Görüş Bildir
Haberler
Meteverse Arsaları Nerede Satılıyor? Metaverse Arsa Satın Alabileceğiniz Platformlar...

Meteverse Arsaları Nerede Satılıyor? Metaverse Arsa Satın Alabileceğiniz Platformlar...

Dünyanın sanal alem üzerinde yer almaya başlaması ile hayatımıza yeni terimler girmeye devam ediyor. Facebook şirketinin ismini Meta olarak değiştirmesi ve sanal bir aleme geçiş yapması ile 'Metaverse' kavramı dönemin en popüler olgularından biri haline geldi. Metaverse üzerinde gayrimenkul sektörünün ortaya çıkması, arsa satışlarının başlamasına sebep oldu. Gündemde sıkça yer alan 'Metaverse arsaları nasıl satın alınır?' sorusu ise yanıt bulmaya başladı. Sahibinden.com üzerinden Metaverse arsa satışları olduğu görüldü. Biz de Metaverse arsalar alıp satabileceğiniz popüler platformları sizler için bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metaverse, her ne kadar günümüzde hedeflenen gerçekliğe göre halen soyut bir kavram olsa da şimdiden milyonlarca doların döndüğü bir sektör haline dönüştü. Öte ve evren kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan Metaverse terimi son zamanlarda gündemin en büyük konu başlıklarından biri haline geldi. Facebook'un imza attığı Metaverse projesini ciddiye alan yatırımcıların bunu bir sanal non-fungible token (NFT) yatırımı olarak görmesi ile ilgi daha da yoğunlaşmaya başladı. NFT sektörünün güncel olarak en ilgi çeken konulardan biri haline gelmesi ile Metaverse arsa satın alma işlemleri dikkat çekti. Sahibinden.com üzerinden satış yapıldığı öğrenildi...

Metaverse’ün En Popüler İsimlerinden Decentraland:

Metaverse’ün En Popüler İsimlerinden Decentraland:
  • Ortalama fiyat: 30 bin dolar (son 7 gün – tüm NFT türleri)

Samsung’un bile metaverse evrenine atılarak kendi mağazasını açtığı Decentraland, tamamen sanal arsalardan oluşan bir platform. Burada arsaların değeri genellikle merkez yerler olan Genesis Plaza’ya yakınlaştıkça artıyor. Fakat arsanın değeri aynı zamanda arsanın büyüklüğü, arsada bulunan yapılar ve barındırdığı objelerle birlikte de artış gösteriyor.

Decentraland'a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

The Sandbox

The Sandbox
  • Ortalama fiyat: 14,8 bin dolar (son 7 gün – tüm NFT türleri)

Decentraland’ın en büyük rakibi olan The Sandbox, tıpkı Decentraland gibi oyuncuların kendi arsalarını oluşturduğu ve bu arsaları sattığı dijital bir platform. The Sandbox üzerindeki arsalar da barındırdığı varlıklara göre değere sahip oluyor. The Sandbox, bugüne kadar Skybound Entertainment, Ubisoft ve SoftBank tarafından desteklendi.

The Sandbox'a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Somnium Space

Somnium Space
  • Ortalama fiyat: 18,9 bin dolar (son 7 gün – tüm NFT türleri)

Decentraland ve The Sandbox’ın aksine sanal gerçeklik desteği sunan Somnium, yine her iki oyunda da olduğu gibi arsa oluşturup burayı tasarlamanızı ve arsa alım satım yapmanıza olanak tanıyor. Somnium’daki arsaların fiyatları da haritada bulundukları konuma ve arsadaki varlığın değerine göre değişiyor.

Somnium Space'e ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

OVR

OVR
  • Ortalama fiyat: 378 dolar (son 7 gün – tüm NFT türleri)

OVR Land, Decentraland ve The Sandbox gibi platformlardan kendini ayırarak metaverse’ü gerçek dünyaya taşımayı hedefliyor. Gerçek dünyanın bir kopyasının oluşturulduğu platformda alınan araziler, gerçek dünya üzerinde şekillendirilebiliyor. Arazilerin fiyatlarıysa genellikle arazinin gerçek dünyadaki konumuna göre değişiyor. 

OVR'a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SuperWorld

SuperWorld
  • Ortalama fiyat: 426 dolar (son 7 gün – tüm NFT türleri)

SuperWorld, tıpkı OVR gibi gerçek dünyanın bir kopyasını sanal dünyaya taşımış durumda. SuperWorld’ün çalışma mantığı ve arazilerin değerlenmesi de tıpkı OVR’daki gibi gerçekleşiyor.

SuperWorld'eulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Axie Infinity

Axie Infinity
  • Ortalama fiyat: - (Bugüne kadar satılan NFT’lerin değeri toplam 34,66 milyon dolar)

En popüler metaverse platformlarından birisi olan Axie Infinity, kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz, geliştirilebilir arsalara ev sahipliği yapıyor. Bu arsalardan birine sahip olduktan sonra arsayı geliştirerek arsa ticaretine girişilebiliyor. Arsaların değeri de her zamanki gibi içindeki varlığa göre değişiklik gösteriyor.

Axie Infinity'ye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın