Görüş Bildir
Haberler
Musevi Mezarlığına Saldıran Çocuklar İçin 2'şer Yıla Kadar Hapis İstemi

Musevi Mezarlığına Saldıran Çocuklar İçin 2'şer Yıla Kadar Hapis İstemi

Emre Ordu
05.11.2022 - 15:18 Son Güncelleme: 05.11.2022 - 15:23

Beyoğlu Hasköy Musevi Mezarlığı'nda yapılan tahribatla ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Yaşları 12 ila 13 arasındaki 4 çocuk hakkında 2'şer yıla kadar hapis talep ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Türkiye Hahambaşılığı Vakfı 'suçtan zarar gören', D.K. (13), İ.E.E. (13), Y.Y. (12) ve Y.B.G. (13) 'suça sürüklenen çocuk' olarak yer aldı.

İddianamede, Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Kamanda Musevi Cemiyeti Mezarlığı'ndaki 81 mezar taşının üzerinde bulunan mermer ve resimlerinin kırıldığı iddiasıyla 4 çocuk hakkında soruşturmaya başlatıldığı bildirildi.

İddianamede ifadesine yer verilen çocuklardan Y.Y'nin, 'oyun olsun' diyerek bazı mezar taşlarına vurduğunu söylediği, Y.B.G'nin bazı mezarlara tekme attığını beyan ettiği, D.K'nin ise mezar taşlarını kırmadığını ancak kırılan bazı taşları farklı yerlere attığını ifade ettiği kaydedildi.

İddianamede, görüntü izleme tutanağına göre çocukların mezarların üzerlerine çıkarak mezar taşlarına zarar verdiklerinin ve mezar taşlarını söktüklerinin tespit edildiği belirtildi.

2'şer yıla kadar hapis istemi

2'şer yıla kadar hapis istemi

Adli raporlara göre, çocukların üzerlerine atılı suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin yeterince geliştiğinin belirlendiği bilgisine yer verilen iddianamede, çocukların fikir ve eylem birliği içerisinde birlikte hareket ederek Hasköy Kamanda Musevi Cemiyeti Mezarlığı'nda bulunan 81 mezara zarar vererek 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçunu işledikleri belirtildi.

İddianamede, bu nedenle suça sürüklenen 4 çocuğun altışar aydan ikişer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Olay yerinde bulunan 3 çocuk hakkında takipsizlik kararı verildiği bildirilen iddianame, İstanbul Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Çocukların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Ne olmuştu?

13 Temmuz'da Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde bulunan Hasköy Kamanda Musevi Cemiyeti Mezarlığı’nda çok sayıda mezar taşı tahrip edilmişti. 

Emniyet olayla ilgili soruşturma başlatırken İstanbul Valiliği açıklama yapmıştı. Açıklamada, mezarlıkta 81 mezar taşının tahrip edildiği aktarılarak “Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayın mezarlık çevresinde ikamet eden Y.Y, Y.B.G, K.G, H.S.Ç. ve H.R.E. isimli 11-13 yaşlarındaki çocuklar tarafından gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Adı geçen şüpheliler yakalanmış olup konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Musevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz' ifadeleri kullanılmıştı.

Çocukların mezarlığa girdiği anlar güvenlik kameralarınca da kaydedilmiş, görüntülerde, çocukların mezarlıkta bazı mezar taşlarını tekmelemeleri, ardından da koşarak uzaklaşmaları yer almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
8
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

hapis cezası verme. zarar verdikleri mezarların aileleriyle tanıştır, tadilatında çalıştır, masrafı ebeveynlerine yık.

Orçun

Çocukların yaşlarının küçük olması onları masum yapmıyor. Hepimiz çocukken patavatsızlık veya hoş olmayan davranışlarda bulunduk.. Ancak mezarlığa girip meza... Devamını Gör

Colena

Evden online çalışarak günde 350 € ile 450 € arasında kolayca kazanabiliyorum. Geçen ay bu basit internet tabanlı işten 11395 € aldım. Bu iş çevrim içidir ve... Devamını Gör