Görüş Bildir
Haberler
''Mutluluk Haftası'' Boyunca Hepimize İyi Gelecek, Mutluluk Bombası 12 Besin

''Mutluluk Haftası'' Boyunca Hepimize İyi Gelecek, Mutluluk Bombası 12 Besin

Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir karar ile 12-20 Mart haftası Mutluluk Haftası olarak kabul edilmektedir. Daha iyi hissetmek istiyorsanız bu besinleri kesinlikle tüketmelisiniz!

Bitter çikolata

Bitter çikolata

Mutluluk ve besin denilince ilk akla gelen çikolata beyinde seratonin ve endorfin seviyelerini arttırarak daha mutlu hissetmemize neden oluyor. Aynı zamanda içeriğinde yüksek oranda bulunan polifenoller sayesinde ruh halimize kısa sürede iyileştiriyor. Fakat yoğun kalori içeriğinden kaynaklı tüketirken sınırlandırma getirmekte fayda var. Gün içerisinde iki kare bitter çikolata tüketmek yeterli görülüyor.

Ceviz

Ceviz

Kuruyemişler arasında vücutta seratonin salgısını en fazla arttıran cevizdir. Gün içinde ara öğünlerde veya salatalarınızla birlikte tüketeceğiniz 2-3 adet ceviz içi ihtiyaç duyduğunuz yağ asitlerini vücudunuza alırken aynı zamanda çok daha enerjik ve mutlu hissetmenize neden olacaktır.

Muz

Muz

Vücutta mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun salgılanmasını en fazla uyaran meyve olarak bilinen muz ara öğünlerinizin en iyi seçeneklerinden olabilir. Ayrıca muz kokusu bile bireye daha fazla endorfin salgılatarak mutlu hissetmesine neden olur.

Turp

Turp

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz çıtır çıtır turplar dopamin ve norepinefrin salımını uyararak kişiye mutluluk veriyor ve ruh halini düzeltiyor.

Bezelye

Bezelye

Ana öğünlerden birinde bezelye tüketmek kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olmaktadır. Bezelye vücut serotonin seviyesini yükseltmek için önemli bir kaynaktır.

Kahve

Kahve

2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre günde 3 bardak kafeinli kahve tüketen kadınlar, diğer kadınlara oranla depresyona %15 daha az yakalanıyorlar. Araştırmanın sonucunda kahve ve kahve kokusunun bireye yarım saat süren bir mutluluk hissi verdiği görülmüştür.

Çekirdek

Çekirdek

Çekirdek veya diğer adıyla 'fakir eroini', stres atmak için en güzel yiyeceklerden birisidir. Sürekli yapılan çiğneme refleksi vücudunuzun rahatlamasına neden olurken içeriğinde bulunan seratonin sayesinde de daha mutlu hissetmenize neden olacaktır. Fakat yoğun yağ oranı yüzünden 1-2 avuçtan fazla yenilmemesi önerilmektedir.

Peynir

Peynir

Peynir içeriğindeki yüksek B vitamini seviyesi sayesinde vücudu seratonin hormonu salgılanması için uyarıyor. Yapılan birçok araştırma B vitaminlerinin eksikliğinin depresyona neden olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda vücuda ihtiyacı duyduğu bu vitaminleri aldığınızda depresyonun da hafiflediği görülüyor.

İstiridye

İstiridye

İstiridye en iyi B12 depolarından birisidir. B12 vitamini vücutta mutlu hissetmenize neden olacak dopamin ve seratonin hormonlarının salgılanmasını uyarır. Yapılan birçok araştırmada B12 vitamini eksik olan bireylerin daha depresif olduğu ve beslenmelerine üç ay boyunca B12 eklendiğinde iyileşme gösterdikleri görülmüştür.

Kuru incir

Kuru incir

Vücudun yoğun miktarda seratonin salgılamasını sağlayan kuru incir, kuru meyveler arasında en etkili olanıdır. Aynı zamanda bireyin kan şekerini düzenler ve kaygı seviyelerini azaltır.

Yulaf

Yulaf

Kaliteli karbonhidratlar seratonin ve endorfin seviyelerini arttırır. Aynı zamanda iyi bir ruh hali sağlarken enerji de verir. En kaliteli karbonhidratlardan birisi olan yulaf ile güne başlayarak bütün gün daha mutlu ve enerjik hissedebillirsiniz.

Tatlı patates

Tatlı patates

Tatlı patatesler enerji ve ruh halinizi iyileştirici birçok vitamini ve minerali içerir. Diğer saydığımız gıdalar gibi tatlı patateslerin de seratonin arttırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda tatlı patatesler insülin seviyelerini belirli bir düzeyde tutarak, ani şeker dalgalanmalarına bağlı oluşacak sinirlilik halinin oluşmasına engel olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
17
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın