Görüş Bildir
Haberler
Okulunu Okumasak da Milletçe Çok İyi Yaptığımız 11 Meslek

Okulunu Okumasak da Milletçe Çok İyi Yaptığımız 11 Meslek

Öykü Parlak
19.01.2018 - 17:02

Ülkemizin insanları son derece pratik zekalı. Her türlü soruna kendince çözümler bulabiliyor, her işten de anlıyor evet. Fakat bazen bu 'her işten anlama' durumunu biraz abartıp, bilgileri olmayan konulara da el atıyorlar sanki. Hepsinin de ortak bir cümlesi var: 'Belki üniversite okumadık ama biz de hayat üniversitesi mezunuyuz!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İç mimar

1. İç mimar

Evdeki eşyaların yerini sık sık değiştiririz. Bu perdeler bu koltuklara uymuyor, bu halılar içimi karartıyor deyip, alışveriş ve dekorasyon için bahaneler üretiriz. Eski eşyaları yenilemeye ve onları amacından farklı şekilde kullanmaya bayılırız. Eski sandıklardan sehpa yapmak olsun, konserve kutularından kalemlik yapmak olsun...

2. Mimar

2. Mimar

Apartmanın ikinci katında sona eren ve tahtadan yapılmış yangın merdivenleri bu meleğe ne kadar yatkın olduğumuzun kanıtı değil de ne?

3. Öğretmen

Gün olur öğretmene akıl veririz, 'hoca hanım bu çocuklara çok yükleniyorsun yav biraz rahat ol, akışına bırak' deriz. Gün olur, çocuğumuzun ödevini yapamayınca 'öğretmenin sana yanlış öğretmiş, böyle soru olmaz' deriz.

4. Teknik direktör

4. Teknik direktör

Hayır yani bana da verseler Barcelona gibi takımı, ben de şampiyon yaparım, ben de kupa üstüne kupa aldırırım. Sonuçta kimin hangi pozisyonda oynadığı belli, ne yapacağı belli. Ver topu oynasınlar!

O adam o pozisyonda mı oynatılır diye bağırıp televizyona kafa atan arkadaşım var benim. Bu futbol işini gerçekten ciddiye alıyoruz.

5. Doktor

5. Doktor

Kendimize ya da başkasına teşhis koymakta üstümüze yok. Yaşadığınız birkaç belirtiyi birine anlatın. Hemen size sahip olabileceğiniz hastalıkları ve bunların tedavi şekillerini anlatsın. Tedaviler de öyle zor bulunan türde değildir. Ağrıyan yere çiğnenmiş ekmek koyma, soğan suyu içme gibi herkesin evdeki malzemelerle yapabileceği tedavi yöntemleri önerirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ekonomist

Biz yatırımcılığı anamızdan öğrendik! Yastık altına gizlenen altınlarla ne borçlar ödenmiştir, ne ihtiyaçlar giderilmiştir. Her zaman en garanti yatırımın altın olduğunu düşünürüz. Dolar ve euro bize pek sıcak gelmez çünkü dış güçleri daha da güçlendirmeye gerek yoktur.

7. Fizyoterapist

7. Fizyoterapist

- Abi bu aralar belim çok ağrıyor. Fıtık mı var acaba bende doktora mı gitsem?

+Ya ne doktoru kardeşim. Bak şimdi sana bir telefon numarası veriyorum. Fahrettin hocanın telefonu bu. Gidiyorsun, belini çekiyor, hiçbir şeyin kalmıyor bak benden sana garanti. Benim kayınbirader gitti. Eskiden merdiven çıkamazdı, şimdi çatılarda geziyor.

8. Diyetisyen

8. Diyetisyen

Fazla kilolarla başımız öyle dertte ki, ne görsek ne duysak inanır olduk. Yoğurdun içine kurbağa bacağı atma diyeti, çamur yeme diyeti, günde bir damacana su içme diyeti... Herkesin kendince bir formülü var bu konuda. Kilo verelim de ne olursa olsun!

9. Sosyolog

9. Sosyolog

Toplumsal analizler konusunda da kendimize göre uzmanız. Hangi memleketten adam çıkar, hangisinden çıkmaz, en iyi biz biliriz. Tüm iller ve o illerde yaşayan insanlar hakkında bir fikrimiz vardır. 'Oradan adam çıkmaz, onlar çok yalancı olur, onlar çok paragöz olur' gibi genellemelerimizin bir sınırı yoktur.

10. Meteoroloji uzmanı

10. Meteoroloji uzmanı

Havayı adeta koklarız. Akıllı telefonlardaki hava durumu uygulamasına bakmanıza hiç gerek yok. Vücudunuzdaki ağrıların çeşidine göre havanın nasıl olacağını anlarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Psikolog

11. Psikolog

Rahatlamak için illa psikologa gidip o deri koltuğa uzanmanıza gerek yok. Halkımız bu konuda da uzman! Her türlü soruna 'hayırlısı olsun, allah daha kötüsünden korusun, senden daha kötüleri de var' diyerek çözüm bulabiliyoruz.

-Ayşe teyze bugün işten atıldım. Eve bir geldim ev yanmış. Üstüne bir de sevgilim terk etti.

+Olsun kızım hayırlısı olsun

- ?????

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
81
44
11
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Memleketçe "HERBOKOLOJİ" mezunuyuz zaten... Hepimiz de herbokolog oluyoruz bu durumda :D

Pasif Kullanıcı

yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyosun,okadar..sürmüyosun bile