Görüş Bildir
Haberler
Mutfağımızın Bi' Acayip Yemeklerinden Hangisi Senin Tam Ağzına Layık?

etiket Mutfağımızın Bi' Acayip Yemeklerinden Hangisi Senin Tam Ağzına Layık?

11.02.2018 - 18:13

Türk mutfağının zenginliği malumunuz. Onlarca çeşit yemeğimizin içinde bir de adı da tadı da bir acayip olan yemeklerimiz var ki sormayın gitsin. Tabii bizim mutfağımızdan çıkan bir yemeğin kötü olma ihtimali yok. Şimdi buyrun bakalım sizin damak tadınıza hangisi uygun onu öğrenelim :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şimdi düşün ki ocakta cozur cozur tereyağı eriyor. Kokuyu aldığında ne düşünürsün?

2. Peki yemeğe daha tadına bakmadan tuz atanlardan mısın?

3. Türk mutfağının olmazsa olmazı baharatlardır, senin favorin hangisi?

4. Acı sever misin yemeklerde?

5. Dünya mutfaklarından hangisi sana daha yakın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Makarna sevmeyenimiz yoktur, hangi sosu daha çok yakıştırıyorsun?

7. Şimdi de renkli bir yemek takımı seç bakalım.

8. Malum soru geliyor, çayı şekerli mi yoksa şekersiz mi içersin?

Şırdan!

Şırdan!

Verdiğin cevaplara göre senin damak zevkine en uygun yemeğimiz Şırdan. Tamam kabul ediyoruz görüntüsü pek hoş değil... Fakat Adana'nın yöresel lezzeti olan Şırdan'ın hayranı çok çünkü görüntüsünün aksine müthiş bir lezzeti var. Ayrıca Şırdan hayvanın midesinin bir bölümü, öyle çok da acayip bir şey sayılmaz yani... Aslında tam adı Şırdan Dolması, böyle adlandırılmasının  sebebi de içinin pirinç ve çeşitli baharatlarla doldurulmasından kaynaklanıyor. Tadına mutlaka bakmalısın, emin ol seveceksin.

Her şey dış görünüş mü canım, önemli olan içinin güzelliği😂

Çükündür!

Çükündür!

Verdiğin cevaplara göre senin damak zevkine en uygun lezzet Çükündür. Tamam haklısın, bu ne biçim isim dediğini duyar gibiyiz. Fakat kendisi görüp görebileceğin en sağlıklı yiyeceklerden. Genel olarak bilinen adı da pancar. Sofralarda kendisini turşu haliyle görüyoruz. Ayrıca Çükündür deyip geçme, bu lezzetimiz kanı temizliyor, kansere ve diyabete karşı da seni koruyor. Daha ne olsun ama değil mi?

Bize sorarsan tadına mutlaka bakmalısın, sevmeme ihtimalin yok. Emin ol bir kere yedikten sonra bağımlılık yapacak. Hadi bakalım dene ve gör :)

Mumbar Dolması!

Mumbar Dolması!

Verdiğin cevaplara göre senin damak tadına en uygun lezzetimiz Mumbar Dolması. Görüntüsü her ne kadar hoş olmasa da tadına bayılacağından eminiz. Koyunun bağırsağından yapılan bu dolmamızın içi çeşitli harçlarla dolduruluyor ve afiyetle yeniliyor. Tahminlerimize göre sen kokoreç hastalarındansın ve Mumbar da bir nevi kokoreç türevi sayılır. Yani bunu sevmeme gibi bir ihtimalin yok bize sorarsan. Harç kısmında yani dolmanın içini hazırlarken patates ve çeşitli baharatlar bir de soğan yoğun olarak kullanılır. Bir de şöyle düşün patates ve soğanın içinde olduğu bir şeyin tadının kötü olması mümkün mü canım?

Analı Kızlı!

Analı Kızlı!

Verdiğin cevaplara göre senin damak lezzetine en uygun yemeğimiz Analı Kızlı. Kendisi nohuttan tutun kıymaya kadar içinde her çeşit şeyi barındıran lezzet harikası bir yemek. Bu lezzetimize oluşan ön yargının sebebi genellikle bir acayip olan isminden kaynaklanıyor... Yapım aşaması biraz zahmetli bu yüzden dışarıda bu ziyafeti çekmek isteyebilirsin. 

Analı Kızlı yemeğimize mutlaka bir şans vermelisin. Tam da senin seveceğin bir lezzet. pişman olmayacaksın.

Pırtımpırt!

Pırtımpırt!

Verdiğin cevaplara göre senin damak tadına en uygun yemeğimiz Pırtımpırt. Kendisi Kayseri yöresine ait muhteşem bir yemek diyebiliriz. Tek bir sıkıntısı var o da tahmine edersin ki ismi... Aman canım, isme göre de yemek yemiyoruz sonuçta değil mi ama? 

Buğday, nohut, et ve daha niceleri.. İçinde bir sürü malzemeyi harmanlıyor ve ortaya muhteşem bir sonuç çıkıyor. Kayseri'ye olur da yolun düşerse bir dene. En kötü sen yaparsın canım ne var bunda😀

Çılbır!

Çılbır!

Verdiğin cevaplara göre senin damak tadına en uygun lezzetimiz Çılbır. Bahsedecek olursak daha kolay bir dille yoğurtlu yumurta diyebiliriz. Yalnız burada farklı olan yumurtayı suda haşlama kısmı. Haşladıktan sonra üstüne pul biberli, sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz ve müthiş bir lezzet çıkıyor ortaya. Hem yapım aşaması da gördüğün gibi kısa ve kolay. 

Tadına mutlaka bakmalısın, çok seveceğinden eminiz.

Keledoş!

Keledoş!

Verdiğin cevaplara göre senin mutlaka tatman gereken lezzetimiz Keledoş. Pazıdan tutun yeşil mercimeğe kadar içinde bir sürü malzeme barındıran bu yemeğimizi bir kere tattıktan sonra bağımlısı olacaksın. Farklı aromaların bir araya gelmesiyle müthiş bir yemek ortaya çıkıyor. İsmi biraz garip haklısın, alışık olmadığımız bir yemek türü. Fakat emin olabilirsin, bir kere tadına baktığında kendisi favori yemeklerin arasına girecek.

Genç Kız Rüyası!

Genç Kız Rüyası!

Verdiğin cevaplara göre senin damak lezzetine en uygun lezzetimiz Genç Kız Rüyası. İsmine herkes kadar biz de pek anlam veremesek de tadına emin ol bayılacaksın. Ayrıca yapımı da oldukça kolay. Balından cevizine kadar da tam bir enerji deposu kendisi. 

Canın tatlı bir şeyler çekiyorsa koş hemen mutfağa kendine güzel bir Genç Kız Rüyası hazırla bakalım :)

Şiveydiz!

Şiveydiz!

Verdiğin cevaplara göre senin damak lezzetine en uygun olan yemeğimiz Şiveydiz. Antep yöresine ait olan bu lezzetimize bir kere şans verdikten sonra bağımlısı olacağını söyleyebiliriz. İçinde pırasadan nohuta birçok malzeme barındıran Şiveydiz, yöresel lezzetlerimiz arasında hatrı sayılır bir yere sahip. 

Tadına mutlaka bakmalısın, seveceğine eminiz.

Keşkek!

Keşkek!

Verdiğin cevaplara göre senin damak lezzetine en uygun yemeğimiz Keşkek. Aşurelik buğdayla yapılan yemeğimizi ister tavuk ister de etle pişirip afiyetle yiyebilirsin. Bir de baharatlar eklenince lezzetine hayran kalacağından eminiz. Aman bu neymiş böyle demeyi bırakıp kendisini mutlaka bir şans vermeni tavsiye ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
615
164
124
88
76
58
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TaçsızKraliçe

Mumbar Dolması! o ne aq sikseler yemem

Gözde Adakil

keledoş ne yaa ksoskfkdj

Arda Doğan

Çükündür! Verdiğin cevaplara göre senin damak zevkine en uygun lezzet Çükündür.Buradan sonrasını yazmaya gerek yok şu cümleden her türlü anlam çıkar.Böyle te... Devamını Gör