Görüş Bildir
Haberler
Ne İzlesek Diyenlere Özel: 2021'de Yayınlanan Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Birbirinden Sürükleyici 25 Dizi

Ne İzlesek Diyenlere Özel: 2021'de Yayınlanan Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Birbirinden Sürükleyici 25 Dizi

Begüm
11.07.2021 - 09:00

Yeni dizi arayanları şöyle alalım! 2021 yılında yayın hayatına başlayan birbirinden sürükleyici dizileri bu hafta sonu izlemeye hazır mısınız? 

Not: Dizi açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Invincible

1. Invincible

IMDb: 8,8

Invincible, dünyanın en güçlü süper kahramanının oğlu olan Mark Grayson’ın hikayesini konu ediyor. Sıradan bir genç olan Mark’ın hayatı 17. yaşına bastığında bambaşka bir hal alır. O da artık babası gibi bir takım süper güçlere sahiptir. Dizi, The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman’ın illustratörler Cory Walker ve Ryan Ottley ile birlikte hayata geçirdiği aynı adlı çizgi roman serisinden ekrana uyarlanıyor. Invincible’ın showrunner koltuğunda Simon Racioppa yer alıyor. Dizinin yürütücü yapımcılığında ise Racioppa’ya Kirkman, David Alpert, Catherine Winder ve Justin & Chris Copeland gibi isimler eşlik ediyor.

2. It's A Sin

2. It's A Sin

IMDb: 8,7

1980'lerin Londra'sında geçen dizi bir grup genç eşcinsel erkeğin hikayesini anlatıyor. Londra'yı etkisi altına alan AIDS salgını sırasında şehre gelen bu gençlerin hikayesi oldukça heyecan verici!

3. WandaVision

3. WandaVision

IMDb: 8,0

WandaVision, idealize edilmiş bir banliyöde yaşayan süper kahramanlar Wanda ve Vision'a odaklanıyor. Yorucu bir hayatı arkalarında bırakmak isteyen süper kahramanlar Wanda ve Vision, güçlerini kullanmak zorunda olmadıkları bir hayatı arzular. Bunun için de sıradan bir yaşam sürebilecekleri idealize edilmiş bir banliyöde yaşamaya başlarlar. Artık geçmişte yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakıp, sonunda istedikleri hayata kavuştuklarını düşünen Wanda ve Vision, çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

4. The Falcon and the Winter Soldier

4. The Falcon and the Winter Soldier

IMDb: 7,4

Marvel'ın sevilen kahramanlarının maceralarını ekrana taşımaya hazırlanan 'Falcon and the Winter Soldier' Disney+ platformu tarafından 6 bölüm halinde uyarlanıyor. Dizinin başrollerinde ünlü karakterlere, beyazperdede de olduğu gibi Anthony Mackie ve Sebastian Stan ikilisi hayat vermeye devam edecek. Mini dizinin 2020'nin yaz aylarında prömiyer yapması bekleniyor.

5. Loki

5. Loki

IMDb: 8,9

Disney'in dijital içerik platformu Disney+ tarafından ekrana taşınan dizi, Marvel evreninin en ünlü kahramanlarından Loki'nin hikayesini ekrana taşımaya hazırlanıyor. Uyarlamanın showrunner koltuğu 'Rick & Morty'nin senaristi Michael Waldron'a emanet edilirken başrolde karakterle bütünleşen Tom Hiddleston’ın yer alması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gölge ve Kemik

6. Gölge ve Kemik

IMDb: 7,7

Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival' ve 'Bird Box' gibi yapımlardan tanıdığımız Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen 'Shadow and Bone' konu olarak, ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.

7. The Underground Railroad

7. The Underground Railroad

IMDb: 7,3

The Underground Railroad, Cora isimli siyahi bir kadının yaşamını ele alıyor. Amerika’nın güneyinde geçen dizide, Cora, pamuk tarlasında köle olarak çalışan genç bir kızdır. Hayat bütün köleler için cehennemdir ama özellikle Cora için durum daha da kötüdür. Bir gün kendisi gibi köle olan arkadaşı Ceaser, yeraltı ulaşım sistemi ile ilgili konuşmaya başlar. Bu konuşma ikilinin korkunç bir risk alıp kaçış planı yapmasına neden olur. Fakat bu sandıkları kadar kolay olmaz. Onların peşinde acımasız köle avcısı Ridgeway vardır. Oscar ödüllü Moonlight’ın yönetmeni Barry Jenkins’in yönetmen koltuğunda oturduğu The Underground Railroad, Colson Whitehead’ın aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlanıyor...

8. Lupin

8. Lupin

IMDb: 7,5

Assane Diop’un hayatı, işlemediği bir suçla itham edilen babasının ölmesiyle altüst olur. Aradan geçen yılların ardından Assane Diop, babasının intikamını almaya karar verir ve bunu yapmak için de kahramanı Arsène Lupin’den ilham alır.

9. Cowboy Bebop

9. Cowboy Bebop

Cowboy Bebop, güneş sisteminin en azılı suçlularını yakalamaya çalışan kelle avcıları’in maceralarını konu ediyor. Kelle avcısı bir grup, galaksinin en tehlikeli suçlularının peşine düşer. Spike Spiegel, Jet Black, Faye Valentine ve Radical Ed’den oluşan ekip, güneş sisteminin en azılı suçlularını yakalamaya çalışmaktadır. Kelle avcıları, yeterli miktarda bir bedel karşılığında dünyayı kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

10. Foundation

10. Foundation

Isaac Asimov imzalı seriden uyarlanan, on milyonlarca gezegeni kapsayan bir galaktik imparatorluğun çöküşünü konu alan Foundation; psikotarih biliminin yaratıcısı olan Hari Seldon karakterini merkeze alıyor. İmparatorluğun yüzyıllarca sürecek bir savaş ve cehalete yaklaştığını fark eden Seldon, yeni bir imparatorluğun kuruluşuna kadar olan zamanın en aza indirilmesi için, seriye ismini veren vakfın kurulmasına ön ayak oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Sandman

11. The Sandman

Neil Gaiman'ın DC Comics Vertigo etiketiyle basılan 'Sandman' çizgi romanları, ekran izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Netflix tarafından hayata geçirilen 'Sandman' uyarlaması, live-action formatlı bir dizi olarak izleyici karşısına çıkacak. Uyarlamanın baş senaristliğini “Wonder Woman”ın eş senaristi Allan Heinberg üstlenecek.

12. Midnight Mass

12. Midnight Mass

Midnight Mass, küçük bir topluluğun yaşadığı ıssız adada hayat bulan esrarengiz bir hikayeyi konu ediyor. Adaya, karizmatik ve gizemli bir rahibin gelmesi ile birlikte birtakım sıra dışı olaylar meydana gelmeye başlar.

13. Y: The Last Man

13. Y: The Last Man

60 bölümlük DC romanı Y: The Last Man’in ekran uyarlaması, kişi hariç dünyadaki tüm erkeklerin öldüğü bir evrende geçiyor. Brian K. Vaughan ve Pia Guerra’nın kaleme aldığı ödüllü çizgi roman cinsiyet, sınıf ve hayatta kalma mücadelesi gibi kavramları işliyor.

14. Lost Ollie

14. Lost Ollie

Lost Ollie, çaresizce sahibi ve aynı zamanda en yakın arkadaşı olan küçük çocuğu arayan kayıp bir oyuncağın hikayesini konu ediyor.

15. Clarice

15. Clarice

IMDb: 6,5

The Silence of the Lambs'de yaşanan olaylardan yaklaşık bir yıl sonrasında geçen dizide FBI ajanı Clarice Starling, işinin başına geri döner. Seri katillerin, cinsel saldırganların peşine düşen Clarice, bu süreçte kendisini Washington DC'nin yüksek riskli politika dünyasının içinde bulur ve açığa çıkan siyasi komploları araştırmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ginny & Georgia

16. Ginny & Georgia

IMDb: 7,5

15 yaşındaki Ginyy, içine kapanık bir kızdır. Çoğu zaman kendisini, karşı konulmaz ve enerjik annesi Georgia'dan daha olgun hisseder. Georgia hareketli yaşamlarını arkalarında bırakarak çocukları ile birlikte kendisine yeni bir yaşam kurmak ister. Bu yüzden Austin ve Ginny ile birlikte New England’a taşınır. Ancak Georgia’nın geçmişi onların yeni yaşamlarını tehdit eder.

17. Superman and Lois

17. Superman and Lois

IMDb: 7,9

Clark Kent ve Lois Lane sadece meslektaş değil aynı zamanda evli bir çifttir. Çalışan ebeveyn olmanın tüm stres ve baskısı ile boğuşan Clark ve Louis, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Çocukları için daha basit bir yaşam kurmak isteyen çift bu yüzden Smallville'e geri döner.

18. Nine Perfect Strangers

18. Nine Perfect Strangers

Nine Perfect Strangers, gözlerden uzak bir sağlık merkezinde yolları kesişen 9 yabancının hikayesini konu ediyor. Zihinlerini ve bedenlerini arındırmak için 10 gün süren bir tedaviye katılan 9 yabancı bu süreçte kendileri beklenmedik durumlar içerisinde bulur. Nicole Kidman’ın merkezin yöneticisi Masha rolünü canlandırdığı dizinin senarsit ve showrunner koltuğu David E. Kelley ve John Henry Butterworth'e emanet.

