Görüş Bildir
Haberler
MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 5. Parti Tarifi

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 5. Parti Tarifi

FreiGeist
20.10.2015 - 12:30 Son Güncelleme: 20.10.2015 - 16:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde, koalisyona açık olup olmadıkları sorusuna seçim sonrası Meclis’te 5. partinin olabileceğini belirterek yanıt vermişti. MHP liderinin bu sözleri başkent kulislerini hareketlendirirken Bahçeli sözlerine açıklık getirdi: 'Mevcut partiler içinde siyasetin tıkanıklığa doğru gitmesine karşılık, o tıkanıklıkta siyaseti açmak, normalleştirmek için 5. parti meclis içinde kurulabilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul mitingi sonrasında Ankara yolunda bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanlığı makamı anayasaya göre görevlendirme makamıdır. Oraya gitmezlik yapılamaz. Oraya gitmek demek Erdoğan’ı kabul değil, makama saygıdır. (Espri yaparak) Burhan Kuzu da bizdendi. Bir kuzu verdik ikinci kuzuyu vermeyiz. Bundan sonra kurt, bozkurt gider artık.

  • 5. parti ile AK Parti’de bölünmeyi mi kastediyorsunuz?

Mevcut partiler içinde siyasetin tıkanıklığa doğru gitmesine karşılık, o tıkanıklıkta siyaseti açmak, normalleştirmek için 5. parti meclis içinde kurulabilir anlamındadır. Geçmişte çok örnekleri vardır. 

  • 5. parti hükümet kurulmasında rol oynayabilir mi?

Mutlaka.

Koalisyon için 4 şartını koruyor

Çok zor. Mevcut şartlar içinde koalisyon için gayret göstermek lazım. Biz de diyoruz ki; ‘Aziz milletim kaygılanma, eğer 4 şartı kabul ederlerse biz böyle bir koalisyon yapılanmasının içinde olabiliriz.’

Türkiye’nin geleceği ile ilgili AKP’liler ne malum belki de Erdoğan’dan vazgeçebilirler. Türk siyasetinde vazgeçilmez insan yoktur. Kimler geldi kimler geçti.

Kaynak: Saliha Çolak | HT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
50
25
12
10
5
0