Görüş Bildir
Haberler
MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır? İşte MHRS Aşı Randevu Ekranı...

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır? İşte MHRS Aşı Randevu Ekranı...

Sunay Korkmaz
14.01.2021 - 10:59

Koronavirüs aşısı randevu alma ekranı, Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Ocak Çarşamba günü kullanıma açıldı. Öncelikli grup olan sağlık çalışanları için başlatılan aşılama işlemleri, öncelik sırasına göre bugün yurt genelinde randevu alan kişilere uygulanmaya devam edecek. MHRS ekranına E-Devlet şifresi ile giriş yapan kişilerin alabileceği aşı randevusu, birkaç adımda kolayca oluşturulabilecek. Peki, MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?
  • Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

  • Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

  • Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan 'Hastane randevusu al' sekmesini tıklayınız.

  • 'Genel Arama' seçeneğini işaretleyiniz.

  • 'Covid-19 Aşı' seçeneğini işaretleyiniz.

  • Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz 'COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir.' uyarısı çıkacaktır.

Aşı Öncelik Sırası Şu Şekilde:

Aşı Öncelik Sırası Şu Şekilde:
  • SAĞLIKÇILAR: Belirlenen takvime göre koronavirüs aşıları öncelikle sağlık personeline yapılacak. Türkiye’de kamuda, üniversitede ve özel hastanelerde toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık personeli bulunuyor. İlk etapta 3 milyon doz aşının yarısı, 28 gün sonra da diğer yarısı sağlık personeline uygulanacak. Bu da 2 milyon 239 bin 772 doz aşı demek.

  • 65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK HASTALAR: Geriye kalan 760 bin 228 doz aşının ise toplam 380 bin 114 kronik rahatsızlığı bulunan 65 yaş üstü vatandaşa uygulanması planlanıyor. Ancak ilk dozlar yapıldıktan sonra Çin’den sipariş edilen diğer 47 milyon doz aşının ülkeye peyderpey ulaşması durumunda, sağlık personeli ikinci dozu almadan, geriye kalan 65 yaş üstü ve riskli gruplar aşılanmaya başlayacak.

  • RİSKLİ ORTAMDA ÇALIŞANLAR: Daha sonra toplumda yüksek riskli ortamlarda, kritik işlerde çalışanların aşılanması düşünülüyor. Bunlar arasında askerler, polisler, adliye ve yargı hizmetlerinde çalışanlar, öğretmenler, akademik personel, gıda sektöründe çalışanlar, toplum için lojistik öneme sahip yerlerde çalışanlar (belediye hizmetleri, elektrik, su, çöp toplama, itfaiye, kargo görevlileri) bulunuyor.

  • DİĞER VATANDAŞLAR: Daha sonraki planlamada 50 ile 64 yaş arası kronik hastalığı olanlar ve 50-64 yaş arası diğer kişiler bulunacak ve giderek 50 yaş altı kronik hastalığı olanlar, 18-49 yaş arası genç yetişkinler aşılanacak. Topluma aşı uygulaması ağırlıklı olarak aile sağlığı merkezlerinde yapılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın