Görüş Bildir
Haberler
Öğretmene Uygulanacak Rotasyonun Meşruluğunu Sorgulatacak 6 Neden

Öğretmene Uygulanacak Rotasyonun Meşruluğunu Sorgulatacak 6 Neden

başarı biziz
17.07.2015 - 21:03 Son Güncelleme: 18.07.2015 - 19:01

Öğretmenler Rotasyon İstemiyor Bakanlık İnat Ediyor

Son günlerde öğretmene yapılacak rotasyon gündemde. Öğretmenler kendilerine sorulmadan, bütün sendikaların karşı çıktığı rotasyona istemeseler de maruz kalıyorlar. Bir çok sendika öğretmene rotasyonu mahkemeye verdi. Milli Eğitim Bakanlığının aldığı bir çok karar mahkemelerden dönerken rotasyonunda dönme ihtimalini artıran en önemli maddeleri sizinle paylaşıyoruz. Mahkemeden dönecek rotasyon kaos içinde olan eğitimi dahada kaos içine sokacak hiç kuşkusuz.

Not: Avukat değiliz bunlar sadece tahminlerimiz..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haritadan Yer Beğen Gerçekleşiyor

Haritadan Yer Beğen Gerçekleşiyor

Bir çok öğretmen rotasyon ile bulundukları illerin haritalarını açmış durumda. Haritadan kendilerine yer beğeniyorlar. Hayaldi gerçek oldu. Öğretmenlerin tamamı haritadan kendine yer beğeniyor. Öğretmenlerin gidecekleri ilçe guruplarını belirleme görevi valiliklere bırakıldı. Her valilik kendi ulaşım ve imkanlarına göre ilçe gruplarını belirleyecek dendi. Ancak aynı yapıya sahip bir çok il farklı farklı ilçe grupları belirliyor. Bazı illerde her ilçe, ilçe grubu olurken bazı illerde 3 ilçe, bazılarında 4 ilçe bir grup haline geliyor. Buda iller arasında rotasyonun eşitliğe aykırı yapıldığının en önemli göstergesidir.

Özel Eğitim Denilerek Bazılarına Özellik Tanındı

Özel Eğitim Denilerek Bazılarına Özellik Tanındı

Rotasyon ile özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler rotasyondan muaf tutuldu. Özel eğitim kurumlarında görev yapan rehberlik, matematik, Türkçe gibi branş öğretmenlerinin rotasyondan muaf olması kurumlar arasındaki eşitlik anlayışına aykırıdır. Eğer özel eğitim öğrencileri düşünülmüşse bugün ülkemizde özel eğitim öğrencisi olmayan okul yoktur. Özel eğitim (kaynaştırma) öğrencisi olan her okul rotasyondan muaf tutulmalı o zaman. Bu durum öğretmenler arasındaki eşitlik anlayışına aykırıdır. Burada görev yapan öğretmenler rotasyona tabi olacak öğretmenlerle dalga geçmeye bile başladılar. Buda manevi olarak öğretmenlerin zarar görmesine neden oluyor. Buda bir tazminat konusu olabilir.

Kazanılmış Haklar Yok Sayılıyor

Kazanılmış Haklar Yok Sayılıyor

Öğretmenler göreve başladıklarına rotasyon diye bir olay yoktu. Dolayısıyla rotasyonun olacağını bilseydi belkide bir çok öğretmen bu mesleği seçmeyecekti. Her öğretmen ilk göreve başladığında uygulanan kanunlara göre ataması yapılmıştır. Bir nevi o kanunlar öğretmenin sözleşmesidir. bakanlık öğretmen sözleşmesinde öğretmene sormadan değişiklik yapıyor. buda kazanılmış haklarının kaybına neden oluyor. Polisler göreve ilk başladıklarında rotasyona tabi olacaklarını bilerek mesleklerini seçmişti. Öğretmenlerde rotasyon olmadığı için seçmişti. Kazanılmış haklar ve geriye gidiş mahkemede MEB'i zora sokacak gibi.

Meşru Olmayan Hükümet Önemli Kararlar Alıyor

Meşru Olmayan Hükümet Önemli Kararlar Alıyor

Seçim yapıldı. Mevcut hükümet artık tek başına iktidar değil. Yeni hükümet kurulana kadar önemli kararlar alıp uygulaması uygun değildir. Bu konuda bir millet vekili şöyle diyor ve haklıda : 'aynı okulda 15 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon şartı getirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümetinin gerçekleştirmiş olduğu her türlü atama ve yer değiştirme girişimleri geçersizdir. Geçici hükümetin ve bakanlığın kararları altına imza atanlarda bu işin sorumlusudur. Meşru olmayan uygulamaların altında imzası bulunan veya katkıda bulunan bakanlık bürokratları günün birinde mutlaka hesap verecektir.”'

Hani Yolluk, Bakanlıktan Buda Alınabilmeli

Hani Yolluk, Bakanlıktan Buda Alınabilmeli

Bakanlık ilçe dışına zorla gönderdiği öğretmenlerin yol parası ve taşınma parası isteyeceğini tahmin ediyordur. Bir çok öğretmen bu konuda hiç kuşkusuz mahkemeler başvuracaktır. İsteyerek yeri değişen öğretmene yolluk verilmiyor olabilir ama şimdi istemden öğretmenin yeri değişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Gidişle Okulda Olan Ama Çalışmayan Öğretmenler Artacak

Bu Gidişle Okulda Olan Ama Çalışmayan Öğretmenler Artacak

Bakanlık öğretmenleri rotasyon ile çalıştıracağını zannediyorsa yanılıyor. Çalışan öğretmenleri küstürmek bakanlığa karşı öğretmenlerin tepki duymasına ve onların çalışmamasına sebep olmaktan başka bir şeye sebep olmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0