Görüş Bildir
Haberler
NASA, Dünya’dan 9 Milyar Işık Yılı Uzaklıkta Bir Einstein Halkası Görüntüledi

NASA, Dünya’dan 9 Milyar Işık Yılı Uzaklıkta Bir Einstein Halkası Görüntüledi

Batuhan
28.09.2021 - 08:59

NASA’nın Hubble Uzay Telekobu, Dünya’dan 9 milyar ışık yılı uzaklıkta bir Einstein Halkası keşfetti. Bilim insanları bu görkemli ve alışılmadık kozmik görüntünün, evrenin oluşumuna dair daha önce tespit edilemeyen yeni bilgilerin gün ışığına çıkarılmasına yardımcı olacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk kez teorik fizikçi Albert Einstein tarafından 1915’te tanımlanan ve ''kütleçekimsel merceklenme'' olarak bilinen bu kozmik görüntü, uzaydaki büyük bir nesneden gelen yerçekimi alanı uzayı büktüğünde ve uzaktaki bir nesneden gelen ışığı saptırdığında meydana geliyor.

Geçen yıl Aralık ayında astronomlar tarafından gözlemlenmişti

Geçen yıl Aralık ayında astronomlar tarafından gözlemlenmişti

NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu’ndan gelen görüntünün incelemesi İspanya’nın Murcia şehrindeki Universidad Politécnica de Cartagena’dan bir ekip tarafından yürütülüyor.

Einstein halkası, en son Fornax takımyıldızında ve Dünya’dan 3.5 milyar ışık yılı uzaklıkta geçen yıl Aralık ayında astronomlar tarafından gözlemlenmişti.

Galaksiden gelen ışığın 9 milyar yaşında. Bu da ışığın evren henüz 5 milyar yaşındayken oluştuğu anlamına geliyor. Bu dönem evrenin doğuş yıllarına denk geliyor.

Bilim insanları tarafından Hubble'ın bu son Einstein halkası gözleminin, evrenin doğuşuna dair vereceği bilgilerin yanında yeni galaksi ve yıldız oluşumunu da aydınlatacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
14
9
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tolga

9 milyar ışık yılı nedir ya ? kendinizi çok büyük görmeye devam mı ?