19. Country Comfort

19. Country Comfort

IMDb: 6,9

Genç bir kadın olan Bailey, umut vadeden bir country şarkıcısıdır. Ancak hem özel hem de kariyer hayatının kontrolünü kaybettiğinde geçimini sağlamak için Beau adındaki bir kovboyun beş çocuğuna dadılık yapmak için işe alınır. Acemi dadı asla pes etmeyen yapısı ile aile dinamiklerini yönlendirmeye çalışır ve çok geçmeden çocukların özledikleri anne figürüne bürünür. Müzikal yeteneklere sahip olan aile aynı zaman Bailey’in yıldızlık hayallerini gerçekleştirmesinde yardımcı olur.

20. Sky Rojo

20. Sky Rojo

IMDb: 6,5

Üç hayat kadını, kendilerini çalıştıran adamları ağır bir şekilde yaraladıktan sonra, hayatlarına farklı bir yön verebilmek için kaçar. İntikam için peşlerine düşen adamlardan kurtulmaya çalışan farklı geçmişlere sahip olan üç kadın, çıktıkları bu tehlikeli yolculukta özgürlükleri için savaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tell Me Your Secrets

21. Tell Me Your Secrets

IMDb: 7,4

Deadlier Than The Male, bir zamanlar tehlikeli bir katille burun buruna gelmiş olan Emma, geçmiş günahlarından arınamayan John ve kaybolan kızını takıntı haline getirmiş olan Mary’nin hayatını konu ediyor. Dizide, her birinin geçmişine dair gerçekler gittikçe belirsizleşirken avcı ya da kurban olmak arasındaki çizgi de bulanıklaşıyor. Harriet Warner’ın imzasını taşıyan dizinin oyuncu kadrosunda Lily Rabe, Amy Brenneman, Hamish Linklate Enrique Murciano, Chiara Aurelia, Ashley Madekwe ve Bryant Tardy gibi isimler yer alıyor.

22. Gözlerin Ardında

22. Gözlerin Ardında

IMDb: 7,2

Louise, oğlunu büyütmeye çalışan bekar bir annedir. Genç kadın, geçimlerini sağlayabilmek için bir psikiyatristin ofisinde çalışmaya başlar. Çok geçmeden Louise kendisini patronuyla bir ilişki içinde bulur. Ancak patronu evlidir ve Louise sevgilisinin karısıyla beklenmedik bir arkadaşlık kurar.

23. Tribes Of Europa

23. Tribes Of Europa

IMDb: 6,8

Tribes Of Europa, gizemli bir felaketin ardından minik parçalara bölünen Avrupa’da geçiyor ve kıyamet sonrası atmosferde sağ kalmaya çalışan üç kardeşin hikayesini konu ediyor. Philip Koch’un yarattığı dizinin senaryosunu Koch, Jana Burbach ve Benjamin Seiler birlikte kaleme alıyor.

24. Invisible City

24. Invisible City

IMDb: 7,4

Çevre polisi Eric, Brezilya sahilinde ölü bir yunus bulur. Başlangıçta talihsiz bir tesadüf olarak düşündüğü bu olay, zamanla karşısına çıka biri dizi açıklanamaz olayla birlikte Eric’i bilinmeyen bir dünyanın kapısını aralanmasını sağlar. Efsanevi yaratıklarla dolu bir dünyaya adım atan Eric, onlar sayesinde geçmişinin gizli kalmış kısımlarını aydınlatmaya başlar.

25. Fatma

25. Fatma

IMDb: 7,5

Temizlikçi olarak çalışan Fatma'nın hayatı, bir süre önce hapishaneden çıkan kocası Zafer'in aniden ortadan kaybolmasıyla bambaşka bir hal alır. Kocasını aramaya başlayan Fatma, kendisini beklenmedik bir anda bir cinayet işlerken bulur. Bu cinayetten kocasının karanlık bağlantılarının haberdar olması ise Fatma'nın hayatı için büyük tehlike oluşturur. Fatma'nın hayatta kalabilmek için can almaya devam etmekten başka çaresi yoktur. Öldürmeye devam ettikçe bu durumu hayatta yaşadıklarından intikam alma ritüeline dönüştüren Fatma, bir yandan temizlikçi kadın sıfatına gizlenerek cinayet işlemeye devam ederken bir yandan da kocasını bulmaya çalışır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın