Görüş Bildir
Haberler
Metin Lokumcu Kimdir? Metin Lokumcu Olayı Nedir? Metin Lokumcu'yu Şimdi Anladınız mı?

Metin Lokumcu Kimdir? Metin Lokumcu Olayı Nedir? Metin Lokumcu'yu Şimdi Anladınız mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Artvin’in Hopa ilçesinde düzenlenecek miting öncesinde çıkan olaylarda polis tarafından sıkılan biber gazı ile fenalaşarak hastanede hayatını kaybeden Metin Lokumcu olayı bir kez daha gündeme geldi. Peki, Metin Lokumcu kimdir, Metin Lokumcu neden, nasıl öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Artvin'in Hopa ilçesinde yapacağı miting öncesi protestolarda polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşıp hayatını kaybeden ve HES'lere karşı mücadele eden Metin Lokumcu akıllara geldi. Peki Metin Lokumcu olayı nedir? İşte detaylar...

'Şimdi Anladınız mı?'

'Şimdi Anladınız mı?'

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011'de, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingi yapacağı sırada HES'lere karşı yapılan protesto gösterilerine polisin müdahalesinde emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmişti.

Lokumcu, HES'ler karşı durmak için sesini yükseltiyordu. Karadeniz'in farklı bölgelerinde yaşanan sel felaketinin ardından Lokumcu'nun bir duvara yapılmış resmi gündem oldu.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, Lokumcu'nun sel altında kalmış bölgede duvara çizilmiş resmini paylaşarak 'Anladınız mı?' diye sordu.

Paylaşımların Bazıları Şöyle:

Metin Lokumcu Kimdir?

Metin Lokumcu Kimdir?

24 Haziran 1956 tarihinde dünyaya gelen Metin Lokumcu, 2011 Türkiye genel seçimlerine yönelik Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin’in Hopa ilçesi mitingi öncesinde yaşanan eylemlerde polisin sıktığı tazyikli su ve biber gazı ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmendir.

Eylem günü Lokumcu'nun polisin önüne geçerek ve ellerini arkasından bağlayarak, 'Hadi al götür, kurtar memleketi' demesi son görüntülerinden biri olmuştur. Mezarı Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesi Dereiçi köyünde olan Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu babasız geçirdiği ilk babalar gününde babası için gazetelere, “İnsanları koşulsuz seven biriydi, beni de bu felsefeyle yetiştirdi. Cenazesinde her siyasi görüşten insan vardı. Onun ölümünü hala kabullenemiyorum, çıkıp gelecekmiş gibi hissediyorum” demişti.

Trabzon Adli Tıp Kurumu hazırladığı ön otopsi raporunda Lokumcu'nun ölümünü 'biber gazı ve heyecanın tetiklemesi sonucu gerçekleşen kalp krizine bağlı ölüm' olarak tanımladı. Daha sonra Kurum tarafında hazırlanan kesin ölüm raporunda ise 'Lokumcu’nun vücudunda öldürücü düzeyde kimyasal madde saptanmadığını, ölümün kendisinde mevcut kalp ve akciğer hastalığı sonucu meydana geldiğini' söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın