Görüş Bildir
Haberler
Filmin Jeneriği Bitmeden Salondan Ayrılmamamız Gerektiğini Öğreten 21 Post-Credits Sahnesi

etiket Filmin Jeneriği Bitmeden Salondan Ayrılmamamız Gerektiğini Öğreten 21 Post-Credits Sahnesi

EC was here.
28.03.2017 - 16:59 Son Güncelleme: 08.07.2021 - 12:41

Post-credits sahneleri jenerikten sonra beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan, genelde şaşırtıcı olan kısa sahnelerdir. Mesela Marvel filmlerinde jenerik bitmeden salondan çıkmamayı öğrendik artık. Bu sahneler kimi zaman devam filminden ipuçları veriyor kimi zaman da filmde muğlak kalmış bir detayı açıklığa kavuşturuyor. İşte bu sahneler arasında bazıları var ki pek meşhurlar, onları yeniden hatırlayalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Avengers (Yenilmezler, 2012)

Süper kahramanlar dünyayı kurtardıktan sonra ne yaparlar? Yanıt basit; herkes gibi oturup yemeklerini yerler. Chitauri akınından sonra dinlenmeyi hak etmişlerdi ne de olsa. Afiyet bal şeker olsun. 😁

2. Fast Five (Hızlı ve Öfkeli 5, 2011)

Serinin 4. filminde araba kazası ve peşinden gelen patlamayla Michelle Rodriguez'in oynadığı Letty karakterinin öldüğünü görmüştük. 5. filmin bu son sahnesinde yaşadığını öğrenince 'Yok artık' demekten kendimizi alamamıştık.

3. Doctor Strange (2016)

Strange'in Avengers tayfasına dahil olacağını film öncesinde öğrenmiştik, bu sahneyle birlikte ilk tanışma da gerçekleşmiş oldu.

4. Pirates of the Caribbean: At World's End (Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu, 2007)

Aradan 10 yıl geçer; Elizabeth, oğluyla birlikte Will'e kavuşur. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen Elizabeth'in yaşlılık belirtisi göstermemesi de ilginç.

5. The Incredible Hulk (2008)

O da ne, beklenmedik bir misafir: Iron Man.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Amerikan Gangsteri (2007)

Ridley Scott yönetmenliğinde Denzel ve Russell'ın şahane uyumuyla sağlam bir film izlemiştik. Bu kapanış da filme havalı bir bonus etkisi yaratmıştı.

7. X-Men Origins: Wolverine (X-Men Başlangıç: Wolverine, 2009)

Wolverine'le yaptığı savaşın ardından, yıkıntıların arasından uyanan Deadpool!

8. Rise of the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Başlangıç, 2011)

Serinin en iyi filmi ilkiydi tartışmasız. Devamına giden yolda önemli bir sahneydi, havaalanındaki bu ânın ardından virüsün dünyaya yayılmasını izledik.

9. Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları, 2014)

Howard The Duck tüm zamanların en kötü çizgi roman filmlerinden olsa da, çizgi roman severlerin sempatisini kazanmış bir karakter. Guardians of the Galaxy'nin sonunda görmek sürpriz oldu.

10. Evil Dead (Kötü Ruh, 2013)

1981'deki Sam Raimi klasiği yeniden çevrilmişti. İlki kadar iyi olamadı beklenildiği üzere, ama sonra Ash'in görünmesi şahane kıyaktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Avengers: Age of Ultron (Yenilmezler: Ultron Çağı, 2015)

Avengers: Infinity War filmi iki bölüm olarak gelecek. Ana kötümüz Thanos'u filmin sonunda gördük, bakalım bizimkilerin başına ne gibi işler açacak?

12. Zombieland (2009)

Tabii ki bu filmin en güzel tarafıydı Bill Murray. 😅

13. Ant-Man (Karınca Adam, 2015)

2018'de gösterime girecek yeni filmde 'Eşek Arısı'nı da bol bol görme fırsatımız olacak.

14. A Million Ways to Die in the West (Yeni Başlayanlar için Vahşi Batı, 2014)

Seth MacFarlane'in bu absürt komedisinde pek çok cameo vardı (hatta şahane bir Geleceğe Dönüş detayı da var); ama sondaki bu Django göndermesi takdire şayandı.

15. Iron Man (Demir Adam, 2008)

Iron Man, Marvel Cinematic Universe'i resmen başlatmıştı, ancak filmin son saniyesine kadar bunu kimse bilmiyordu. Bu sahnede Nick Fury'nin ortaya çıkmasının ardından Avengers serüveninin kapıları ardına kadar açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Grey (Gri Kurt, 2011)

Kurt son sahnede Liam Neeson'ın canlandırdığı karakterin üstüne koşarken film bitmişti, öldüğünü sandık ama öyle değilmiş. Jenerik sonrasındaki sahnede kurdun öldüğünü görüyoruz, yani bir zafer söz konusu.

17. X-Men: Apocalypse (2016)

Wolverine kanı, Weapon X projesi ve Essex Corp. detaylarıyla birlikte yeni filme dair ilk ipuçları verilmişti.

18. Constantine (2005)

Shia LaBeouf'un canlandırdığı karakter ölmüştü. John onun mezarını ziyaret edip ayrılırken Chas'ın bir melek olduğunu görüyoruz.

19. Hancock (2008)

Hancock'un, kendisine 'Asshole' denmesinden nefret ettiğini biliyoruz. Bu yüzden o çocuğa neler yaptığını da hatırlarsınız. İşte yine aynı sözcüğü diyen biri çıkıyor; kim bilir ona neler yaptı, bilemiyoruz. 😁

20. Ferris Bueller's Day Off (Ferris Bueller'le Bir Gün, 1986)

80'lerin en kral gençlik filmlerindendi. Matthew Broderick'in bu sahnesine daha sonra da pek çok kez gönderme yapıldı.

'It's over!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Deadpool (2016)

Referens üstüne referans verdikten sonra en sağlam referansını bu bornozlu sahnede verdi. Üstteki Ferris Bueller's Day'e güzel bir kıyak geçti, takdiri kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
76
32
21
11
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın