Görüş Bildir
Haberler
Milyon Dolarlık Bir Şirket Yaratmanın 10 Temel Kuralı

Milyon Dolarlık Bir Şirket Yaratmanın 10 Temel Kuralı

Bilkent YES
23.12.2016 - 12:59

1. Bir soruna gerçek anlamda çözüm bulmak

Yaptığınız iş gerçekten bir sorunu çözmeli. Bu çözümlerin, illa Elon Musk'ınki gibi Mars'a atmosfer oluşturma tarzı şeyler olmasına gerek yok. Temelde Tinder da önemli bir sorunu çözüyor. Önemli olan, var olan bir sorunu keşfedip, bir çözüm getirmek.

2. İşini hayatının merkezine koymak

2. İşini hayatının merkezine koymak

Öncelikle, klişe olacak fakat; çok ama çooook çalışmalısınız. Maalesef realite, Social Network filmindeki partiler kadar tatlı değil..

3. İyi bir ekip kurmak

3. İyi bir ekip kurmak

Resimde Paypal'le başlayıp Linkedin, Youtube, Yelp gibi bir dizi başarılı iş kuran, Paypal Mafia olarak adlandırılan ekibi görüyorsunuz. Paypal Mafia'nın bu resimde eksik bir üyesi var; Elon Musk.

4. Teknolojiyi yakından takip etmek

Fırsatları daha erken keşfetmek için teknolojideki tüm trendleri yakından takip etmelisiniz.

5. Müteahhit parası değil "Smart Money"si olan yatırımcıları bulmak

Bana yaptığım işi kimse öğretmeye kalkmasın demeyin. Başarılı olma oranının 3/1000 kabul edildiği startup ekosisteminde, Y Combinator adlı mentor-hızlandırma programının başarı oranını inceleyin: http://yclist.com/

6. "Be a YES person"

6. "Be a YES person"

Evet/Hayır yanıtını içeren sorulara mümkün olduğunca evet cevabını verin. Denemekten asla zarar gelmez. 'Try fast, fail fast'; yani hızlı dene hızlı bat. Hep batacak değilsiniz ya. Evet cevabı size çok  farklı kapıları açabilir.

7. Network

Paranın satın alamayacağı şeyler vardır. İşlerinizde hep belli bir kapıyı açmanız gerekir; bazen bir pazara giriş, bazen alınması gereken bir ihale. Bunun için olabildiğince farklı anahtarları olan insanlarla tanışmaya çalışın!

8. İçerik, içerik ve içerik

Günümüzde, her zamankinden daha fazla reklama ve mesaja mağruz kalıyoruz. Bu yüzden geleneksel pazarlama kanallarının efektifliği azaldı. Content Marketing olarak adlandırılan 'İçerik Pazarlaması', müşterilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına göre daha dikkatli ve detaylı yapıldığı için çok daha etkili oluyor. Günümüzde her gün daha fazla şirket Content Marketing'in önemini fark ediyor.

9. Doğru pazarlama stratejisi

9. Doğru pazarlama stratejisi

El sıkışmak da en az bunun kadar kötü!

Viral olabilecek, hedef kitlenizin ilgisini çekecek ve nokta atışı pazarlama stratejileri geliştirmelisiniz. Resimde görüldüğü üzere; biraz eğlendirici olmasından da zarar gelmez :)

10. Ankara Startup'a katılmak

10. Ankara Startup'a katılmak

Ankara Startup Zirvesi 25 Aralık'ta Bilkent Otel'de!

Ankara Startup Zirvesi: Bilkent Cyberpark daimi partnerliğinde ve ODTÜ Teknokent ortaklığında 40'a yakın üniversitede lansmanı yapılan, Türkiye'nin her yerinden katılımcılarla gerçekleşen, üniversiteler bazındaki en geniş katılımlı ve yüksek bütçeli girişimcilik etkinliğidir. 

Tek günlük bu zirvede Türkiye'nin dev internet şirketlerinin kurucuları ve üst düzey yatırımcılar, farklı sektörlerdeki yeni trendleri anlatırlar. Aynı şekilde başarı hikayesi, girişimci ve yatırımcı panelleriyle web ve mobil girişimcilik özetlenir, fırsatlardan bahsedilir. 

Ardından Türkiye çapında başvuran yüze yakın startup arasından 8 tanesi finalde yatırımcılara sunum yaparak ödül ve yatırım alma şansı yakalar. Connected2.me, Obilet, Anlatsın.com, stajim.net, jetract, tarla.io, Chain, Ganipara ve Game Looper zirvenin bazı geçmiş finalistlerinden. Şu ana kadar zirveden çıkan startuplardan 2'si San Francisco Silikon Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmekte olup, zirveden çıkan tüm startupların toplam değerlemesi 170 Milyon Lirayı geçmiştir. Bu bağlamda, Türkiye ekonomisine direkt katkısı olan sayılı üniversite kulübü etkinliklerinden biridir.

Daha detaylı bilgi ve bilet için www.ankarastartup.com (sitemiz yoğunluktan ötürü çökmüştür, en kısa zamanda tekrar hizmet veriyor olacağız. Anlayışınız için teşekkürler)

Tüm bilgilere; http://bit.ly/AnkaraStartup üzerinden ulaşabilirsiniz.

Biletler için; http://bit.ly/AnkaraStartupBilet

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sanane123_

arkadaş Tim Cook tabiki (!)