikmet Karcı'nın (balıkçı) kulübeye de kocaman tekneyle bodoslama dalmıştı biliyorsunuz. Ali Kaptan'ın ölümünün de bir şekilde denizden geleceği belliydi. Okyanusların haşin Kaptan'ına ancak bu yakışır!

Kaynak

12. Kavak Yelleri

Astral seyahat yapan ilk Türk dizi karakterimiz. Sıkıldıkça öteki tarafa gitti, geldi, turladı, bi sigara yaktı tekrar geldi falan. Başka bir yeteneği de arabayla denize uçtu sonra fok balığı gibi karaya vurdu. Tek hasar da hafızasını kaybetmesi ama geri geldi tabii. Azrail’e iyi kafa tuttu ama bir yere kadar canım...

Kaynak

13. Suskunlar

Dizinin her bölümü ayrı ayrı yürek burksa da bu sahne ara sıra yeniden izleyip ağlayarak kapattığımız sahnelerden. Ahmet Kaya'nın fondaki müthiş sesini de unutmamak lazım.

14. Doktorlar

14. Doktorlar

Israrla tekrarlanan, 'Doktorlar' kelimesini duyduğumuzda gözlerimizi devirmemize neden olan o dizinin bu kısmı aklımıza gelen ilk sahneler arasında.

15. Elveda Rumeli

15. Elveda Rumeli

Av'nin yayınladığı en kaliteli dizilerden biri olan Elveda Rumeli'nin Berrak Tüzünataç tarafından canlandırılan ve çok beğenilen karakteri Vahide'nin öldürülmesi izleyicileri derin bir yasa boğmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
59
26
19
15
12
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seniha Voyvot

Ulan Doktorlar'da ki sahne bir nesilin psikolojisini bozdu be!

Pasif Kullanıcı

Elveda Rumelide Vahide öldüğünde ben bile ağlamıştım.

necati sarsmaz

savcı esranın ölümüyle yıkılmıştık

Erhan Uzunsel

Ağladım la ben. ;(