Görüş Bildir
Haberler
Niğde’deki IŞİD Saldırısıyla Reyhanlı’daki Bombalama Arasında Bağlantı Kuruldu

Niğde’deki IŞİD Saldırısıyla Reyhanlı’daki Bombalama Arasında Bağlantı Kuruldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Niğde’de bir polis, bir jandarma ve bir yurttaşın öldürüldüğü saldırıyla Reyhanlı’da 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı eylem arasında bağlantı kuruldu. AKP hükümeti, saldırının faili olarak Suriye rejimini işaret etmişti.

Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki saldırı 20 Mart 2014’te, Hatay’ın Reyhanlı içesindeki patlama ise 11 Mayıs 2013’te gerçekleşmişti.

Niğde’deki saldırıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede IŞİD terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri için üçer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi. Aynı dosyada bazıları Türkiye vatandaşı sekiz kişi hakkında da yardım ve yataklıktan çeşitli cezalar istendi.

Daha önemlisi, DHA’nı haberinde iddianamede, söz konusu saldırıyla yaklaşık bir yıl önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı eylem arasında bağlantı bulunduğu belirtildi. Ancak haberde bağlantının nasıl kurulduğu beliritilmedi.

AKP hükümeti, daha ilk günden Rehyanlı saldırısını Suriye rejiminin işlediğinden emin biçimde konuşmuştu.

Bu yöndeki iddia, siyasi mülahazalar dışında hiçbir delile dayandırılamamış, kısa süre sonra da Reyhanlı soruşturması için yayın yasağı getirilmişti.

Ne olmuştu?

Üç IŞİD’li 20 Mart’ta Hatay’dan İstanbul’a yola çıkmış ancak Niğde’de rutin yol kontrolüyle karşılaşmıştı. Aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açarak Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ve polis memuru Adem Çoban’ı öldürmüş, yedi asker ve yolcu otobüsündeki bir kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar’ı da vurarak kaçmıştı.

Çatışmada yaralanan ve tedavi için Eminlik Köyü’ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na giden teröristlerden ikisi burada, diğeri de Köşkönü Köyü’nde yakalanmıştı.

Ankara’ya gönderilen üç IŞİD’li sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/hani-esad-yap...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0