Görüş Bildir
Haberler
Okuduğunuz An Size İçten İçe "Keşke Bunu Önceden Bilseymişim!" Diye Veryansın Ettirecek 13 Psikolojik Taktik

etiket Okuduğunuz An Size İçten İçe "Keşke Bunu Önceden Bilseymişim!" Diye Veryansın Ettirecek 13 Psikolojik Taktik

Hayatınızın her döneminde yalnızca şans faktörüyle hareket edemezsiniz, bazen sahip olduğunuzun yeteneklerin yanında ufak tefek dokunuşlara da ihtiyacınız olacaktır. İşte bu dokunuşlar tam da size vereceğimiz birkaç psikolojik taktikten ibaret. 

Gerçi siz taktik deyip geçmeyin, olmadık yerde hayatınızı kurtarabilirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birinin sağ kulağına konuşarak, o kişiye yaptırmak istediğiniz şeyi çok daha kolay kabul ettirebilirsiniz. İknanın yolu çok ilginçtir ki sağ kulaktan geçiyor…

En sevimli yüz ifadenizle aile üyelerinizden birinin 'sağ kulağına' doğru uzun zamandır almak istediğiniz o ceketi alıp alamayacağınızı sorun. İsteğinizin kabul edilme olasılığı çok yüksek!

2. Sinirli olduğunuzda ve kendinize hakim olamayacağınızda bir defterin ya da kağıdın üzerine düz çizgiler çekin. Basit desenleri görmek sizi rahatlatacaktır.

Aynı şeyi üzgün hissettiğinizde de yapabilirsiniz ama bu sefer düz çizgi çekmek yerine gökkuşağı çizin. Ruh halinizdeki değişimi hemen fark edeceksiniz.

3. İnsanlar fiziksel olarak yorgun olduklarında veya stres altında doğruları söylemeye daha meyillidirler. O yüzden çoğu itiraf geç saatlerde gelir.

Yani saklamanız gereken şeyler varsa gece vakti telefonunuzla çok fazla haşır neşir olmamanızı tavsiye ederiz. Bizden söylemesi...

4. Gününüz kötü geçiyor olsa bile telefonla arandığınızda aramayı yüzünüzde bir gülümsemeyle cevaplayın. Karşı tarafa sesiniz daha mutlu gidecek ve yaptığınız görüşmenin kalitesi artacaktır.

Kaliteli bir sohbetten sonra keyfinizin yerine gelmeyeceğini kim söyleyebilir?

5. Biriyle tartıştığınızda aniden gülmeye başlarsanız, karşı taraf size daha çok kızacaktır. Bu zaaftan faydalanmak ve girdiğiniz tartışmayı galip olarak terketmek ise size kalmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalan söyleyen bir kişi, bilinçsiz bir şekilde yalan söylediği kişiyle arasına kitap, bardak gibi nesneler koyabilir. Bunu tamamen kendini koruma içgüdüsüyle yapar.

Yani ola ki karşınızdaki insan elindeki kahve fincanıyla oynarken durduk yere onu gelip ikinizin arasına koyarsa hele hele de bu oldukça kritik bir konuşma esnasında oluyorsa söylediği şeylerin doğru olup olmadığını iki kere düşünün.

7. Odaklanma sorunu yaşıyorsanız ve bu hayatınızı oldukça olumsuz etkiliyorsa çalışma alanınızdaki duvarları 'sarı renge' boyayın. Hatta sadece duvar değil, eşyalarınız da sarı ağırlıklı olsun.

Bu renk, odaklanmanıza yardımcı olacak ve sizi daha zinde tutacaktır.

8. Birinin yardımına ihtiyacınız varsa bunun için ona "Bana yardım eder misin?" veya "Benim için şunu yapar mısın?" demeyin. Bunun yerine sorununuzu söyledikten sonra "Sen bu konuda ne yapmamı önerirsin?" sorusunu yöneltin.

Herkes önemli bir kararın arifesinde bilgisine ve deneyimine ihtiyaç duyulan kişi olmayı sever. Yani bu şekilde karşınızdaki kişinin yönlendirmesine güven duyduğunuzu gösterip size yardım etme ihtimalini arttırırsınız.

9. Merak ettiğiniz bir şeyle ilgili bilgi almak istiyorsunuz ama karşı taraf size biraz ketum mu davranıyor? Konuşmayı merak ettiğiniz konuya getirin ve karşınızdaki kişinin konuyla ilgili son cümlesini tekrar edip bekleyin.

Havada asılı kalan bu cümlenin ardından konunun gidişatı merak ettiğiniz o noktaya doğru kayacaktır, çünkü tekrar edilen cümlelerin ardından insan ister istemez kendini konu hakkında daha detaylı bilgi vermek zorunda hisseder.

10. Bir sunum yapacağınız zaman, önünüzde mutlaka bir bardak su bulundurun. Heyecandan söyleyeceğiniz şeyleri unutabilirsiniz, işte o an kurtarıcınız o su olacak.

Su içmek için durup aklınızı toparlamaya çalışın, kimse aradaki farkı anlamayacağı için dışarıdan profesyonel görüntünüzü bozmadan durumu idare edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ellerinizin pozisyonu karşınızdaki insana sizinle ilgili bazı mesajlar verir. Örneğin, karşınızdaki kişinin sizin güvenilir biri olduğunuzu düşünmesini istiyorsanız, avuçlar birbirine bakar şekilde parmaklarınızı birleştirin.

11. Ellerinizin pozisyonu karşınızdaki insana sizinle ilgili bazı mesajlar verir. Örneğin, karşınızdaki kişinin sizin güvenilir biri olduğunuzu düşünmesini istiyorsanız, avuçlar birbirine bakar şekilde parmaklarınızı birleştirin.

Dikkat ettiyseniz, çoğu siyasi lider de bu tekniği kullanır. Konuşurken bu şekilde duran birinin karizmasından istemsizce etkilenip güvenilir bulmaya başlarsınız, hem de basit bir el hareketinin yardımıyla!

12. Bir konu hakkında tartışırken cümle içinde 'benim düşünceme göre' ya da 'ben öyle olduğuna inanıyorum' kalıplarını kullanmayın. Konuyla ilgili bilgi birikimizin sorgulanmasını istemiyorsanız tabii...

Bu ifadeler sizin söylediğiniz şeylere olan ilginin kaybolmasına ve bildiklerinize şüpheyle yaklaşılmasına neden olur. Konuşmayı 'ben' ekseninden uzakta tutun.

13. Birinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak istiyorsanız, sizinle konuşurken gözlerini hızlı hızlı kırpıyor mu diye bir bakın. Gözlerini normalden daha çok kırpıyorsa bi' elektrik var demektir.

Eğer bu içerik hoşunuza gittiyse daha önce sizlerle paylaştığımız bu psikolojik taktiklere de göz atmayı sakın unutmayın.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
65
57
43
28
24
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

sallaaaaa.....ya tutarsa hesabi!

Deniz Azdemir

Sonuncu yanlış. Nerede okudum hatırlamıyorum ama araştırın eğer az göz kırpıyorsanız karşınızdaki kişiye ilgi duyuyorsunuz(aşıksınız veya etkilendiniz) ama ç... Devamını Gör