Görüş Bildir
Haberler
Mesut Özil Premier Lig'in En İyileri Arasında

Mesut Özil Premier Lig'in En İyileri Arasında

Mustafa
31.12.2015 - 13:35

İngiltere Premier Lig'in en iyi performansını sergileyen oyuncular listesinde Arsenal'i asistleriyle liderliğe taşıyan Mesut Özil 6'ncı oldu. 27 yaşındaki futbolcu takımına 5 gol 16 asistlik performansıyla büyük katkı sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Premier Lig'in performans verilerini toplayan resmi istatistik sitesi 'EA Sports PPI'da yer alan bilgilere göre, sezonun ilk yarısının en iyi 20 futbolcusu belirlendi.

Futbolcuların karşılaşmalarda aldığı süre, kazandıkları maç sayısı, olumlu pasları, isabetli şut yüzdesi, gördüğü kartlar gibi birçok kritere göre belirlenen listede, ilk 20'ye en çok oyuncu sokan takımlar Arsenal ve Manchester City (3) oldu.

Mesut Arsenal'i Liderliğe Taşıdı

Mesut Arsenal'i Liderliğe Taşıdı

Gösterdiği üstün performansla Arsenal'ın sezonun ilk yarısını 39 puanla lider tamamlamasında önemli pay sahibi olan Mesut Özil, listede 406 puanla 6'ncı sırada yer aldı. Türk asıllı Alman futbolcu, Riyad Mahrez'in ardından listede yer alan en iyi 2'nci orta saha oyuncusu olarak da dikkati çekti. 

2013 yılında 42 milyon sterlin karşılığında Real Madrid'ten transfer edilen Mesut, önceki yıllardaki inişli çıkışlı performansının aksine bu sezonun ilk yarısında takımını özellikle asistleriyle liderliğe taşıdı.

Ligde forma giydiği maçlarda 16 asist ve 5 gollük performansıyla 1459 dakika sahada kalan 27 yaşındaki futbolcu, Avrupa'nın 5 önemli ligi (İngiltere, İspanya, Almanyaİtalya, Fransa) arasında da asist krallığını elde etti. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
0
0
0
0
0