Görüş Bildir
Haberler
Ne de Güzel Günlerdi: Türk Televizyonlarının 13 Unutulmaz Gençlik Dizisi

etiket Ne de Güzel Günlerdi: Türk Televizyonlarının 13 Unutulmaz Gençlik Dizisi

Erkenden kalkıp okula gitmek, bitmek bilmeyen sınavlara hazırlanmak, her gün bir sürü test, ödevle uğraşmak, veli toplantılarını karın ağrısıyla beklemek bir yana kurulan arkadaşlıklar, yaşanılan ilk aşklar, eğlencesi cümbüşüyle lise yılları belki de hayatın en güzel yıllarıdır.

Biz de birkaç dakika da olsa o yıllara geri dönmek için bugüne kadar çekilmiş Türk gençlik dizilerini sizler için toparladık.

Keyifli okumalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çılgın Bediş

1. Çılgın Bediş

Çılgın Bediş, Özden Öğrük’ün Gırgır için hazırladığı çizgi dizinin televizyon uyarlaması olarak ekrana aktarıldı ve 90'lı yıllarda herkesi ekran başına topladı. Bediş’in Oktay’a olan aşkı, dede Necmi’nin bitmek bilmeyen maceraları, tarihin ilk Whatsapp sohbetleri olarak adlandırılan Bediş’in odasındaki kız grubu sohbetleri o kadar çok sevildi ki şimdilerde dizinin yeniden çekileceği konuşuluyor.

2. Eyvah Babam

2. Eyvah Babam

Kızına aşık, onun büyüdüğünü kabullenemeyen bir baba ile artık bir yetişkin olduğunu ona ispatlamaya çalışan Ece’nin hikayesi içinde hep neşeli öğeler barındıran bir dizi olarak hafızalarımıza kazındı. Dizi sayesinde Haluk Bilginer ve Nergis Kumbasar’ı yeniden ekranda izleme şansına erişirken bir yandan da Yıldız Asyalı ve Arda Kural gibi dönemin yeni oyuncularıyla tanışmıştık.

3. Koçum Benim

3. Koçum Benim

70’li yıllarda yayınlanan Beyaz Gölge dizisinin uyarlamasıydı ama kalabalık ve güçlü oyuncu kadrosuyla bizden bir hikaye olmayı başardı. Bir lise basketbol takımının hayat, aşk, arkadaşlık, aile ilişkilerinin anlatıldığı dizide Tarık Akın'ı izlemek ne de güzeldi.

4. Kampüsistan

4. Kampüsistan

Yayınlandığı yıllarda ortaokul/liseye giden her gence bir an önce üniversiteye gitme hayali kurdurup da üniversiteye başlanıldığında ‘Ama bizim kampüs hiç de böyle değil’ dedirten diziydi...

5. Lise Defteri

5. Lise Defteri

Belki de lise yıllarına dair anlatılan hikayelerin en gerçekçisi Lise Defteri’ydi. Dizi kısa sürmüş olsa da Emre Altuğ, Ece Erken, Arda Kural ve Sarp Levendoğlu sayesinde hepimiz lise yıllarını geri dönmeyi ve o güzel yılları yeniden yaşamayı istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayat Bilgisi

6. Hayat Bilgisi

Hepimizin hayatından bir Afet Öğretmen geçmiştir; uzaktan bakıldığında çok sert duran ama aslında yufka yürekli olan bir insan. Hepimiz Kopil, Ortega, Törpü, Barbie, Var mısın Arif'te kendimizden bir parça bulduk, her birinden çok şey öğrendik. Kuşkusuz öğrendiğimiz en önemli şeyse hocanın camide olduğuydu :)

7. Kavak Yelleri

7. Kavak Yelleri

Deniz, Aslı, Efe ve Mine; aslında birbirinden farklı ama birbirlerine her zaman sahip çıkan 4 yakın arkadaşın hikayesi, Urla’da geçmesinden olsa gerek hepimizin içini ısıttı ve Türk dizi tarihinin unutulmazları arasında yerini aldı. Pinhani’nin efsane şarkısı Hele Bi Gel’se dizinin bir diğer güzelliğiydi...

8. Küçük Sırlar

8. Küçük Sırlar

Diğer gençlik dizilerine göre alışılmışın dışındaydı, içinde bol miktarda hırs, entrika vardı, beklentileri ‘normal’ gençlere göre farklıydı. Biz de onların bu başka dünyasına kapıldık ve maceralarını soluksuz izledik.

9. Yalancı Yarim

9. Yalancı Yarim

Babasından yediği veto yüzünden özel şöförlük yapmak zorunda olan Tarık’la, onu fakir zanneden şımarık zengin kızı Naz’ın eğlenceli ilişkisini izlemek hepimize iyi gelmişti. Ta ki Barış Akarsu’yu elim bir trafik kazasında kaybedene dek :(

10. Güneşi Beklerken

10. Güneşi Beklerken

Bir yanda ortaya çıkmayı bekleyen sırlar, bir yanda gençlik hırsları, bir yanda unutulmayan eski bir aşk. Hepimiz sular ne zaman durulacak, Cihan’la Demet ne zaman eskiye dönecek, Kerem’in Zeynep’e olan öfkesi bir gün bitecek mi diye merakla bekledik. Neyse ki tüm sorunlar çözüldü ve dizi hafızalarda ZeyKer olarak yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Es-Es

11. Es-Es

Evet belki lisede geçmiyordu, belki çok kısa sürdü ama Türkiye’nin en önemli üniversite şehri Eskişehir’de geçen dizi kuşkusuz çok orijinal ve çok özeldi. Başrolünde Erdal Beşikçioğlu’nu izlemekse ayrı bir keyifti ve yayınlandığı dönemde hepimizin yüzünde bir tebessüm yaratmayı başardı.

12. Arka Sıradakiler

12. Arka Sıradakiler

Unutulmuş bir lisede hayata tutunmaya çalışan bir grup gencin hayatının, okula yeni gelen idealist bir edebiyat öğretmeni sayesinde nasıl değiştiğini anlatan dizi, umudun hep var olduğunu hatırlattı bizlere.

13. Medcezir

13. Medcezir

Fakir ama gururlu bir genç; hayatta her istediklerine sahip olan, şımarık zengin gençlerin yaşadığı siteye gelir ve herkesin hayatı bir anda değişir. Her bölümde Yaman’la Mira bir türlü kavuşamıyorlar diye üzülürken bir yandan da Mert’in platonik aşkı Eylül için yaptıklarını izleyip eğlendik. Neyse ki dizi mutlu sonla bitti, herkes aşkına kavuştu da hepimiz rahat bir nefes aldık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
618
253
154
66
50
50
49
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın