Görüş Bildir
Haberler
Ölüme Terk Edilen 6 Yaşındaki Elif Nur'un Babaannesi Gözaltına Alındı

Ölüme Terk Edilen 6 Yaşındaki Elif Nur'un Babaannesi Gözaltına Alındı

Eskişehir’de bakımsızlık ve kötü muamele nedeniyle ölen 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik'in, olay sonrası kaçan babaannesi Cihangir K., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük kızın bedeninde darp izlerine rastlandığı öne sürüldü

Küçük kızın bedeninde darp izlerine rastlandığı öne sürüldü

Anne ve babaları cezaevinde olan 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik ve kardeşleri 9 yaşındaki Y.T.  ile 12 yaşındaki M.T., babaanneleri Cihangül K., amcası Sezer T. ve halaları Deniz T. ile yaşıyordu.

Evin çatısındaki bir kilimin üstünde yaşamaya terk edilen Tiftik kardeşler, olumsuz koşullardan dolayı sağlık problemleriyle karşı karşıya kaldı.

Uzun süre aç bırakıldıkları iddia edilen çocuklardan Nur Elif Tiftik’in halası ile babaannesinin kötü muamele göstermeleri ve bakımsız bırakmaları nedeniyle durumu ağırlaştı. Minik çocuk, evin çatısında 3 gün acı çektikten sonra yakınlarının durumu fark ederek 112 Acil Sağlık ekiplerine durumu bildirmesi üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Nur Elif Tiftik hayatını kaybetti. Küçük kızın bedeninde darp izlerine rastlandığı öne sürüldü. 

Adrese giden polis ekipleri 9 yaşındaki Y.T. ile 12 yaşındaki M.T.'yi de sağlık durumları kötü şekilde buldu.

İki kardeş hastanede tamamlanan sağlık kontrollerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Burada yaş gruplarına göre birbirinden ayrılan çocukların sağlık ve psikolojik desteklerinin sürdüğü öğrenildi.

Cezaevinde tutuklu bulunan anne Sibel ve baba Gökhan Tiftik, savcılık izniyle kızlarının cenazesine katıldı

Cezaevinde tutuklu bulunan anne Sibel ve baba Gökhan Tiftik, savcılık izniyle kızlarının cenazesine katıldı

Olayın ardından gözaltına alınan hala ve amca tutuklanırken, kaçan babaanne Cihangir K. polis ekipleri tarafından yakalandı. Babaanne gözaltına alındı. 

Öte yandan cezaevinde tutuklu bulunan anne Sibel ve baba Gökhan Tiftik, savcılık izniyle kızlarının cenazesine katıldı. Tiftik çiftinin birbirine sarılarak gözyaşı dökmesi herkesin yüreğini sızlattı. Yetersiz beslendikleri ve güçsüz düştükleri belirlenen küçük kızın 2 abisi ise Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
57
14
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kenan öz

bu dünya iğrenç bir yer.

Elvan Demir

çok üzülüyorum aslında ölmesine değil 6 yıl o insanlarla yaşamasına öyle bir hayata doğmasına küçücük bedeniyle işkence görmesine aç kalmasına üşümesine sevg... Devamını Gör

Aynı muameleyi görsün, acınmasın. Hayvan bağlamaya bile elverişli olmayan bi yere hapsedin, ekmek su vermeyin, arada da gidip dövün heryeri morarsın 6 yaşınd... Devamını Gör