Görüş Bildir
Haberler
Bursa Misi Köyü: 2000 Yıllık Tarihi ile Nilüfer Çayı Kenarına Kurulu Misi Köyünü Keşfedin!

Bursa Misi Köyü: 2000 Yıllık Tarihi ile Nilüfer Çayı Kenarına Kurulu Misi Köyünü Keşfedin!

Özge Tepe
22.03.2023 - 14:37

Bursa'da yer alan Misi Köyü, 2000 yıllık tarihiyle dikkat çekiyor. Burası eski bir Rum kasabası olarak biliniyor. Günümüzde burası Gümüştepe Mahallesi olarak geçiyor. Nilüfer ilçesine bağlı olan bu mahalle, tarihi geçmişi ile öne çıkıyor. Burada gezilecek birçok tarihi yer de mevcut. Bursalılar tarafından yaygın bir şekilde bilinse de Misi Köyü henüz yeterince üne kavuşmuş değil. Turistler, buradaki tarihi dokuyu çok seviyor. Rengarenk evler, eşsiz bir doğa ve tarih, burada sizleri bekliyor.

Bu içeriğimizde Misi Köyü hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Misi Köyü Hakkında Bilgi

Misi Köyü Hakkında Bilgi

Misi Köyü, 2000 yıllık tarihi geçmişe sahip eski bir Rum kasabasıdır. Burası Bursa'ya 6 kilometre mesafededir ve Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalledir. Günümüzdeki adı ise Gümüştepe Mahallesidir. Nilüfer Çayı kenarında kurulu olan bu yerde Rum ve Osmanlı evleri bir aradadır. Bu harmanlanma ise ortaya eşsiz bir görüntü çıkarır.

Misi Köyü, 1989 tarihinde sit alanı ilan edilmiştir. Burada gezilecek pek çok tarihi yer bulunur. Özellikle dere kenarındaki çay bahçeleri, Misi Köyünde çay içmek için birebir. Restoranlar da köye gelenlere en iyi şekilde hizmet veriyor.

Köyün ilk adının Mysia olduğu sanılıyor. Köyle ilgili tarihi kayıtlarda Milattan sonra 183 yılında Alex adlı bir keşişin seksen beş kişilik bir maiyetiyle Hıristiyanların öncüleri olarak İnkaya ve Misi köylerine yerleştikleri ve “Konsül”ün toplanarak İncil tartışması yapıldığı mevcut. Özellikle kalıntılara rastlanılan manastır civarında bugün İncil’in bir nüshasının gömülü olduğuna inanılıyor. Bu bilgiler, köyün Hristiyanlar için daha önemli olmasını sağlıyor.

Köy, özellikle asma yaprağı, misket üzümü, pekmezi ve şarabıyla çok ünlü. Özellikle şarapçılık burada çok eski bir gelenek. 'Misi Şarapları' yalnızca bu yörede yetişen ve özel bir aroması olan misket üzümünden yapılıyor. Ayrıca bu üzümlerle yapılan pekmezin de oldukça sağlıklı olduğu söylenen bilgiler arasında.

Misi Köyünün yani Gümüştepe Mahallesinin şarap dışındaki gelir kaynağı yakın bir döneme kadar ipek böcekçiliğiydi. Bu iş, Bursa'ya büyük bir ekonomik gelir sağlıyor. Yerleşim alanları da buna göre şekilleniyor. una bağlı olarak Misi evlerinin geniş sundurmaları bu işe göre yapılıyor. 

Yapılan restorasyonlarla bugün hala ilk günkü görünümünü koruyan Misi Köyünde bu restorasyonlar sonucunda yapılar sosyal tesislere dönüştürülüyor.

Misi Köyü Nerede? Nasıl Gidilir?

Misi Köyü Nerede? Nasıl Gidilir?

Misi Köyü, Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalle ve bu mahallenin günümüzdeki adı Gümüştepe Mahallesi. Tam ortasından Nilüfer Çayının geçtiği Misi Köyüne gitmek için toplu taşımayı ve özel araçları tercih edebilirsiniz.

Misi Köyüne giden toplu taşıma araçları şunlar:

  • 1/K

  • 18/B

  • 23

  • 23/A

  • 98

  • S/1

  • 1 (Metro)

Misi Köyüne kendi aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız aşağıdaki konum bilgilerini kullanabilirsiniz:

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Misi Köyü Gezilecek Yerler

Misi Köyü Gezilecek Yerler

Misi Köyü, pek çok tarihi ve doğal güzelliği bir arada sunuyor. Burada gezebileceğiniz yerlerden bazıları şu şekilde:

Misi İpek Evi

Misi İpek Evi

İpek Evi, Bursa’nın geleneksel ipek böcekçiliği zanaatını bugünlere taşımak amacıyla oluşturuldu. Kaybolmaya yüz tutmuş bir meslek olarak ipek böceği yetiştiriciliğinin sosyal yaşamlardaki izlerini bugüne taşıyan yaşayan bir mekandır.

Adres: Gümüştepe, Misi Cd., 16110 Nilüfer/Bursa

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Misi Fotoğraf Müzesi

Misi Fotoğraf Müzesi

Sürekli değişen sergileriyle, atölyeleriyle ve farklı etkinlikleriyle Misi Fotoğraf Müzesi, fotoğrafseverleri kendine hayran bırakıyor. Burada eşsiz eserler görebilirsiniz.

Adres: Gümüştepe, Pınar Cd. No.2/a, 16110 Nilüfer/Bursa

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Misi Çocuk Kütüphanesi

Misi Çocuk Kütüphanesi

Burası çocuklar için bulunmaz bir nimet. Nilüfer Belediyesinin sağladığı Misi Çocuk Kütüphanesi hizmeti, çocukları eşsiz kitaplarla buluşturuyor. Buraya çocuğunuzla birlikte gelebilir; kitap okuma saatleri yapabilirsiniz. İçeride tüm olanaklar var. Aynı zamanda içerisi tamamen onlara göre dizayn edilmiş.

Adres: Gümüştepe, No:, Pınar Cd. No:1, 16110 Nilüfer/Bursa

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Misi Köyü'nde Yeme İçme

Misi Köyü'nde Yeme İçme

Misi Köyüne gelenlerin en sevdiği aktivitelerden biri kahvaltı yapmak. Burada kahvaltı yapabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz pek çok yer var. Bunlardan birkaçını sıraladık.

Misi Köyevi

Misi Köyevi

Misi Köy Evi, kahvaltı yapmak için birebir bir yer. Gerçek köy evi ile restoran konseptini bir arada sunan Misi Köyevi Cafe ve Restaurant'a uğrayabilirsiniz.

Adres: Gümüştepe, 16110 nilüfer/Nilüfer/Bursa

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Misi Köprübaşı Aile Çay Bahçesi

Misi Köprübaşı Aile Çay Bahçesi

Dere kenarında çay içmek ve bir şeyler atıştırmak isteyenler için Misi Köprübaşı Aile Çay Bahçesi tam size göre. Burada huzurlu bir şekilde çay keyfi yapabilir; huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Gümüştepe, Karşıyaka Cd. No:12, 16110 Nilüfer/Bursa

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
18
7
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Conrad B. Hart

Faydalı içerik. Bravo.

b.b

görmeye değer bir köy,sakın hoş,masaları suya koyuyorsunuz yanınizdan ördekler geciyor,doğasıyla güzel 🙂