Görüş Bildir
Haberler
Ölmeden Önce Tatmanız Gereken 8 İspanyol Lezzeti

Ölmeden Önce Tatmanız Gereken 8 İspanyol Lezzeti

Rahatlıkla söyleyebiliriz ki; biz Türkler, yeni lezzetlere o kadar da açık değiliz. Özellikle Uzakdoğu Mutfağı’na olan antipatimizle ne kadar övünsek az. Neyse ki Türk Mutfağı’na en yakın olan lezzetler genellikle İspanyol Mutfağı’nda karşımıza çıkıyor. Biz de size, yolunuz İspanya’ya düşerse mutlaka denemeniz gereken tatları listeledik.

1. Gazpacho

1. Gazpacho

İsteseniz de istemeseniz de, gittiğiniz her restaurantta önünüze getirecekleri bildiğimiz soğuk domates çorbası. Genellikle küçük bardaklarda servis edilen Gazpacho, İspanyollar için vazgeçilmez bir başlangıç. Tadı mı? Çoban salatasının altında biriken sudan ayırt etmeniz neredeyse imkansız.

2. Tortilla

2. Tortilla

İspanyol Mutfağı’ndaki çoğu şeye Türk Mutfağı’nda karşılık bulmak mümkün. Tortilla. Evet, bildiğimiz patatesli omlet. İspanya’da neredeyse her sokakta Tortilla yiyen insanları görebilirsiniz. Kahvaltıda vazgeçemedikleri tek şey patatesli omlet. Soğanlı ve soğansız seçenekleri de mevcut.

3. Paella

3. Paella

İspanya’ya gidip de Paella bulamayacağınız bir mekan yoktur herhalde. Bol safranlı ve deniz ürünlü pilav olarak tanımlayabileceğimiz Paella’nın sebzeli ve tavuklu çeşitleri de var. Yalnız aman dikkat, güzel yapan bir yerde yemezseniz midenizi fena bozabilirsiniz.

4. Tapas

4. Tapas

Bizim dilimizdeki en genel tanımı ile: meze. Türlü türlü çeşitleri olan Tapas, genellikle barlarda içkinin yanında servis ediliyor. Aynı zamanda İspanya’da herhangi bir sokakta dolaşırken en az 3 tane Tapas Bar görmeniz mümkün.

5. Churros

5. Churros

Yanında servis ettikleri eritilmiş çikolata ile aklınızı alan Churros. Bir nevi halka tatlısı. Damak tadınıza ne kadar uyar bilinmez ama tuzlusu da mevcut. Yanında bir bardak kahve ile servis edilen Churros, İspanya’nın en sevilen tatlılarından.

6. Crema Catalana

6. Crema Catalana

Crem Brulee’nin Katalan versiyonudur kendisi. “Katalonya’nın en sevilen tatlısı” ünvanını taşıyan tatlıyı her pastanede bulmanız mümkün.

7. Sangria

7. Sangria

Her sokakta insanların delice içtiği, sürahideki görüntüsü ile sizi kendine çekeni tatlı mı tatlı Sangria ile karşı karşıyasınız. Kırmızı şarap ve çeşitli meyveler ile hazırlanan içki; votka ya da rom ile seyreltiliyor. E tahmin edersiniz ki şişede durduğu gibi durmuyor kendisi.

8. Cava

8. Cava

Katalan şampanyası da diyebiliriz. Katalanların ‘'gerçek şampanya budur, biz sizden önce bulduk'' diyerek Fransa’ya patent savaşı açtıkları meşhur içki. Fransa patenti bir güzel alınca, şampanya yerine Cava demeyi tercih etmiş sevgili İspanyollar. Cava yerine şampanya yazan menü görmeniz oldukça zor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
6
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın