Görüş Bildir
Haberler
Narsistin Hayallerine Aldanmayın ve Hayatınızı Mahvetmeyin!

etiket Narsistin Hayallerine Aldanmayın ve Hayatınızı Mahvetmeyin!

Burak Öge
08.12.2022 - 13:24 Son Güncelleme: 09.12.2022 - 09:02

Narsist birçok şekilde size hayal satar ve yıllarca sizi bekletir durur. Fakat her seferinde hayal kırıklığına uğrarsınız. Bir bakmışsınız verdiği sözlerin hiçbirini tutmamış, siz boşu boşuna onu beklemiş olursunuz. Yıllar geçtikten sonra keşke dinlemeseydim diyerek bin pişman olacak ve “keşke yapmasaydık” diyerek dizlerinizi döveceksiniz.

Narsist birçok şekilde siz farkında olmadan hayal satar. Sizin kafanız karışır, inanırsınız narsiste bekledikçe beklersiniz. Bu tarz manipülasyonlara gelmeden ne tür hayaller sattığına göz atalım ve daha sonrasında bunlara karşı neler yapmanız gerekiyor onlardan bahsedeceğim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.’’Değişeceğim söz veriyorum’’ narsistin bir numaralı hayal ürünüdür

1.’’Değişeceğim söz veriyorum’’ narsistin bir numaralı hayal ürünüdür

Narsistle yaşıyorsanız artık birçok kez ayrılıp barışmışsınızdır. Fakat narsistte değişen bir şey yoktur. Her seferinde size geri döndüğünde ‘’değişeceğim, bu sefer her şey farklı olacak, aklım başıma geldi, bana bir şans daha ver, bak göreceksin değiştiğimi’’ diyerek sizin kafanızın karışmasına yol açar. Siz ona burada bir şansa daha verirsiniz çünkü ilerde pişman olmak istemezsiniz. ‘’Eğer düzelir de ben bırakırsam o zaman hata mı yapmış olurum’’ diye aklınızdan geçebilir. Ya da onu düzeleceğinize dair umut beslersiniz. Ben buna bir şans daha vereyim de bir de böyle göreyim. Umut artık uyuşturucunuz olur burada. Umut ettikçe bekleeeeeeeeeer durursunuz…

Narsistin değişmesi çok zor arkadaşlar. Öyle yıllarca kurduğu sistemi 1- 2 ayda değiştirmesi imkansız. Onu geçtim 1 – 2 sene içerisinde düzeltmesi dahi kesinlikle mümkün değildir. 

Siz burada lütfen şunları kontrol edin. Narsist somut olarak ne gibi düzelmeler yapıyor. Birincisi terapi alıyor mu, ne kadar süredir gitmiş, ne gibi değişikliklerin olduğunu somut olarak gösteriyor? Kendi olumsuzluklarını kesin bir şekilde görüp, değiştirmeye çalışıyor mu bunları anlamanız gerek. 

 İkincisi ise eğer somut bir delil yoksa boşu boşuna narsistin hayaline kapılıp değişecek diye bekleyip durmayın. İmkansız….. Bir kanserin siz kendi kendine iyileştiğini gördünüz mü, mümkün değil, illaki doktora gidip ilaç tedavisi alması gerekir.

2. ‘’Ev, araba ne istersen sana alırım’’ yalanları

2. ‘’Ev, araba ne istersen sana alırım’’ yalanları

Narsist ‘’ev, araba alacağım’’ ya da ‘’evi senin üzerine yaptıracağız az bekle’’ diyerek uzun süre sizi bekletir durur. Bunların dışında birçok nesneleri de satın alacağım diye sizi oyalayıp durur. Örneğin, beyaz eşya, evlenme öncesi çeyiz ya da altın, tatil gibi birçok şeyi söyler ama kesinlikle söylediklerini yerine getirmez. 

Narsist sizi manipüle ederek kafanızın karışmasını sağlıyor ve siz hiçbir şey anlamadan bekleyip duruyorsunuz. Ama sonuç hiçbir zaman değişmiyor. Narsist birçok bahaneler üreterek sizi bekletir ‘’iş kurdum şu an alamayız, şuraya borcum var bitince alırız söz, ekonomi kötü biraz erteleyelim’’ gibi bahanelerle sizi geçiştirir. 

Peki ne yapacağız bu yalanlara karşı? Arkadaşlar sözlerine net bir şekilde tutacaklarına dair sözleşme mi yaparsınız, bir kağıda yazarsınız bilmem. Sizden istediğim net bir şekilde sözüne tutacağına dair bir zaman isteyin. ‘’Yapacağız, alacağız, edeceğiz’’ gibi laflara kanmayın çünkü bunlar belirsiz kelimeler. Net bir zaman dilimi yok. Siz net bir zaman dilimi isteyip çekilin yapmadığında bir kez bahanesini dinleyin ve en kısa zamanda ne zaman çözebileceğini sorun. Hala bir çözüm üretmediyse artık o hayalden vazgeçin ve kendi yolunuzu çizin.

3. ‘’Seni çok seviyorum, sana aşığım ilerde çok mutlu olacağız’’

3. ‘’Seni çok seviyorum, sana aşığım ilerde çok mutlu olacağız’’

Narsist sözde konuşmayı çok sever ama icrat yapmaz, o yüzden süslü laflarla sizin kalbinizi çalar. Sevgi somut delil ister, seven insan bunu davranışlarıyla belli eder. Sizi üzmez seven insan. Kendi kötü davranışlarını fark eder ve ondan uzaklaşır. 

Sizi çok sevecek diye bekleyip durmayın ya da kendinizi sevdirmek için uğraşmayın. Sevgiyi somut olarak görmek istediğinizi söyleyin ve hala bunu beceremiyorsa lütfen artık kendinizi korumak adına ondan uzaklaşın.

4.‘’Evlenelim bak her şey çok güzel olacak” ya da “çocuk yapalım düzelir’’

4.‘’Evlenelim bak her şey çok güzel olacak” ya da “çocuk yapalım düzelir’’

Bu tarz hikayeler maalesef çok fazla. Çevremizdeki insanlarda bu tarz baskıları bizlere çok yapıyor. Evlenince düzelir, çocuk yap düzelir. Narsistlerde bu vaatlerle insanları kandırıyor. Hızlı şekilde sevgili olup hemen evlenmek istiyorlar. Çünkü onların yüzlerindeki maske düşecek ve siz onu terk edeceksiniz diye çok korkar. ‘’Ben evleneyim, gerçek yüzümü orda görsün, bir de çocuk yaptık mı beni bırakması daha zor olur’’ düşüncesine sahip. Gerçekten de öyle oluyor. Çünkü bu evlilik sürecinde sizi daha da yıpratıp kendisine muhtaç bırakıyor. Ve işin sonunda ayrılmanız daha da zorlaşıyor.

Eğer bir insan evlenmek için acele ediyorsa ve ilişkiniz çok hızlı ilerliyorsa bunda bir bit yığını olabilir arkadaşlar. Böyle bir ilişkinin içindeyseniz daha fazla gözlem yapıp karşınızdaki kişi daha çok tanımanız gerek. Hata yapıp hızlı bir şekilde evlenmeyin. Evlenmek için en az 1 yıl bir insanı yakından tanımanız gerek. Hatta ve hatta kesinlikle çocuk yapıp elinizi kolunuzu oraya bağlamayın.

5. Narsistin hayalleri vardır, sizin hayalleriniz önemli değildir

5. Narsistin hayalleri vardır, sizin hayalleriniz önemli değildir

Narsistle hayal kurmak pek mümkün değildir. Çünkü o kendi hayallerinin gerçekleşmesini ister. Size “mış” gibi hayal satar ‘’şunu yapacağız, bunu yapacağız’’ der ama hiçbirini gerçekleştirmez maalesef. Siz hayal kurduğunuzda sizin hayallerinizi küçümser…

Siz hayal kurduğunuzda ona söylemek zorunda değilsiniz. Kendi hayalinizi kurun ve oraya ulaşmak için elinizden geleni yapın. Narsist hayalinizi gerçekleştirmemeniz için sizinle savaşır. İşin sonunda hayalinizi yapacak enerji bulamazsınız. Narsistle savaşmaya devam ederseniz kendini benliğinizden kopup hayallerinize odaklanamazsınız. 

Narsist birçok şekilde sizlere hayaller satıp yıllarca bekletir ve sonuç hiçbir şekilde değişmez. Siz yıllarca bekleyip kendinize eziyet etmeyin. Bir zaman sonra lütfen beklemeyi bırakıp kendi yolunuzu çizmeye çalışın. Narsistle savaşarak değil, kendinizi geliştirerek zafer kazanabilirsiniz.

Narsist sizlere ne gibi hayaller vadedip yıllarca bekletti? Bize yorumlardan bahsederseniz çok sevinirim.

Instagram 

YouTube 

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın