Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Vural: 'Cumhurbaşkanı Para, Dolar Sihirbazı Olmuş'

MHP'li Vural: 'Cumhurbaşkanı Para, Dolar Sihirbazı Olmuş'

Onedio Medya
07.02.2015 - 19:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Grup Başkanı Vekili Oktay Vural, Türkiye'deki siyası huzursuzluğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının, TBMM'de milletin önünde görevini tarafsız yürüteceğine dair namusu ve şerefi üzerine yemin ettiğine dikkat çeken Vural, 'Şimdi kalkıp Parlamento iradesine müdahale ediyor, 400 milletvekili istiyor.' dedi. Erdoğan'ın her konuşmasında doların yükseldiğine de dikkat çeken Vural, 'Cumhurbaşkanı para; dolar sihirbazı olmuş. Bin 150 odada bu dolarları daha fazla artırarak dolarlarına dolar katmak istiyor.' ifadelerini kullandı.

MHP’li Vural, partisinin Trabzon İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Milliyetçi Hareketi kimsenin engelleyemeyeceğini ifade eden Vural, 'Dönemin Evren paşaları susturamadı da bugünün Recep paşaları mı milliyetçi hareketi susturacak. İşte her yerdeyiz. Nefesimiz ensin de olacak. Türk milletine kefen biçmek isteyenlere, bu milleti bölmek isteyenlere karşı Türk milletinin sesi ve sözcüsü olarak hareket etmeye devam edeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda yaptığı siyasi konuşmaları eleştiren Vural, 'Yüz 74 katılımın olduğu bir seçimle Türkiye’nin cumhurbaşkanı oldu. Diyecek bir şeyimiz yok. Cumhurbaşkanı TBMM’de yemin etti. Tarih huzurunda, milletin önünde yemin etti. Namusu ve şerefi üzerine yemin etti. ‘Tarafsızlıkla görevimi sürdüreceğim’ dedi. Ama şimdi kalkıp parlamento iradesine müdahale ediyor. Kalkmış 400 milletvekili istiyor. Başkanlık sistemi için, çözüm sürecinin devam etmesi için.' diye konuştu.

'BİZİ PKK İLE TEHDİT EDİYOR'

'Türkiye’nin, Trabzonlularının başkanlık sistemi gibi bir derdi mi var?' diye soran Vural, sözlerine şöyle devam etti: 'Kimin isteği, talebi var. Bakın burada şunu söylüyor; çözüm sürecinin devam etmesi için. Yani Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bizi tehdit ediyor. 400 milletvekili vermeyince bizi PKK terör örgütüyle mi tehdit ediyorsun sen? Bizi teslim mi almak istiyorsunuz siz? Sandıkta teslim almak istiyorlar. Aslında bu denklem bir itiraftır. Başkanlık ve çözüm süreci. Yani nedir bu; ver başkanlığı al özerkliği. Bu denklemi itiraf etmiştir. Diyor ki cumhurbaşkanı; ‘ben İmralı ile anlaşmaya vardım’. İmralı tutanaklarında da söylüyor, ‘başkanlıkta destek olabiliriz’ diye söylüyor. Başkanlık sisteminin amacı ve hedefi bir; kişisel arzu ve ihtiraslar. Doymak bilmen ihtirasını tatmin, bu ihtiraslar uğruna da terörist başının hayalini gerçekleştirecek PKK-KCK paralel devletini oluşturmak ve meşrulaştırmaktır. Ve deşifre olmuştur. Başkanlık sisteminin amacı Türkiye’yi bir eyaletlere ve federasyona çevirmektir. 4 parçalı Kürdistan’ı oluşturmak ve Ermenistan’a geçit kapısını oluşturmaktır. Türkiye’nin böyle bir derdi yok. Çözüm ve müzakere taslağında varılan mutabakat özerkliktir, PKK terör örgütünün siyasallaşması ve bu coğrafyada bir devlet planlamasını gerçekleştirmesi ve affedilmedir.'

'CUMHURBAŞKANI SİYASİ HUZURSUZLUĞUN KAYNAĞI'

Cumhurbaşkanının sürekli başbakanın görevine müdahale ettiğini kaydeden Oktay Vural, ortalıkta bir başbakanın olmadığını savundu. Türkiye’de cumhurbaşkanının da olmadığını anlatan Vural, “Cumhurbaşkanı denge ve denetim için, siyasi istikrar için, ekonomi için de önemli. Neden; dengeleri oluşturması lazım. Cumhurbaşkanı siyasi huzursuzluğun kaynadığını oluşturuyor. Cumhurbaşkanı bin 150 odada sıkılmış gölge kabine oluşturmuş, paralel devlet kuruyor orada. Cumhurbaşkanı bir konuyor dolar yükseliyor. Dolar 2.017 TL idi 2.47 TL’ye çıktı. Dayanamıyor konuşuyor, dolar yükselince benzine zam. Bu benzine yapılan zamların bir numaralı sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan. Borcumuza borç katıldı. Zaten memleketin 600 milyar dolar borcu var, her konuştukça borcumuza borç katılıyor.' şeklinde konuştu.

'CUMHURBAŞKANI DOLAR SİHİRBASI OLMUŞ'

‘Cumhurbaşkanı para; dolar sihirbazı olmuş’ diyen Vural, 'Villalarda dolarları sıfırlamak isterken bin 150 odada bu dolarları daha fazla artırarak dolarlarına dolar katmak istiyor. Tablo bu. Bir spekülasyon var, bunu doğuran cumhurbaşkanı. Türkiye’de bu ekonomik belirsizliklerle gidemeyiz. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var.' dedi.

Hasan Demir, CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0