Görüş Bildir
Haberler
Ofiste Oturarak Çalışmanız Zayıflamaya Engel Değil! İşte Kilo Vermenize Yardımcı Öneriler

Ofiste Oturarak Çalışmanız Zayıflamaya Engel Değil! İşte Kilo Vermenize Yardımcı Öneriler

Bütün gün ofiste oturarak çalışmanız veya hareketsiz bir yaşama sahip olmanız kilo vermenize engel değildir. Sadece farkında olmadan yaptığınız küçük hataları değiştirerek kısa sürede ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz ve ofisinizde kolayca uygulayabileceğiniz öneriler!

Masanızda her zaman bir bardak su bulundurun.

Masanızda her zaman bir bardak su bulundurun.

Elinizin altında her zaman su bulundurmanız gün içinde uğraştığınız işler yüzünden su içmeyi unuttuğunuzda size hatırlatacaktır. Yapılan araştırmalar susama ve yemek yeme reseptörleri arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Kişi susadığında beyin bunu acıktım sinyali olarak algılayıp açlık hissi doğurabilmektedir. Aynı zamanda su mide hacmini doldurarak acıkma sinyallerinin oluşumunu geciktirir.

Ofis arkadaşlarınızla küçük oyunlar oynayın.

Ofis arkadaşlarınızla küçük oyunlar oynayın.

Kilo vermek istediğinizi ofis arkadaşlarınıza söyleyin ve onları da bu duruma dahil edin. Aranızda yarışmalar, iddialaşmalar düzenleyerek kilo verme serüveninizde kendinize motivasyon oluşturun. İş çıkışı hep birlikte bir sonraki duraktan otobüsünüze binin veya spora yazılın. Zamanla işinizin ne kadar kolaylaştığına siz bile şaşıracaksınız.

Her zaman elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.

Her zaman elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.

Her ne kadar kilo vermeyi aklınıza koymuş olursanız olun stresli bir anınızda veya çok acıktığınızda elinizin altında bulunan zararlı atıştırmalıklar size daha cazip gelecektir. Bu yüzden sağlıksız atıştırmalıkları bir köşeye saklayın ve yanınıza sağlıklı atıştırmalıkları alın. Bu sayede canınız herhangi bir şey yemek istediği anda diyetinizi bozmadan bu isteğinizi köreltebilirsiniz.

Kahvaltıyı önemseyin.

Kahvaltıyı önemseyin.

Yıllardır herkes kahvaltının en önemli öğün olduğunu söylüyor. Çünkü vücut kahvaltı ile hem geceden kalmış olan enerji açığını tamamlıyor hem de metabolizma çalışmaya başlıyor. Evinizde yapacağınız sağlıklı mini bir kahvaltı veya evde hazırlayıp getireceğiniz küçük sandviçler ile sağlıklı bir kahvaltı yapmak mümkün. Ayrıca yapılan bazı araştırmalar kahvaltı yapmayan bireylerin kahvaltı yapanlara oranla daha fazla yağlı gıdalara yöneldiklerini ve kilo vermelerinin zorlaştığını gösteriyor.

Belirli aralıklarla ayağa kalkıp kısa yürüyüşler yapın.

Belirli aralıklarla ayağa kalkıp kısa yürüyüşler yapın.

Belirli aralıklarla masanızdan kalkıp yapacağınız kısa yürüyüşler sayesinde kan dolaşımınızı arttıracak ve metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayacaksınız. Aynı zamanda yapılan birçok araştırma birer saat ara ile yapılan 10'ar dakika yürüyüşlerin iş verimini arttırdığını ve daha iyi bir psikoloji sağladığını göstermiştir.

Bitki çaylarından tüketin.

Bitki çaylarından tüketin.

Gün içinde normal çay yerine bitki çaylarına yönelmeniz metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına neden olacaktır. Uykunuzu dağıtmak için yeşil çaya yönelebileceğiniz gibi stresli zamanlarınızda da papatya, rezene gibi çaylar içmeniz sizi rahatlatacaktır.

Otobüsten 1-2 durak önce inin.

Otobüsten 1-2 durak önce inin.

Evinize veya ofisinize giderken 1-2 durak önce inmeniz siz farkına varmadan gün içinde neredeyse yarım saatlik bir yürüyüş yapmanızı sağlar. Yarım saatlik orta tempo bir yürüyüş ile de yaklaşık 120 kalori harcayabilirsiniz.

Kahvenizi sade tercih edin.

Kahvenizi sade tercih edin.

Filtre veya sade içimli kahvelerin kalori değerleri oldukça düşüktür. Fakat içerisine konulan kremalar sayesinde 400 kaloriyi aşabilmektedir. Günde 3 adet kahve içen bir insanın ortalama sadece kahveden aldığı kalori 1000'i bulurken siz kahvenizi sade ve şekersiz tercih ederek bu rakamı sadece 100 kaloride tutabilirsiniz.

Merdiven kullanın.

Merdiven kullanın.

Çalıştığınız yerde bir dosyayı veya belgeyi bir üst kata götürmeniz gerektiğinde asansör yerine merdiven kullanmanız fazladan kalori kaybına neden olacaktır. Yapılan araştırmalar toplamda yarım saatlik bir merdiven çıkma hareketinin ortalama 250 kalori yaktırdığını ispatlamıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
23
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın