Görüş Bildir
Haberler
Mumya Filmindeki Rolüyle Hafızalarımıza Kazınan Brendan Fraser'ın En İyi Filmleri

Mumya Filmindeki Rolüyle Hafızalarımıza Kazınan Brendan Fraser'ın En İyi Filmleri

Elif Ateş Dereli
06.01.2023 - 13:17 Son Güncelleme: 13.03.2023 - 09:58

Merhabalar. The Whale filmiyle gözlerden uzak duran Brendan Fraser yeniden ilgi odağı haline geldi. Ancak aklımızda hâlâ eski filmleriyle yer almaya devam ediyor. Fraser, 90'ların sonunda ve 2000'lerin başında en büyük aksiyon yıldızlarından biri yapan The Mummy ve George of the Jungle gibi filmlerde rol almıştı. Ayrıca birçok başarılı oyuncu ile rol aldı. Bu içerikte Fraser'ın en iyi filmlerini derledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Whale (2022)

1. The Whale (2022)

İngilizce öğretmeni olan Charlie, 17 yaşındaki kızı Ellie ile yeniden bağlantı kurmaya çalışırken, sağlığının bozulması nedeniyle fazla yaşayamayacağını öğrenir. Film, Brendan Fraser'ın büyüleyici performansı sayesinde 2022'nin en iyi filmlerinden biridir. Samimi bir apartman dairesinde geçen filmde Charlie, kendisinde iyi bir şey görememesine rağmen pozitifliği ve şefkatiyle hastalıklı hikayeye umut aşılıyor.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins

2. George of the Jungle (1997)

2. George of the Jungle (1997)
image.tmdb.org

Film, Uganda'yı gezen Amerikalı bir mirasçı olan Ursula'yı konu alıyor. Yerel rehberi ona Beyaz Maymun'un hikayesini anlatır ve kısa bir süre sonra Ursula ve nişanlısı yaratığı aramaya başlar. Bir aslan tarafından saldırıya uğradıklarında Beyaz Maymun onu geri alır. Kısa süre sonra Beyaz Maymun'un aslında ormanda büyümüş George adında bir adam olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Sam Weisman

Oyuncular: Brendan Fraser, Leslie Mann, Thomas Haden Church

3. AirHeads (1994)

3. AirHeads (1994)

Chazz, Rex ve Pip 'The Lone Rangers' adlı bir gruptadır. Ne yazık ki yapımcılar, demo kasetlerini duyduklarında onları sürekli geri çevirir. Son bir çabayla, kasetlerini dinlemek için yerel radyo istasyonuna gizlice girerler ve sonunda grubun, radyo istasyonu çalışanlarını rehin aldığı noktaya kadar işler kontrolden çıkar. Fraser'ın komedi yeteneğinin bir başka örneği olan bu filminde kahkahanın dozu sürekli tırmanıyor.

Yönetmen: Michael Lehmann

Oyuncular: Brendan Fraser, Steve Buscemi, Adam Sandler

4. Gods and Monsters (1998)

4. Gods and Monsters (1998)

James Whale, 1931 yapımı Frankenstein'ın gerçek hayattaki film yönetmenidir. Hayatının bu kurgusal hikayesi, film yapımcılığından emekli olduktan sonrasına, 1900'lerin başına yaptığı geri dönüşlere ve 1. Dünya Savaşı'ndaki rolüne odaklanıyor. Çok daha genç bir adam olan Boone, Whale ile arkadaşlıktan daha fazlasını istemektedir. Boone rolünde dramatik bir parlaklık gösterdiği için film, Brendan Fraser'ın kendi kariyerinde ilginç bir film olarak yer alır.

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Ian McKellen, Brendan Fraser, Lynn Redgrave

5. The Mummy (1999)

5. The Mummy (1999)

Muhtemelen Fraser'ın en dikkat çeken filmi olan Mumya'da, maceracı Rick O'Connell'in kütüphaneci Evelyn Carnahan'a gizli Hamunaptra şehrine yaptığı bir arayışta rehberlik etmesini konu alıyor. Şehirde sırların peşinde dolaşırken ve hazine ararken, onlara saldıran bir mumyayı yanlışlıkla uyandırırlar. Film, tatmin edici bir olay örgüsü ve aksiyonu ile Fraser'ın bir film yönetme yeteneğini pekiştirdiği en iyi yapımdır.

Yönetmen: Stephen Sommers

Oyuncular: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. School Ties (1992)

6. School Ties (1992)

1959'da, 17 yaşındaki Yahudi lise oyun kurucusu David Greene'e, mükemmel notları ve futbol sahasındaki yeteneği nedeniyle özel bir Katolik yatılı okulunda oynaması için burs teklif edilir. Daha büyük bir sahnede futbol oynama fırsatı heyecan verici olsa da David, kimliğinden dolayı kendisine karşı önyargılı insanlarla dolu bir okulla karşı karşıyadır.

Yönetmen: Robert Mandel

Oyuncular: Brendan Fraser, Matt Damon, Chris O'Donnell

7. The Quiet American (2002)

7. The Quiet American (2002)

1952 Vietnam'ında, Amerikalı bir CIA ajanı olan Alden Plye ve İngiliz bir gazeteci olan Thomas Fowler, Phuong'un sevgisi için rekabet eder. Alden'in savaşı Amerika'nın çıkarları doğrultusunda yönlendirme arayışında olan filmde, Amerika'nın Vietnam'daki eylemlerinin sonraki yıllarda nasıl çatışmaya yol açacağı hakkında bir hikaye anlatılıyor.

Yönetmen: Phillip Noyce

Oyuncular: Michael Caine, Brendan Fraser, Thi Hai Yen Do

8. Bedazzled (2000)

8. Bedazzled (2000)

Hayallerinin kızı Allison'la hiç şansı olmadığını düşünen Elliot, şeytanla bir anlaşma yapar ve ruhundan vazgeçerek Allison'ın kalbini kazanmak için yedi dilek hakkı kazanır. Elliot'ın basit olduğunu düşündüğü dilekler, şeytan seçimlerinde cesaretini kırınca alt üst olur ve Elliot'ın yol boyunca pek çok hata yapmasına neden olur.

Yönetmen: Harold Ramis

Oyuncular: Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O'Connor

9. Blast from the Past (1999)

9. Blast from the Past (1999)

Adam, hayatının ilk 35 yılını babası tarafından inşa edilen nükleer sığınağında geçirdikten sonra ilk kez 1997 Amerika'sına gider. Adam kısa sürede nükleer savaşın asla olmadığını anlar ve artık içinde büyümediği bir topluma uyum sağlamayı öğrenmesi gerekir.

Yönetmen: Hugh Wilson

Oyuncular: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken

10. No Sudden Move (2021)

10. No Sudden Move (2021)

Doug Jones, küçük çaplı bir şantaj işi gibi görünen bir işi gerçekleştirmek için bir grup suçluyu bir araya getirir. Ancak planlarını uygulamaya başladıklarında işler başlangıçta beklediklerinden farklı bir şekilde gelişir ve tuzağa düşürüldüklerinden korkmaya başlarlar. Film, Fraser'ın aksiyon sahnesine büyük dönüşüdür.

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Brendan Fraser, Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın