Görüş Bildir
Haberler
Meteroloji'den Sağanak Uyarısı! Hangi İllerde Sağanak Yağış Olacak?

Meteroloji'den Sağanak Uyarısı! Hangi İllerde Sağanak Yağış Olacak?

dicle demir
29.06.2022 - 11:57

Meteroloji'nin son yaptığı tahminlere göre, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde Çankırı, Yozgat, Sivas çevreleri, Ankara’nın kuzey kesimleri ve  Akdeniz’in Toroslar bölgesi dahil olmak üzere yer yer kuvvetli yağmur bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava durumu tahminlerine göre, yurt genelinin çoğu bölgesinin parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı olacağı söyleniyor.

Sağanak Yağış Uyarısı Yapılan İllerimiz

Sağanak Yağış Uyarısı Yapılan İllerimiz

Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Isparta, Adana, Mersin, Osmaniye ve Ardahan bölgeleri ve çevresi, ayrıca Tekirdağ'ın doğusu, Antalya'nın iç kesimleri olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı söyleniyor. Yağışlar Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgat, Sivas çevreleri, Ankara'nın kuzey kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar bölgelerinde yer yer kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı ise kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında. Batı Marmara, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek.

Rüzgar durumu, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönünden, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, bazen ise orta kuvvetle Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın