Görüş Bildir
Haberler
Mesleğinizde En İyiler Arasına Girmenizi Sağlayacak 16 Madde

Mesleğinizde En İyiler Arasına Girmenizi Sağlayacak 16 Madde

Mesleğinizde en iyiler arasına girmek için neler yapmalısınız? Kendinizi ne kadar geliştirmelisiniz? Bunun bir durma noktası var mı? Sabırlı mı olacaksınız yoksa hemen kar elde etmek için işe mi koyulacaksınız? Hepsinin ve daha fazlasının cevabı içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yol göstericiler ile tanışın

1. Yol göstericiler ile tanışın

Sizin henüz çok başında olduğunuz kariyer yollarından geçmiş, alanında gerçekten başarı sahibi kişiler ile tanışın. Hangi alanda faaliyet gösteriyor olduğunuz önemli değil, her sektörde çok satan, bilgili, başarılı akıl hocaları bulmanız ve onlara size yol göstermeleri için danışmanız mümkün.

Unutmayın! Başarı modellenebilir.

2. Sosyal medyayı profesyonel anlamda kullanın

2. Sosyal medyayı profesyonel anlamda kullanın
www.pexels.com

Sosyal medya hesaplarınıza bir göz atın. Sizi nasıl biri olarak yansıtıyor?

Hesaplarınızın durumu profesyonel kariyeriniz için uygun değilse işte size birkaç pratik öneri: Yüzünüzü net bir şekilde gösteren bir profil fotoğrafı çektirin. Profil fotoğrafınızın tüm sosyal medya hesaplarında aynı olmasına dikkat edin. Yaptığınız işi ve sizi tanıtan profesyonel bir Facebook sayfası edinin. Linkedin, Google+ gibi profesyonel ağlarda hesaplar açın. Bu hesaplar ayrıca arama yapıldığında sizin Google'da üst sırada yer almanızı da sağlayacaktır. Bu hesaplarda işiniz ile ilgili eğlenceli ve yararlı bilgiler paylaşmaya başlayın. Sosyal medya hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Guy Kawasaki sosyal medya sanatı adlı kitabı okuyabilirsiniz.

3. Giyiminize özen gösterin

3. Giyiminize özen gösterin
www.pexels.com

İyi giyinmek demek kıyafetlere binlerce lira harcamak demek değildir. Kadınlar topuklu ayakkabılara alışmalı, erkekler de takım elbiseyi iyi bir şekilde taşımalı. İşiniz bunu gerektirmeyebilir ama defalarca bu kıyafetleri giymeniz gereken durumla karşılaşacaksınız. Bkz.

4. Yardım etmeye gönüllü olun.

4. Yardım etmeye gönüllü olun.
www.pexels.com

İş dünyasında her şey para demek değil, çevrenizdeki insanlara yardımcı olmak nihai amacınız olmalıdır. Günümüz iş dünyasında sürdürülebilir başarı sağlayan iş adamlarının ortak yanları daha fazla kişiye fayda sağlamalarıdır. Müşterilerinize, tedarikçilere ve çalışma arkadaşlarınıza yardımcı olmak için elinizden geleni yapın.

5. Kitap kurdu olun

5. Kitap kurdu olun

Okuyabildiğiniz kadar çok kitap okuyun. Başarı kriterlerinize uzun vadede en çok etki edecek maddelerden biri kitap okuma alışkanlığınızdır. Uzmanlık alanınız, zaman yönetimi, satış, pazarlama üzerine bulabildiğiniz tüm kaynakları okumaya çalışın. İyi bir kitap listesine göz atmak için tıklayınız

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bloglayın

6. Bloglayın
www.pexels.com

Edinmiş olduğunuz tecrübeleri, müşterilerinize değer katacak fikir ve önerilerinizi paylaşmak için bir blog edinin ve hemen yazmaya başlayın. Ücretsiz bir blog edinmek için tıklayınız

7. Dakik olun

7. Dakik olun
www.pexels.com

İş hayatında çoğu zaman randevulaşmak durumunda kalacaksınız. Bu bazen önemli bir iş yemeği olabileceği gibi bazen de bir satış ziyareti olabilir. Bırakacağınız izlenim ve etkiniz için dakik olmaya özen gösterin.

8. Çiçek bütçenizi oluşturun

8. Çiçek bütçenizi oluşturun
www.pexels.com

Herkes hatırlanıldığını bilmek ister. Önem verildiğini, yaptığı işin bir değer yarattığını görmek ister. Çalışma arkadaşlarınıza, müşterilerinize ve tedarikçilere özel günlerinde, yeni bir sipariş verdiklerinde ve içinizden geldiğinde çiçek gönderin.

9. Hatalarınızdan ders alın

9. Hatalarınızdan ders alın
www.pexels.com

İş hayatının en başarılı isimleri birçok hata yapmış ve defalarca kez başarısız olmuştur. Çoğu bu başarısını hatalarından çıkardığı derslere borçludur. Kariyer yolculuğunuzda birçok hata yapıp işleri berbat edebilirsiniz. Asıl önemli olan bu hatalarınızdan ders çıkarıp işinizi, düşünce sisteminizi tekrardan ele alabilmenizdir. Her hata aynı zamanda yeni bir ders demektir.

10. Söz verin ve tutun

10. Söz verin ve tutun
www.pexels.com

İş hayatında birçok durumda müşterilerinize taahhütte bulunmak durumunda kalacaksınız. Bir hafta sonrasına teslim, iade garantisi, ücretsiz destek gibi konularda vermiş olduğunuz sözleri titizlikle yerine getirin. Müşteriler güvenebilecekleri muhataplar ararlar ve sadece bu özelliğiniz bile sizi birçok kişiden ayırmaya yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İsimlere hakim olun

11. İsimlere hakim olun

Dünyadaki en güzel seslerden biri insanın kendi ismidir. Görüştüğünüz herkesin ismini aklınızda tutmaya çalışın ve onlara isimleri ile hitap edin. Bu konuda zorluk çekiyor ve hafızanızı geliştirmek istiyorsanız  Tony Buzan'ın 'Zihin Haritaları'nı okuyun.

12. Uzun vadeli düşünün

12. Uzun vadeli düşünün
www.pexels.com

Kuracağınız tüm ilişkilerde uzun vadeli düşünce yapısına sahip olun. Yeni tanıştığınız bir insan gelecekte çok önemli bir projede kilit rol oynayabilir veya size kişisel anlamda büyük katkı sağlayabilir. Kısa vadeli karları uzun vadeli müşteri ilişkilerinize değişmeyin.

13. Önemli işlere öncelik verin.

13. Önemli işlere öncelik verin.

Yapmaya başlamanız halinde başarınıza büyük katkı sağlayacağını ve hayatınızı değiştirebileceğini bildiğiniz ancak yapmadığınız faaliyetler nelerdir?

Başarıyı etkileyen başlıca faktör; önemli veya acil işlere verilen öncelik olsa gerek. Gündelik şartlar sizi sürekli acil işlerle ilgilenmeye iterken önemli işler konusunda ertelemeye yönlendirir. Acil işler yaşamınızı sürdürme, önemli işler ise daha değerli bir yaşama sahip olma imkanı sunar. Stephen Covey'in, 'Önemli İşlere Öncelik' kitabıyla zamanınızı nasıl en verimli şekilde yönetebileceğinizi tüm detaylarıyla keşfedebilirsiniz.

14. Mizah anlayışınızı geliştirin.

14. Mizah anlayışınızı geliştirin.
www.pexels.com

Güçlü bir mizah anlayışı başarı yolundaki engelleri ortadan kaldırmanızı sağlar. Neşeli bir yapısı olan o insanlardan biriyseniz, kendinizi şanslı saymalısınız. Eğer böyle bir yapınız yoksa da geliştirebilirsiniz.

'İyi bir mizah anlayışı sizi daha sevimli, çekici bir kişi haline getirecektir. Bu bile tek başına başarıya ulaşmanızı sağlar. Ama ondan da öte anlık başarısızlıkların üstesinden gelmenize, bunları aşıp sizi tekrar başarı yoluna oturtacak yeni rotalar belirlemenize yardımcı olur.'  -Napoleon Hill

15. Konferans, seminer ve etkinliklere katılın

15. Konferans, seminer ve etkinliklere katılın

Eğitimin ve gelişimin sınırı yok. Bunun için her fırsatı değerlendirmelisiniz. İlgi duyduğunuz alan ile ilgili eğitim ve seminerleri takip edin, katılın  ve yeni insanlarla tanışın. Bu tarz etkinlikler ufkunuzu açacak size yeni bakış açıları kazandıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sabırlı olun

16. Sabırlı olun
www.pexels.com

Tüm bu listeden sonra geriye başarana kadar sabırlı olmak kalıyor. Sabır, garip bir cesaret gerektirir. Bu, bir ideale veya hedefe bağlılıktan kaynaklanan dayanma gücüdür. Browning'in dediği gibi; 'sabır, değiştirebileceğimiz şeyleri değiştirme cesareti, değiştiremeyeceklerimizi kabul etme isteği ve aradaki farkı görecek bilgeliktir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
17
14
8
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
katilice

Böyle şeyler paylaşın işte günümüz gençleri için.

Pasif Kullanıcı

Bir söz vardır : "taş devrinden beri genel geçer meslektir yalakalık". Çalışma hayatım boyunca en sağlam ilerleyen hep onlar oldu :)

katilice

okulda da öyledir.. hocalara karşı.