Görüş Bildir
Haberler
Ne Kadar Alışveriş Bağımlısısın?

Ne Kadar Alışveriş Bağımlısısın?

Ecivicivokke
22.01.2022 - 19:00

Alışveriş yapmayı çok sevenlerden misin? Peki ya ne kadar alışveriş bağımlısısın? 

Öğrenmek istiyorsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenebilir miyiz?

2. Çok beğendiğin bir gömlek buldun, iki renk seçeneği var ve iki rengi de çok güzel. Ne yaparsın?

3. Çok beğendiğin bir ürünü elinden kaptılar ama yalnızca bir tane var, ne yaparsın?

4. Ne sıklıkla alışverişe çıkarsın?

5. Dolabını yerleştirirken bende böyle bir şey mi varmış diye şaşırdığın oluyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir şey satın alırken ilk düşündüğün şey nedir?

6. Bir şey satın alırken ilk düşündüğün şey nedir?

7. Mağazada bir ürün beğendin ama bedeni kalmamış ve sadece 2 saat uzaklıktaki mağazada var. Ne yaparsın?

8. Son olarak; kredi kartı numaranı ezbere biliyor musun?

Sen %100 alışveriş bağımlısısın!

Alışveriş yapmayı o kadar çok seviyorsun ki, hayatta daha fazla keyif aldığın pek bir şey yok. Mağaza mağaza gezmek, internette değişik ürünler keşfetmek senin için bir tutku. Alışveriş yapmak seni çok mutlu ediyor, alışveriş yaptığın gün evinde adeta bir bayram havası oluşuyor. Tüm markaları ve hangi mağazada ne ürün olduğunu çok iyi biliyorsun. Eğer bir şeyi çok beğendiysen evde aynısı ya da benzerinin olup olmamasına hiç önem vermiyorsun. Dolabın tamamen dolu olmasına rağmen genelde hiçbir zaman giyecek bir şeyin olmuyor, gözün her zaman yenilerine gidiyor.

Sen %80 alışveriş bağımlısısın!

Sen alışveriş yaparken aşırı derecede mutlu oluyor, sana söylenen her şeyi kabul edebilecek duruma geliyorsun. İnternet alışverişi ya da mağazadan alışveriş hiç fark etmiyor, ikisini de çok seviyorsun. Farklı ürünleri keşfetmek senin için çok keyifli. Kafanı dağıtmak için alışveriş yapıyorsun, aldıklarını denemek ya da yerleştirmek sana terapi gibi geliyor. Beğendiğin şeyleri almak için borca girmek senin için zorlayıcı olmuyor, değdiğini düşünüyorsun. Alışveriş sana değerli hissettiriyor!

Sen %55 alışveriş bağımlısısın!

Alışveriş yapmayı seviyorsun ama her zaman değil, önceliklerin farklılaşabiliyor. Alışverişe ayıracağın vakti başka şeyler yaparak değerlendirmek isteyebiliyorsun, bu sebeple internet alışverişi sana çok cazip geliyor. Bilinçsiz alışveriş yapmıyor, nerede neyin daha uygun olduğunu bilerek hareket ediyorsun. Çevrendekiler neyi nereden daha uyguna alabileceğini sana soruyor, onlara yol gösteriyorsun. Alışverişi çok seviyor, ama hayatının merkezine koymuyorsun.

Sen %20 bağımlısın!

Sen alışveriş yapmaktan pek haz etmiyor, sadece bir şeylere ihtiyacın olduğunda alışverişe çıkıyorsun. Alışveriş yapmayı ve mağaza gezmeyi çok seven arkadaşlarınla dışarı çıktığında, bir süre sonra mağazaların önünde beklemeye başlıyorsun. Alışveriş sana çok zevk vermiyor, sadece gerekli olduğu için yapmak zorunda kalıyorsun. Çok şey alıp para harcamayı mantıklı bulmuyor, paranı daha kaliteli aktivitelere harcıyorsun. Alışveriş senin için sadece gereklilik!

Bu içerikler de ilgini çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
16
10
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Sen %20 bağımlısın! Sen %20 bağımlısın! Sen alışveriş yapmaktan pek haz etmiyor, sadece bir şeylere ihtiyacın olduğunda alışverişe çıkıyorsun. Alışveriş yap... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Sen %100 alışveriş bağımlısısın!

T C Ahmet Yılmaz

kredi kartı numarasını bilmek nedir ya !

Emre Bardakçı

2 kere internetten alışveriş yapmak için yazarken ezberinde kalıyor zaten insanın