Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Ümit Özdağ Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

MHP'li Ümit Özdağ Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

ATKN
09.04.2016 - 17:19

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, 'Önümüzdeki MHP'nin kongresinde MHP Genel Başkanlığına adaylığımı koyuyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özdağ, Rize'de İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlediği 'Geleceğe Ümit'le Bak' konulu toplantıda partililere seslendi.

Özdağ, şunları söyledi:

'Türkiye ağır bir krizden geçiyor. Dört büyük tehlike ile karşı karşıyayız. Bunlardan ilki jeopolitik parçalanma tehdididir. İkincisi milli kimliğin dağılmasıdır. Üçüncüsü politik sistemin diktatörleşmesidir. Dördüncüsü ise ekonomik yıkımdır. Bu dört tehdidi bertaraf edebiliriz. Bu dört tehdidi bertaraf edebilmek için önce MHP’de bir değişim yapmamız gerekiyor. Şimdi zaman değişim zamanı, yenilenme zamanıdır. MHP’nin iktidar olabilmesi için önce tüm organları ile iktidara hazır olması gerekir. Türk milletin önüne bir iktidar projesi ile çıkmamız gerekiyor. 

'Partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan başarısızdır'

İktidar projemiz; ekonomik, kültürel ve sosyal bir proje olmalıdır. Bireysel arzular ile inşa edilemez. Önce iktidar projemizi inşa edip Türk milletinin önüne koyarak beğenisini kazanacağız. Biz ülkücüler MHP iktidarı için heyecan duymamız lazım. MHP’de değişim genel başkanlık anlayışı ile başlayacak. Başbuğumuz artık aramızda değil. Rabbim rahmet eylesin. O Türkiye’de 20. Yüzyıl'da Türklüğü yeniden kurdu. Bundan böyle MHP’de genel başkanlık ölene kadar devam etmeyecek. Başaramayan genel başkan görevini devredecek. Başarının kriteri ise MHP’yi iktidara taşımaktır. Partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan başarısızdır.'

'Mevcut adayları divanda görmek isterim'

'Mevcut adayları divanda görmek isterim'

Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın

Yaklaşık 1,5 saat boyunca yapacağı projeler ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, 'Anlattıklarımı yapabilmek için önümüzdeki MHP'nin kongresinde MHP Genel Başkanlığına adaylığımı koyuyorum' diye konuştu.

Özdağ, konuşmasının bir bölümünde ise 'Eğer kurultayda beni genel başkan seçerseniz, mevcut genel başkan adaylarını divanda görmek isterim, çünkü hepsi müstesna insanlar, harekete faydaları büyük. Onun için birlikte olmalıyız.' ifadesini kullandı.

Mahkemeden 'kurultay' kararı

Mahkemeden 'kurultay' kararı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, MHP'li muhaliflerin açtığı davada partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar vermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kararı temyiz edeceklerini söylemiş, MHP lideri Bahçeli de yargı yolunun tükenmediğini belirterek olağan kurultayın 18 Mart 2018'de yapılacağını vurgulamıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın