Görüş Bildir
Haberler
Bakan Nebati: 'TÜFE'deki Artış Geçici, Vatandaşlara Sınırlı Yansımasına Yönelik Adımlarımızı Atıyoruz''

Bakan Nebati: 'TÜFE'deki Artış Geçici, Vatandaşlara Sınırlı Yansımasına Yönelik Adımlarımızı Atıyoruz''

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mardin'de iş dünyası ile buluşma toplantısında konuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nebati: 'Artık 21. yüzyıla damga vuran bir Türkiye'yiz'

Nebati: 'Artık 21. yüzyıla damga vuran bir Türkiye'yiz'

Konuşmasında Nureddin Nebati, Türkiye'nin hedefinin tarım ve enerjide ithalata bağlı olmayan bir ülke konumuna gelmek olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

İddiamız stratejik konumun sağladığı fırsatlardan maksimum faydalanabilmek, Türkiye'nin ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisine sokmak. Artık 21. yüzyıla damga vuran bir Türkiye'yiz. Türkiye her türlü zorluğun üstesinden gelecek bir ülkedir. Şubat itibarıyla yıllık bazda 2,3 milyon yeni istihdam oluşturduk, dünyanın salgınla karşı karşıya kaldığı en şiddetli iki yılında yaptık bunu. Turizm sektöründe, Cumhurbaşkanımızın Rusya-Ukrayna savaşındaki yapıcı rolü ve turizmdeki çeşitlendirmemiz ile turizmde yüksek gelir elde etmeye devam edeceğiz.

Nebati: 'Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz, alım gücünün eksisinin de üzerine çıkarmak istiyoruz'

Nebati: 'Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz, alım gücünün eksisinin de üzerine çıkarmak istiyoruz'

Bakan Nebati, enflasyondaki yükseliş ve alım gücündeki düşüş için de şunları söyledi: 

Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın meselesi olsa da bu sorunu kalıcı şekilde ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz, enerji sarf ediyoruz ve elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz, alım gücünün eksisinin de üzerine çıkarmak istiyoruz. Finansal istikrarı sağladık, yatırım ortamını güçlendirdik.

Döviz, üretim, yatırım ve ihracat açısından uygun, yönetilebilir bir noktaya gelmiştir. Hedefimiz enflasyonu makul seviyelere düşürmek. Kur korumalı mevduat 728 milyar TL olmuştur. TÜFE'deki artış geçici, vatandaşlara sınırlı yansımasına yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Fahiş fiyat ve stokçuluğa asla izin vermiyoruz, 40 bine yakın işletmeyi denetledik.

Nebati: 'Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz'

Nebati: 'Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz'

Bakan Nebati, enflasyonla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: 

Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz. Önümüzdeki yıl doğal gazın ilk vanasını çevireceğiz. Enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalışıyoruz. Enflasyonist baskı oluşturmadan yatırımlara yönelik kredi kullanımını önceliklendiriyoruz.

“Kasım ayından itibaren düşecek”

“Kasım ayından itibaren düşecek”
www.foreks.com

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde AK Parti teşkilat mensupları ile buluşmasında, gündeme ilişkin açıklamalarda yaptı. Gürcan, “Doların değeri 18 buçuk liradan 11’e kadar düştü. Şu aşamada dolar kurunda bir oynaklık yok. Bu da hem iş dünyamızın hem de vatandaşımızın moralini yerine getiriyor. Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran, temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasımdan itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

Biri suna okkali bi tokat atsin..

Halil Değerli

Hep adım atılıyor... .... Ama kimsenin biryere gittiği yok... .... Hep yerimizde sayıyorduk, şimdi geri gidiyoruz.... .... 😠🤪😡

White Troll

Rabbim en kısa zamanda enflasyon canavarını helak edecektir. Bu konuda diyanet işlerine çok iş düşüyor. Milletimiz kol kola 2027 ye doğru giderken büyük bir ... Devamını Gör