Görüş Bildir
Haberler
Mobbing Davasında Şaşırtan Karar! 10 Bin TL'lik Tazminat 'Sebepsiz Zenginleşme' Sayıldı...

Mobbing Davasında Şaşırtan Karar! 10 Bin TL'lik Tazminat 'Sebepsiz Zenginleşme' Sayıldı...

Gazi Üniversitesi’nde görevli profesörün rektörlüğe karşı açtığı 'mobbing' davasında kazandığı 10 bin lira tazminat 'sebepsiz zenginleşme'ye yol açacağı gerekçesiyle 3 bin liraya indirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre Prof. Dr. Meral Or, ‘uğradığı haksız eylem ve soruşturmalar’ gerekçesiyle 20 Mayıs 2019’da rektörlüğe 10 bin TL’lik dava açtı. 

Ankara 13. İdare Mahkemesi, 18 Mart 2020’de, şikâyeti haklı bulup ‘manevi zararın ağırlığı’ nedeniyle, 10 bin lira manevi tazminata mahkûm etti.

'Sebepsiz zenginleşme' gerekçe gösterildi

'Sebepsiz zenginleşme' gerekçe gösterildi

Kararda, ilki 2016 tarihli şikâyet dilekçesi üzerine olmak üzere Or’a defalarca işlem yapılıp ceza verilemediği belirtilen kararda özetle şöyle dendi: 

“Manevi tazminat, olay nedeniyle duyulan elem ve ızdırabı kısmen de olsa hafifletmeyi amaçlar. Belirtilen niteliği gereği manevi tazminatın, zenginleşmeye yol açmayacak şekilde belirlenmesi gerekmekte ise de tam yargı davalarının niteliği gereği takdir edilecek manevi tazminat miktarının, olayın ağırlığını ortaya koyacak, benzeri olayların bir daha yaşanmaması için caydırıcı ve cezalandırıcı bir miktarda olması gerekmektedir. ”

Rektörlüğün kararı istinafa taşıması üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi, 10 bin liralık tazminatı ‘sebepsiz zenginleşme’ gerekçesiyle 3 bin liraya indirdi.

Kararda şöyle dendi: “Takdir edilecek miktar, mevcut halde elde edilmek istenilen tatmin duygusunun etkisine ulaşmak için gerekli olan kadar olmalı ve sebepsiz zenginleşmeye yol açmamalıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

10 bin lirayla bir iphone alınmıyor amk ne zengnileşmesi