Görüş Bildir
Haberler
Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Ölümüyle İlgili Davada Karar Çıktı

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Ölümüyle İlgili Davada Karar Çıktı

ATKN
26.10.2015 - 18:06

Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili aralarında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında açılan dava karara bağlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Nemutlu'nun annesi Ayşe Elerman ve babası Ahmet Metin Nemutlu ile sanık avukatları katıldı. Davada tutuksuz yargılanan sanıklar duruşmaya gelmedi.

Hakim Elif Özaydın Yalımer, savunmaların alınmasının ardından kararını açıkladı. 

Buna göre, eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık 'taksirle bir insanın ölümüne neden olma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis ile cezalandırıldı. Bu cezası daha sonra 18 bin 200 lira para cezasına çevrilen Ayık'ın, işlediği suç dolayısıyla '1 yıl süreyle kayak sporuna ilişkin resmi bir görev almaktan' men edilmesine karar verildi.

Aslı Nemutlu, Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybetti

Davanın diğer sanıklarından Nevzat Bayraktar 2 yıl 6 ay, Recep Süleyman Dilik, Fidan Kırbaş, Ebubekir Urhan, Ahmet Demir ve Ahmet Muhtar Kurt'a da yine aynı suçtan 1 yıl 8'er ay hapis ile cezalandırıldı. Verilen hapis cezaları adli para cezasına çevrilen ve birer yıl kayak sporundan yasaklanmalarına karar verilen bu sanıklar için 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararlaştırıldı. 

Atletizim Federasyonu Başkanı Çintimar'a beraat

Davanın sanıkları arasında yer alan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Şinasi Polat, Bülent Tilkidögen, Metin Aydoğdu, Özgür Çelebi, Gürsel Bedir, Serhat Vançelik, Nihat Bulandere ve Yakup Çiltaş hakkında ise suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verildi. 

'Anne ve babası olarak huzura erdik'

Baba Metin Nemutlu, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, 3 yıldır girip çıktıkları davanın kızları Aslı'nın lehine sonuçlandığını söyledi. 

Sanıklara daha yüksek cezalar verilebileceğini ancak mahkemenin takdirinin bu yönde olduğunu belirten Nemutlu, şunları söyledi:

'Aslı'nın ruhu herhalde huzura ermiştir, daha iyi, daha yüksek cezalar verilebilirdi ama bu mahkemenin takdiri ona diyeceğimiz bir şey yok. Aslı adına bir şeyleri sonuca getirdiğimiz için anne baba olarak bir huzura erdik.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda