Görüş Bildir
Haberler
Metro Saldırganı Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu!

Metro Saldırganı Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu!

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda kadın yolculara bıçak çekip, tehdit ve hakaret ettiği gerekçesi ile yargılanan sanık Emrah Yılmaz hakkında 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanık Yılmaz, görüntülerde olayın başı olmamasını gerekçe göstererek kendisini savundu.

Sanık Yılmaz, görüntülerde olayın başı olmamasını gerekçe göstererek kendisini savundu.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan Emrah Yılmaz katıldı. Duruşmada, müştekiler Nilgün Mihdiye Damgacı ve Senanur Damgacı ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanık Emrah Yılmaz savunmasında, olayın başını gösteren görüntülerin olmamasından dolayı kendisinin yaptığı şikayetin değerlendirilmediğini söyledi.

Olayı kendisinin başlatmadığını savunan Yılmaz, 'Müştekilerden birisi çıkardı. Olayın içerisinde ben darbedildim. Öfke kontrolümü kaybettim. Hakaret ve tehditlerde bulunmuşum. Yaptığımın ayıp olduğunun farkındayım ancak kontrolümü kaybettim. Karşı taraf beni tahrik etti. Tekme attı. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı isterim.' şeklinde savunma yaptı.

18 yıl 3 ay hapis cezası istendi

18 yıl 3 ay hapis cezası istendi

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı sanığın, 'kasten yaralama', 'silahla kasten yaralamaya teşebbüs', 'alenen hakaret', 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' ve 'silahlı tehdit' suçlarından 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savunma yaptı

Savunma yaptı

Mütalaaya karşı söz alan sanık Yılmaz, önceki savunmalarını tekrar ettiğini, başka bir diyeceği ve delilinin olmadığını belirterek, 'Ben Azize Nur'la diyalog halindeyken ona küfür etmedim. Kaba konuştum. Bunu savcılık makamı da bilmesine rağmen 'hakaret' ettiği iddiasında bulunmuştur. Ben ilk etapta kimseye hakaret etmedim. Tahrik altında hakaret ettim. Mütalaayı kabul etmiyorum.' ifadelerini kullandı.

Duruşma, tarafların mütalaaya karşı beyanlarını hazırlaması için ertelendi.

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
7
6
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erkan Ekşi

Teşebbüse bu kadar ceza var bıçaklasa ceza almazdı galiba.ben bu adalet sistemini anlamadım.bu pisliği savunmak adına değil yazdığım.

victor shole

Anlaşılmayan o kadar saçma sapan işlerimiz var ki maalesef.

ömer

İyi olmuş o cezayı yatacaksa tabii ki bu pandemi izniyle çıkanlar hala dışarıda bu arada…

yengegeldikmi

Bir de utanmadan kendisini savunabiliyor. Bu yüzü de mükemmel adalet sistemimiz sayesinde aldı. Katilleri, sapıkları hep baş tacı yaptık. Bakalım bir sonraki... Devamını Gör